• Kwaliteit - lange levensduur
  • Natuurlijk materiaal
  • Lokaal NL
  • Lokaal EU
  • Scandinavisch
  • Tijdloos
  • Clean
http://Oxious%20doeken%20bij%20Licht%20&%20Fijn

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Licht & Fijn is een online conceptstore met een breed assortiment aan accessoires om je huis en leven duurzaam in te richten. Licht & Fijn staat voor Licht voor de natuur en Fijn voor jezelf. Alle producten zijn met aandacht geselecteerd op hun kwaliteit en stijl maar vooral ook op hun duurzame eigenschappen. Zo kiest Licht & Fijn voor veelal lokale merken, eco-vriendelijke en anders hergebruikte materialen, duurzame productie en tenslotte eerlijk loon en goede omstandigheden voor de maker(s).
Met rond de 40 (kleine en grotere) merken vind je bijna altijd wel iets fijns voor jezelf of om te geven.

Portfolio.

Duurzaam Leven

Je dagelijks leven verduurzamen doe je met Licht & Fijn. Natuurlijke schoonmaakproducten, eco-vriendelijke alternatieven voor weggooi plastic en boeken bomvol tips en ideeën helpen je om van dag tot dag licht en fijn te leven.

Puur Natuur Wonen

Natuurlijke materialen geven je huis rust en warmte. Bij Licht & Fijn vind je kleine meubelen en woon-accessoires van duurzaam gewonnen hout, linnen, handgeweven jute en eco-vriendelijk verwerkt of hergebruikt glas, klei en gips.

Natuurlijke Verzorging

Verwen jezelf of een ander met fijne natuurlijke verzorgingsproducten, handgemaakt, met aandacht voor jou, de natuur en de makers.

Lifestyle

Licht & Fijn heeft een paar fijne (kleine) labels verzameld met bijzonder mooie shawls, sieraden en boeken. Altijd Licht voor de natuur en Fijn voor jezelf (of om te geven).

Bij Licht & Fijn vind je 50 merken met kleine en grotere collecties. De gemene deler van al deze merken is dat ze (onder andere) geselecteerd zijn op hun minimale impact op mens en natuur. Bestellingen bij Licht & Fijn worden zoveel mogelijk in hergebruikt materiaal verpakt. Nieuw verpakkingsmateriaal zoals inpakpapier is FSC gecertificeerd en plasticvrij. Verzenden gaat nu nog via PostNL, maar het streven is om dit in de toekomst met fietskoeriers te doen.

Grondstoffen & materialen

Hergebruikte en/of gerecyclede materialen: Original Home, Rescued, Ted & Tone, Foekje Fleur en Julia Otilia; Gecertificeerd organisch katoen: Bo Weevil, Jurianne Matter, Haps Nordic en Fabelab; Duurzaam linnen: Timeless Linen en Puur Lifestyle; Plantaardige grondstoffen: Sagstrom&Co, Brandt Kaarsen, Hazel & Berry, Caduc en Werfzeep, Wax Atelier; FSC gecertificeerd hout met zo min mogelijk restmateriaal: Aedam Anthony, Roosmarijn Knijnenburg, Pinch Toys en Iris Hantverk.

Productie, vervoer & verpakking

De meeste merken zijn Nederlands met lokale productie. Een aantal merken laat hun producten bewust elders maken om de mensen daar kansen te geven (zie kopje Arbeidsomstandigheden). Bufandy, Original Home, Sagstrom&Co en Timeless Linen laten hun producten ook elders maken omdat de productie zo dicht bij de gewonnen grondstoffen zit.
Kartotek Copenhagen, Ekobo en Iris Hantverk hebben hun productie in eigen land, in Europa. De producten worden grotendeels in papier/karton verpakt.

Arbeidsomstandigheden

Producten die niet door de ontwerper (en hun team) zelf gemaakt worden zijn bewust geselecteerd op de werkomstandigheden van de makers. Rescued, Jurianne Matter, Iris Hantverk, Roosmarijn Knijnenburg en Ted & Tone werken met sociale werkplaatsen in eigen land die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan geven. Bufandy, Orignial Home, Haps Nordic en Sagstrom&co werken met gecertificeerde Fairtrade ateliers waar de medewerkers een leefbaar loon krijgen.

Duurzame impact

Licht & Fijne producten zijn natuurvriendelijk verwerkt, mensvriendelijk gemaakt, fijn in het gebruik en tijdloos mooi. Koop bewust en geniet er zo lang mogelijk van, dat is Licht & Fijn!