• Natuurlijk materiaal
  • Bio-based materiaal
  • Lokaal EU
  • Design
  • Scandinavisch
http://Wandkleed%20van%20wolvilt http://Vilten%20lamp

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

In het atelier van LumaLano, gevestigd in het noorden van Nederland, vilten Sophie en Manja verfijnde lampen en kunst van wol. Oude technieken worden door hen in een nieuw jasje gestoken waardoor de producten een uniek en eigenzinnig karakter krijgen.
De wol wordt gekleurd met verfstoffen uit eigen verftuin. Elk product wordt met de hand gevormd, daardoor krijgt ieder ontwerp zijn persoonlijke karakter met de schoonheid van imperfectie.

Producten.

LumaLano is een klein bedrijf, waarbij we ons inzetten om de aarde zo min mogelijk te belasten. Niet alleen de gebruikte materialen hebben een zo laag mogelijke milieubelasting, ook in de bedrijfsvoering weegt duurzaamheid zwaar mee. Op deze manier maakt LumaLano producten die de wereld mooier maken. Ook bieden we een wellnessbehandeling aan voor lampen die een vlekje hebben opgelopen, of het zwaar te verduren hebben gehad, wij lappen de lamp weer helemaal op!

Grondstoffen & materialen

Voor onze producten gebruiken we Europese schapenwol van schapen van kleinschalige bedrijven, van transhumance gehouden schapen en dubbeldoel schapen. De wol wordt gekleurd met verfstoffen uit eigen verftuin. Voor het viltproces gebruiken we biologische Marseille zeep, bij de lampen leveren we porseleinen fittingen en voornamelijk houten accessoires voor een groot deel geproduceerd in Europa.

Productie, vervoer & verpakking

De productie vindt plaats in eigen atelier in het noorden van Nederland waarbij de energie wordt opgewekt door de zon. Het verzenden en inpakken van de producten gebeurt plasticvrij, met gerecycled papier. We proberen er een transparant productieproces op na te houden en bijvoorbeeld toe te werken naar 'voetafdrukloos' verzenden.

Arbeidsomstandigheden

LumaLano is een tweevrouwsbedrijf

http://Handgemaakt%20in%20eigen%20atelier

Duurzame impact

We beiden een duurzaam en uniek alternatief door gebruik van natuurlijke en lokale materialen.