• Lokaal EU
 • Modern
 • Design
 • Scandinavisch

Story.

 • Story
 • Duurzaamheidsinformatie

Heel Nederland op schone energie laten koken! Dat is de missie van Makus.
MAKUS decoreert duurzaamheid, startend met de inductiekookplaat. Alle woningen in Nederland gaan van het aardgas af. Daar moet veel voor gebeuren. Laten we het leuk maken. Waarom is die inductieplaat altijd glimmend zwart en niet met een patroon of kleur die bij je keuken past? Met de MAKUS inductieplaat kook je duurzaam én stijlvol. Met het product heeft MAKUS in 2018 de publieksprijs van de ASN Wereldprijs gewonnen.

Producten.

 • http://MAKUS%20Marble%20inductiekookplaat%20close

  MAKUS Marble

  €1360,-

  Koken in stijl op de MAKUS Marble inductiekookplaat: geïnspireerd op het Italiaanse Calacatta Marmer. Marble draagt bij aan een smaakvolle keuken.
  Bekijk product

 • http://MAKUS%20Simply%20Pink!%20inductiekookplaat%20close

  Simply Pink!

  €1360,-

  Bezig met het oriënteren op je keukenrenovatie en is een sfeervolle keuken belangrijk voor jou? De warme uitstraling van de Simply Pink! is dan misschien dé oplossing voor jouw keuken.
  Bekijk product

 • Honeycomb

  €1360,-

  Ben je op zoek naar mooie items om je nieuwe keuken sfeer te geven? Dan is de MAKUS Honeycomb misschien wel iets voor jou! Een echte eyecatcher in je keuken met een supermooie print.
  Bekijk product

MAKUS maakt de inductieplaat zó aantrekkelijk dat zelfs de grootste gasfan niet kan wachten om te switchen naar schone energie. MAKUS verleidt tot duurzaam gedrag door het aantrekkelijk te maken. “Het mooie Honeycomb design van MAKUS heeft me verleid de overstap naar inductiekoken te maken”, aldus Hans, een van de eerste klanten van MAKUS. De volgende stap waar we nu in gaan duiken is het verduurzamen van het product zelf.

Grondstoffen & materialen

De bovenste laag van de inductieplaat is gemaakt van keramisch glas, niet van echt marmer. De leverancier van het keramische glas is SCHOTT CERAN®. Zij hebben de German Sustainability Award gewonnen door als eerste en enige bedrijf keramisch glas te produceren zonder zware metalen. De impact van de andere onderdelen zijn we nu in kaart aan het brengen om ze stapsgewijs verduurzamen.

Productie, vervoer & verpakking

De inductieplaten worden bij onze buren in Duitsland gemaakt. Met de producent zijn we continu in gesprek hoe we de milieu impact kunnen minimaliseren. Bijvoorbeeld met de verpakking, daar zit nu nog piepschuim in vanwege de stevigheid. We zijn nu een volledig kartonnen verpakking aan het testen.

Arbeidsomstandigheden

De arbeidsomstandigheden bij de fabriek waar de kookplaten van MAKUS geproduceerd worden zijn uitstekend. In een inductieplaat zitten veel verschillende onderdelen. We zijn bezig om alle onderdelen in kaart te brengen, wat betekendt dat naast mate van duurzaamheid van het materiaal ook herkomst van de materialen worden onderzocht en de arbeidsomstandigheden aldaar.

Keurmerken & certificering

2018, Publieksprijs ASN wereldprijs. MAKUS is ook heel trots op de German Sustainability Award | CE

Duurzame impact

MAKUS versnelt de transitie naar het koken op schone energie door inductie duurzaam te decoreren. De niet aantrekkelijkheid van een inductieplaat was voor veel mensen een drempel in de aanschaf van deze energie zuinige wijze van koken.