• Kwaliteit - lange levensduur
  • Lokaal EU
  • Geen gebruik giftige stoffen
  • Scandinavisch
  • Uniek

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Er is natuurlijk geen land ter wereld waar men beter weet hoe je hout moet behandelen dan in Zweden. Men bouwt er al generaties huizen van hout. Er heerst een wisselend en grimmig klimaat. Zij hebben de traditie om hun huizen te schilderen met unieke matte kleuren en zijn meesters in stijlvol design, met als kenmerk kalme, ruimtelijke licht- en kleureffecten.

Moose Färg haalt de traditionele Zweedse houtverf en andere duurzame houtbeschermingsproducten naar Nederland.

Producten.

Moose Färg is een duurzame verf in veel opzichten. Nu is duurzaamheid een vrij vaag – en hip – begrip geworden waar iedereen zijn eigen draai aangeeft. Er zijn merken die 1 component van een product te vervangen met een natuurlijke variant en vervolgens het hele product ‘natuurlijk’ noemen. En soms worden wel alle materialen duurzaam, maar worden ze natuur- of mensonvriendelijk geproduceerd.

Voor ons zit duurzaamheid hem erin dat we alle onderdelen van het bedrijf zo inrichten dat het milieu en de natuur zo min mogelijk belast worden en dat de mensen met wie we werken dat onder goede voorwaarden kunnen doen. Dat zit hem dus in de grondstoffen en verwerking van de verf, maar ook in de verpakking.

De verf is natuurlijk nagenoeg oplosmiddelvrij en waterverdunbaar; dit kunt u direct ruiken als u de pot opent. Vrij van microplastics en brengt bij goed gebruik geen onnodige verfresten in het milieu.

Grondstoffen & materialen

De houtverf van Moose Färg bestaat uit hoofdzakelijk uit water, (aard)pigmenten, tarwe- en roggemeel en bewerkte lijnolie. Bij de productie wordt minimaal aanspaak gemaakt op het milieu. In feite is verf maken een kwestie van goed mengen… een simpel proces. Met water als drager is onze verf ook in productie zeer mileuvriendelijk. Het product is zeer laag is VOS, dit kunt u direct ruiken als u de pot opent.

Productie, vervoer & verpakking

Het product wordt gemaakt in Zweden. We verpakken de emmers verf in een doos van afbreekbaar dubbel golfkarton en gebruiken opvulmateriaal van schokwerende papierenkussens. Wij gebruiken een afbreekbare plastic emmer voor de verf, dit is milieuvriendelijker dan gecoat blik.

Arbeidsomstandigheden

Onze werknemers werken in Nederland, onder normale omstandigheden. De productie van de verf – en onze andere producten – vindt plaats in Scandinavië, onder de EU-wet, waardoor we in kunnen staan voor goede werkomstandigheden.

Duurzame impact

Voor ons zit duurzaamheid hem erin dat we alle onderdelen van het bedrijf zo inrichten dat het milieu en de natuur zo min mogelijk belast worden. Dat zit hem in de grondstoffen en het productieproes, maar ook heel erg in het gebruik. Bij onderhoud hoeft u de verf niet af te schuren, waardoor u minder verf verbruikt en geen onnodige verfresten in het milieu brengt.