• Kwaliteit - lange levensduur
 • Circulair
 • Lokaal NL
 • Give back (steun lokale bevolking)
 • Design
 • Uniek
 • Endless life

Story.

 • Story
 • Duurzaamheidsinformatie

Nel is het eerste volledig duurzame designmerk van Nederland. De banken van Nel worden gemaakt bij kleine, ambachtelijke fabrieken in Nederland waar kwaliteit voorop staat. Productie dichtbij huis houdt de transportuitstoot laag.

Duurzaamheid betekent voor ons ook dat je meubel een leven lang meegaat. Voor onze banken gebruiken wij daarom alleen de beste materialen. De bekleding van je stoffen bank wordt gemaakt van gerecyclede wollen truien. Ons leer wordt gemaakt van in Nederland gehouden biologische koeien. Het gebruik van hoogwaardige materialen zorgt ervoor dat je bank zeker 25 jaar meegaat. Minimale impact op de aarde, maximale levensduur voor jezelf.

Nel vindt dat het tijd is voor een designmerk waarbij duurzaamheid en kwaliteit voorop staan. Een merk dat de designindustrie gaat veranderen. We zijn klaar om de designwereld te veroveren. Doe je mee?

Producten.

 • Nel Alfa 2,5 zits

  vanaf €3250

  Alfa is de eerste bank in de collectie van Nel. De bank heeft een opvallend eikenhouten zichtframe, wat het tot een uniek meubel maakt. Je kan kiezen tussen een 2 zits, 2,5-zits, een 3-zits of een fauteuil. Bekijk product

 • Maverick

  vanaf €3000

  Op zoek naar een fijne hoekbank? Of liever een 3-zits met pouf? De Maverick is op elke gewenste wijze samen te stellen. De Maverick wordt ambachtelijk geproduceerd in een fabriek in Winterswijk (Gelderland). Alleen de meest hoogwaardige materialen worden gebruikt. Van deze bank heb je gegarandeerd een leven lang plezier. Bekijk product

 • Sparkle bijzettafel

  €650

  Nieuw in de collectie van Nel is de bijzettafel Sparkle. Deze tafel wordt gemaakt van staal en heeft een blad van 100% gerecycled glas van glazen flessen. Door het unieke productieproces wordt een materiaal verkregen dat glaskeramiek heet en het gevoel en uiterlijk heeft van marmer. Na gebruik kan het glas volledig worden hergebruikt. Bekijk product

Nel is het eerste volledig duurzame designmerk van Nederland. Duurzaamheid is voor ons een veelomvattend begrip. De meubels van Nel worden gemaakt in kleine ambachtelijke fabrieken in Nederland. Productie dichtbij huis houdt de transportuitstoot laag.

Duurzaam betekent ook dat onze meubels een leven lang meegaan. We gebruiken namelijk alleen de meest hoogwaardige materialen: onverslijtbare gerecyclede wollen stoffen, leer van biologisch gehouden koeien en het beste schuim van het Nederlandse merk Pantera.

En wat te doen met je oude bank, als je bij ons een nieuwe koopt? Die nemen we kosteloos retour en doneren hem aan iemand die hem goed kan gebruiken. Zo steun je een lokale bewoner en wordt jouw oude bank gerecycled. Win-win, toch?

Grondstoffen & materialen

De Nel Oxford stof is gemaakt van gerecyclede wollen truien en komt uit Noord Italië. Van de overige stoffen komt het wol uit Engeland, Noorwegen en Nieuw-Zeeland. Deze stoffen zijn gesponnen en geweven in Denemarken, Nederland, Engeland en Noorwegen. Het hout komt uit duurzame productiebossen uit Europa. Het leer is chroomvrij gelooid en komt van biologische Nederlandse veehouderijen. Het schuim dat we gebruiken is van het Nederlandse merk Pantera en wordt gemaakt in Hillegom.

Productie, vervoer & verpakking

Onze banken worden geproduceerd in kleine ambachtelijke fabrieken in Winterswijk en Dreumel. Hier worden al jaren banken geproduceerd die met gemak 25 jaar meegaan. Productie dichtbij huis houdt de transportbewegingen laag, wat CO2 uitstoot vermindert. De duurzame stoffen worden geweven in Nederland, Italië, Engeland en Noorwegen. Het koudschuim komt uit Nederland. Omdat het schuim veel volume inneemt wil je niet dat dit veel kilometers af hoeft te leggen om verwerkt te worden.

Arbeidsomstandigheden

Nel produceert haar meubels in Nederland. We bezoeken op regelmatige basis de fabrieken en weten precies wat er gaande is. Uiteraard zijn de arbeidsomstandigheden prima in orde. De materialen die we gebruiken zijn van bekende en gerenommeerde leveranciers uit West Europa. Ook hier zijn de arbeidsomstandigheden in orde.

Keurmerken & certificering

Alle stoffen en materialen komen uit Nederland en West-Europa. De Nel Oxford stof, gemaakt van gerecycelde wollen truien voldoet aan de Global Recycled Standard. De stoffen Re-wool, Fiord, Hallingdal, Molly aan Greencard Gold & EU Ecolabel. Dit zijn de allerstrengste cerficaten op textielgebied. Het koudschuim van het Nederlandse merk Pantera voldoet aan Oekotex klasse 1 en de strenge Californische milieueis CAL117 normering.

Duurzame impact

Duurzame impact maakt Nel door meubels op een duurzame manier te produceren in Nederland. Daarnaast gebruikt Nel duurzame materialen die ook kwalitatief zeer hoogwaardig zijn. Voorbeelden zijn gerecycled wol, leer van biologisch gehouden koeien en tafelbladen van gerecyclede bierflesje en champagneflessen. Dit zorgt voor minimale impact op moeder aarde, en maximale levensduur van de meubels.