• Recycled materiaal
  • Circulair
  • Upcycle design
  • Maatwerk, elke stijl mogelijk

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Recyclen is de toekomst:
Door middel van recycling maken wij nieuwe woonaccessoires en zetten wij ons in voor een duurzame wereld. Onze producten vertellen een verhaal, oud en nieuw komt samen en vormen producten die passen bij de huidige trends. Daarnaast verzorgen wij ook interieuradvies en -styling. En geven we workshops.

Het upcyclen van afval is zeer geschikt voor bedrijven, hospitality, instellingen, overheden etc. die kampen met eigen interieurafval en restpartijen. No Waste decoration verzameld deze en maakt er nieuwe producten van. Die veelal weer terug komen op de plek waar ze vandaan kwamen. Maar nu in de vorm van een decoratie of gebruiksvoorwerp. Of in nieuwe woonaccessoires die via verkoopkanalen verkocht worden. Ook als relatiegeschenk uitstekend geschikt.

We staan voor de volgende Social Development Goals: 8 10 11 12 17
zie ook https://www.nowastedecoration

Portfolio.

TV programma Green MakeOver SBS6

Bestaande gordijnen passend maken en oppimpen
Voor het woon-en lifestyle TV programma Green MakeOver is No Waste decoration gevraagd hulp te bieden bij het vermaken van bestaande gordijnen. Inkorten en breder maken was de wens. Van de reststof zijn 2 sierkussens en een kersenpit kussen gemaakt. Op deze manier maken we optimaal gebruik van de gordijnen die een gat of vlek hebben. Of na verhuizen niet meer passen.

C-Beta Hoofddorp, Styling van ontvangstruimte

Vergaderen op een duurzame locatie in de buurt van Amsterdam. Dat kan op een unieke locatie in de Haarlemmermeer. No Waste decoration kreeg de opdracht een hoek uitnodigend in te richten. Waarbij er alleen maar gebruik is gemaakt van restmaterialen. De patchworkwand is maatwerk. Ontstaan uit de mooiste pareltjes behang, gered uit de containers van woonwinkels. Gecombineerd met losse panelen en vintage meubels. Een tof eindresultaat in deze oude hoeve.

‘’Afval’’ is grondstof voor nieuwe producten

In 2050 heeft Nederland zich tot doel gesteld 100% circulair te zijn. Afval zal als grondstof terug keren in de keten. No Waste decoration gebruikt afgedankte (gordijn)stoffen voor unieke sierkussens. Dmv een tekst en visual is het mogelijk dit beeldend te vertalen in comfortabele kussens. Zeer geschikt voor interieurarchitecten en -stylisten bij het inrichten van projecten. Heb je zelf ander afval? Ook dat kan creatief terug in de keten.

Interieur- en kleurenplan voor een woonkamer

De vraag van de klant was er één die je zoveel hoort. ‘’Help mij met sfeer en warmte in de woning brengen. Ik heb wel wat losse items maar kan er zo moeilijk 1 geheel van maken’’. Bij deze woonkamer zijn we uitgegaan van de roots van de klant. De warme Afrikaanse kleuren zijn gecombineerd bij de strakke stijl. En eigen stoffen van de klant verwerkt tot sier- en loungekussens.

De producten worden samengesteld uit hergebruikte materiaal alsook restmaterialen. Voornamelijk: gordijnstof, wandbekleding, hout en verf. Indien er nieuw materiaal nodig is, wordt er voor milieuvriendelijke producten gekozen. Of voor materiaal dat terug kan in de circulaire keten.

Grondstoffen & materialen

No Waste decoration redt afval uit containers van woonwinkels, groothandelaren en bedrijven en maakt daar nieuwe producten van. We streven ernaar minstens 80% recylde materialen te gebruiken in onze eindproducten.

Productie, vervoer & verpakking

Productie vindt plaats in eigen atelier in Hoofddorp. Waarbij ook sociale werkgelegenheid een belangrijke plek heeft.
Onze grondstoffen worden veelal door onszelf verzameld en vervoerd.
De eindproducten worden voorlopig nog via pakketdiensten getransporteerd naar de eindgebruiker of de retail. (waarbij we momenteel op zoek zijn naar de meest duurzame die goed bij onze missie past)

Arbeidsomstandigheden

No waste decoration heeft geen vaste medewerkers in dienst. Alle partijen waarmee we samenwerken krijgen een passende betaling. Gepassioneerde mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vormen een belangrijke bijdrage in het maakproces. We zijn ze heel dankbaar.

Keurmerken & certificering

Nominatie voor de circulair design award 2018 - Share award Haarlemmermeer 2020

Duurzame impact

De impact van onze duurzame producten…..Hiervan zijn nog geen cijfers bekend. Wel is duidelijk dat ieder product dat we samenstellen en verkopen er één minder is uit China. Met alle gevolgen die dit heeft. Verder merken we dat leveranciers van de merken in Nederland langzamerhand steeds meer bewust worden van hun eigen impact door continu nieuwe stalen, materialen en producten op de markt te brengen. Het is pas het begin.