• Kwaliteit - lange levensduur
  • Bio-based materiaal
  • Recycled materiaal
  • Lokaal NL
  • Design
  • Tijdloos
http://Occony%20peak%20chair%20gestoffeerd

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

De zeespiegel stijgt en al bijna de helft van de oorspronkelijke bossen op aarde is verdwenen. De onophoudelijke vraag naar kostbare grondstoffen brengt de wereldwijde flora & fauna in gevaar. Occony gelooft in een wereld waar meubels zijn gemaakt van duurzame herbruikbare materialen.

In de huidige collectie is o.a. afvalpapier, kokosnotenhaar, agri-waste en gerecyclede wol verwerkt. Door vernieuwde productietechnieken zijn de meubels uitermate geschikt voor refurbishment en recycling. Met een hoeveelheid grondstoffen kan weer een nieuw meubelstuk worden gemaakt. De meubels zijn van de hand van Nederlandse ontwerpers en ook productie vindt plaats in Nederland.

Form Follows Nature

Producten.

De meubels zijn opgebouwd uit duurzame, gezonde en recyclebare materialen, veelal afkomstig uit schone afvalstromen. Alle onderdelen zijn eenvoudig uitwisselbaar, de meubels zijn namelijk ontworpen om in en uit elkaar te halen. Alle onderdelen zijn scheidbaar en uitermate geschikt om op te knappen en uiteindelijk te recyclen.

Grondstoffen & materialen

Agri-waste, afval afkomstig uit de landbouwindustrie in Nederland of Europa. Cellulose afkomstig uit duurzaam beheerde bossen uit Europa. Fineer afkomstig uit bomen die worden aangemerkt als overbodig nabij de grensstreek. Snel groeiend populierenhout uit Italië.

Productie, vervoer & verpakking

Productie van de meubels vindt plaats in Nederland. Partners worden naast kwaliteit ook geselecteerd op ligging, op deze manier proberen we onnodige reisafstanden tegen te gaan. Orders worden zoveel als mogelijk gebundeld om transport optimaal te benutten. De producten worden verpakt in recyclebare kartonverpakking.

Arbeidsomstandigheden

Nederlandse arbeidsomstandigheden

Keurmerken & certificering

FSC, Cradle2Cradle voor diverse kernmaterialen, STIP-keurmerk voor productie, PEFC voor werkplekken, sommige kernen dragen bij aan LEED certificering, Eurofin gold bij olieafwerking.

Duurzame impact

Occony ontwikkelt tijdloze meubels voor ook de volgende generatie. De waarde van kostbare grondstoffen blijft in deze meubels behouden en kunnen opnieuw worden ingezet in nieuwe meubels.