• Natuurlijk materiaal
  • Duurzaam (ver)bouwen
  • Modern
  • Industrieel

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Het valt niet te ontkennen dat het steeds belangrijker wordt om bewust om te gaan met het mileu. PUUR! & Duurzaam heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar innovatie die kan bijdragen aan meer milievriendelijke vloeroplossingen. Dit heeft geleid tot nieuwe, innovatieve, duurzame mogelijkheden voor zowel gietvloeren, als pvc- en tapijtvloeren.

Portfolio.

Duurzame gietvloer

PUUR! & Duurzaam werkt met duurzame grondstoffen en heeft een duurzame bedrijfsvoering. Een gietvloer is makkelijk te onderhouden en u kunt er jarenlang van genieten. Doordat de gietvloer naadloos wordt gelegd heeft u geen last van naden of onnodige drempels, hierdoor heeft de vloer een erg mooie uitstraling. Alle duurzame gietvloeren worden handgemaakt, zo kunt u uw gepersonaliseerde gietvloer samen stellen en wij maken deze vloer voor u.

Duurzame pvc-vloer voor op kantoor

Bij PUUR! & Duurzaam voorzien we particuliere en zakelijke klanten van strakke duurzame vloeren. Onze vloeren zijn geschikt voor onder andere kantoren, bedrijfskantines, scholen, ziekenhuizen, woonruimtes en nog veel meer. We bieden veel varianten aan. Zo is deze prachtige duurzame pvc-vloer gelegd in een kantoorruimte. Deze pvc-vloer is voor 83% gebaseerd op bio-basis en bestaat voor 17% uit gerecycled pvc.

Duurzame Lodge gietvloer

Met Ruim 15 jaar ervaring en een ruim assortiment hoogwaardige vloeren kunnen we meewerken aan unieke projecten. Een duurzame Lodge, begint natuurlijk bij een duurzame vloer. In deze Lodge is gekozen voor een duurzame gietvloer met rustige patronen die goed samengaan met een natuurlijke omgeving. Naast het milieuvriendelijke karakter van de gietvloer, is deze ook duurzaam omdat de vloer meer dan 30 jaar mee kan gaan.

Bij PUUR! & Duurzaam werken we aan een duurzame toekomst. Dit doen we door het realiseren van PVC, tapijt en gietvloeren die gemaakt zijn van gerecyclde grondstoffen. Onze fabrieken werken alleen met milieuvriendelijke grondstoffen. Bovendien werken onze fabrieken met duurzame machines om ook hier de Co2 uitstoot te minimaliseren.

Grondstoffen & materialen

Duurzame gietvloeren worden gemaakt op basis van vliegas. Dit is as die wordt opgevangen in de binnenkant van fabrieksschoorstenen. Tapijt maken we van afvalresten die ontstaan uit allerlei industrieën. Tevens verzamelen we huidige ook (niet duurzame) tapijt om te recyclen voor nieuwe tapijttegels. Het materiaal dat we gebruiken om pvc-vloeren te maken is voor 83% gebaseerd op bio-basis. De andere 17% van de productie is op basis van gerecycled pvc.

Productie, vervoer & verpakking

De duurzame vloer is een product op basis van secundaire grondstoffen. Deze grondstoffen worden gewonnen uit de hoogovenindustrie in het Ruhrgebied. De magneten in de ovens vangen de assen, die ontstaan bij de verbranding, op. Deze assen worden gefilterd, zodat alle metaaldeeltjes verwijderd worden. Het poeder dat overblijft is ons eindproduct.

Ons transport gaat per vrachtwagen vanuit Duitsland naar Veenendaal. We krijgen de poeders geleverd in gerecyclede papier zakken.

Arbeidsomstandigheden

Wij hebben gekozen om onze producten af te nemen in Duitsland omdat de medewerkers volgens de Duitse CAO worden betaald, het transport korter is en wij weten waar onze producten vandaan komen. Ons eigen personeel krijgt ruim boven CAO betaald. We vinden persoonlijke groei en ontwikkeling belangrijk en streven naar een multicultureel personeelsbestand. We hebben dan ook meerdere vluchtelingen, (gedeeltelijk) arbeidsongeschikte en mensen met een beperking in dienst gehad.

Keurmerken & certificering

Onze producten zijn allemaal milieuvriendelijk, zo denken we aan de natuur en dragen we ons steentje bij. Onze vloeren zijn gecertificeerd duurzaam en dragen het Silicate systems & GEV certificaat.

Duurzame impact

Met de productie van onze overige vloeren wordt veel cement gebruikt. Cement is het meest gebruikte product in de constructiesector. De constructiesector is met 6% een van de meest vervuilende sectoren van de wereldwijde CO2 uitstoot. Met onze duurzame vloeren doen wij hier niet aan mee. Op deze manier proberen wij een wereldwijde impact op de CO2 uitstoot te beperken.