http://Kunst%20van%20groenteafval%20Studio%20Angelique%20van%20der%20Valk http://Kunst%20van%20groenteafval%20Studio%20Angelique%20van%20der%20Valk
  • Natuurlijk materiaal
  • Bio-based materiaal
  • Upcycle design
  • Design
  • Uniek

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Je kunt een heel nieuwe wereld van natuurlijke vezels en patronen ontdekken in het groentepapier en digitale prints. Kunst die inspireert en verwondert, een fijn gevoel geeft en harmonie brengt. Inspiratie wordt gehaald uit de natuur en dat zie je terug in zowel verhaal als materiaal. Daarom worden er bij het maken zoveel mogelijk materialen gebruikt die biologisch afbreekbaar of hernieuwbaar zijn.

Producten.

Bij het maken worden er zoveel mogelijk materialen gebruikt die biologisch afbreekbaar of hernieuwbaar zijn.

Grondstoffen & materialen

Verbetering en verduurzaming van grondstoffen is een continue proces, om productie zorgvuldig en dichterbij te laten plaatsvinden. Kunst van lokaal groenteafval, handgemaakt door Angelique Lijsten: rubberwood, Thailand Verf wordt handgemaakt door Angelique met pure pigmenten icm biologisch afbreekbare bindmiddelen. Herkomst: Europa Foto’s worden digitaal gedrukt op FSC multiplex, vrij van oplosmiddelen. Herkomst hout: Rusland, geprint in Nederland.

Productie, vervoer & verpakking

Hergebruik en zorgvuldig omgaan met grondstoffen is belangrijk. Verbetering en verduurzaming van productie, verpakking en vervoer is een continue proces, om zorgvuldig en steeds meer lokaal te laten plaatsvinden. Het gebruik van plastic wordt zo veel mogelijk voorkomen.

Arbeidsomstandigheden

In de studio werkt Angelique alleen. Stilte is nodig om tot ideeën en kwalitatief goed werk te kunnen maken. Samenwerkingen worden alleen aangegaan op basis van gelijkwaardigheid, om samen te komen tot mooie producten met respect voor alles wat leeft.

http://Kunst%20van%20groenteafval%20Studio%20Angelique%20van%20der%20Valk

Duurzame impact

Door middel van kunst kunnen actuele onderwerpen uit de samenleving visueel en bespreekbaar worden gemaakt. Het werk van Angelique laat het huidige spanningsveld zien tussen natuur en cultuur (de mens). Weerspiegelt de noodzaak en wens om hierin een harmonisch evenwicht te vinden. Natuurlijke materialen hebben een ongekende schoonheid. Door verwondering ontstaat er een opening naar de essentie van het bestaan en ruimte voor het koesteren van de aarde.