• Natuurlijk materiaal
  • Lokaal NL
  • Eerlijke productie
  • Social design
  • Industrieel
  • Design
  • Handgemaakt

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Bij Studio Perspective verkopen we design voor een duurzaam interieur van merken en makers uit Nederland. We willen laten zien wat voor prachtige producten er gemaakt worden door sociale en duurzame ondernemingen. Door het verkopen van sociaal design bieden we perspectief aan mensen die minder kansen hebben op de reguliere arbeidsmarkt. Het gaat hierbij om bijzondere samenwerkingen, tussen Nederlandse ontwerpers en mensen van sociale ondernemingen.

Prachtige handgemaakte duurzame meubels, accessoires en cadeaus. Met een breed aanbod van meer dan 30 verschillende merken is er voor elke smaak iets te vinden. Design met een goed verhaal!

Producten.

Bij Studio Perspective werken we samen met meer dan 30 Nederlandse merken. Stuk voor stuk bijzondere ondernemingen met elk een eigen verhaal. Dit zie je terug en voel je in de producten die zij maken. Ambachtelijke producten met hoogwaardige kwaliteit waar je lang van kunt genieten. Goed voor mens en milieu.

Grondstoffen & materialen

De producten worden waar mogelijk gemaakt van duurzame materialen uit Nederland. Het hout is duurzaam gekeurd, er wordt gewerkt met afvalhout uit Zwolle en hout uit de bossen van Staatsbosbeheer. Er wordt veel gewerkt met staal omdat dit lang meegaat. Daarnaast worden er materialen geupcycled zoals oude wijnflessen door Rebottled en augurkenpotten door Rescued. En er zijn merken die gebruik maken van recycling, zo heeft Planq een eigen materiaal ontwikkeld van oude jeans en uniformen.

Productie, vervoer & verpakking

De productie verschilt enorm per merk. Soms ligt de focus meer op inclusiviteit andere keren op het hergebruik van materialen. Door lokaal in Nederland te produceren is er minder transport nodig. Er worden fietskoeriers ingezet en dozen en verpakkingsmateriaal wordt hergebruikt. Daarnaast houden we geen voorraad en worden de producten direct vanuit de werkplaatsen verstuurd, hiermee gaan we verspilling tegen.

Arbeidsomstandigheden

Door samen te werken met de sociale ondernemingen en leveranciers bieden we werk en werkervaring aan mensen in Nederland. Wij vinden dat iedereen recht heeft op waardevol werk en een kans verdiend op de arbeidsmarkt. Niet alleen op het gebied van design, maar ook voor onze webshop werken we met graag samen met bedrijven die duurzaamheid en inclusiviteit belangrijk vinden.

Duurzame impact

Studio Perspective streeft naar een groenere, bewuster en socialer Nederland. We helpen klanten graag met een duurzaam interieur met handgemaakte persoonlijke producten met een goed verhaal!