• Circulair
 • Modulair
 • Upcycle design
 • Design
 • Grafisch

Story.

 • Story
 • Duurzaamheidsinformatie

In Europa wordt jaarlijks circa 1,6 miljoen ton aan tapijttegels weggegooid of verbrand. Studio Wae heeft hiervoor een oplossing bedacht en verwerkt de tapijttegels tot modulaire kleden, tapijttegels en akoestische wandpanelen. Helemaal custom made en met sociale impact. Daarmee geeft Studio Wae afval een nieuwe betekenis. Alle ontwerpen zijn geïnspireerd op de designs van M.C. Escher. Je kunt je eigen kleur, vorm en grootte bepalen.
Naast de tapijtproductie heeft Studio Wae een grote collectie duurzame sierbestrating, dit is ‘The Right Wae’ collectie. Hierin vind je o.a. de Cityscape concrete en The Box concrete. Deze design buitentegels bestaan voor 76% uit gerecyclede grondstoffen, afkomstig uit sloopmateriaal en oude bestrating (urban mining). De tegels zijn gripvast, waterpasserend en zonder opsluiting te leggen, omdat ze ‘in elkaar grijpen’.

Producten.

 • Cityscapes concrete

  €57,73 per m2 excl 21% btw

  Het design van onze klimaatadaptieve buitentegel is geïnspireerd op de ontwerpen van M.C. Escher. De tegel bestaat voor 76% uit gerecyclede grondstoffen, is gripvast, waterpasserend en zonder op sluiting te leggen. De tegel is leverbaar in terracotta, lichtgrijs en antraciet. Bekijk product

 • The Box concrete

  €55,90 per m2 excl 21% btw

  The Box is een design buitentegel en heeft geometrisch uiterlijk. In vergelijking met de Cityscape concrete oogt de tegel iets rustiger. Door deze diagonaal te leggen komt zij meestal het mooist tot haar recht. Met een onzichtbaar randje, gemaakt van gerecycled plastic, kun je haar opsluiten. Heel geschikt voor grotere oppervlakten en in 2 diktes verkrijgbaar; 6 cm en 8 cm. The Box is speciaal ontwikkeld voor 'de Kwekerij' in Utrecht; ontworpen in samenwerking met SSH stadspanden en Jebber bv. Bekijk product

 • Modulaire kleden

  € 150,00 per m2 excl 21% btw

  100% circulaire tapijttegel. Je kiest je eigen vorm, kleur en hoeveelheid en ‘klikt’ de tegels makkelijk aan elkaar tot de jouw gewenste vorm.
  Designs: Cityscape, Boomerang, Cube, Polygon, Beo, Dim Bekijk product

 • Flooring

  €40,00 per m2 excl 21% btw

  Voor grote oppervlakten kunnen onze modulaire tegels ook als tapijt (kamerbreed) gelegd worden. Om de circulaire cirkel voor bedrijven helemaal rond te maken kunnen we ook gebruikte tegels innemen en deze in onze designs snijden.
  Designs: Boomerang, Beo en Angular Bekijk product

 • Akoestische wandpanelen

  € 45,00 per tegel excl 21% btw

  Zoek je een multifunctionele oplossing voor aan de muur? Onze wall carpets kunnen in dezelfde vormen worden gemaakt als de vloerkleden, maar zijn van dikker en akoestisch materiaal. Daarnaast hebben we extra lagen en open lijnen in het ontwerp aangebracht zodat hij meer geluid opneemt. Uiteraard zijn onze wandtegels ook 100% circulair.
  Designs: Cityscape, Polygon, Beo, Boomerang, Cube, Dim Bekijk product

 • Bio Wae

  De klimaatadaptieve circulaire Bio Wae tegel is gemaakt van ingezamelde wijn kurken uit de horeca. In samenwerking met De Eker en Donkergroen. De waterdoorlatende tegel is licht, geluidsabsorberend, schokdempend en mooi. Ze past perfect in het patroon van de Cityscapes concrete van Studio Wae.

  Bekijk product

De tapijttegels zijn voor 100% circulair evenals de koppelstukjes waarmee de modulaire tegels aan elkaar worden ‘geklikt’.
De buitentegel is een zelfopsluitende tegel waardoor opsluitbanden niet nodig zijn. Je hoeft alleen datgene te verharden wat noodzakelijk is. Daarmee houd je meer ruimte over voor natuur. Daarnaast is deze klimaatadaptieve tegel waterpasserend waardoor er kleine waterreserves ontstaan.

Grondstoffen & materialen

De grondstoffen voor onze tapijten komen van restmaterialen van tapijtfabrikanten. Deze zijn ontstaan door bijvoorbeeld overproductie of kleine weeffoutjes. De kwaliteit is echter hetzelfde en kan daardoor heel goed hergebruikt worden, waarmee de levensduur van het tapijt wordt verlengd. De grondstoffen voor de betonproductie worden gehaald uit urban mining; oude bestrating en slooppanden. De tegels zijn voor 76% circulair, hiermee is de tegel de meest circulaire buitentegel van Nederland.

Productie, vervoer & verpakking

De tapijtkledenproductie vindt plaats in Utrecht, waar vrijwel alle werknemers wonen.
De kleden worden verpakt in kartonnen dozen en door onze duurzame transporteur vervoerd.

Arbeidsomstandigheden

Studio Wae wil ook graag sociale impact maken; zij biedt Syrische statushouders een volwaardige baan waardoor zij de mogelijkheid krijgen een toekomst op te bouwen in Nederland.

Keurmerken & certificering

Wij beschikken over een LCI / LCA label (Levenscyclus Analyse en Index)

Duurzame impact

Per m2 vloerkleed dat wij maken creëren wij een impact van 64,6kg aan CO2 reductie en 9,24 kg aan hergebruik van grondstoffen. Per m2 Cityscape Buitentegels besparen wij 5,7 kg aan CO2 uitstoot en besparen wij 108,08kg aan grondstoffenwinning. Bekijk voor de meest recente impact cijfers onze website: www.studiowae.nl