• Kwaliteit - lange levensduur
  • Natuurlijk materiaal
  • Recycled materiaal
  • Vintage
  • Handgemaakt
  • Tijdloos

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Voor jouw eettafel ontwerpt Carla Peters alles wat je nodig hebt: van bord tot glas, van tafelkleed tot vaas en kaars. We werken samen met geweldige ambachtsmensen van over de hele wereld, die we ook allemaal kennen. Bijna alles in onze collectie is handgemaakt. Carla kent de beste vakmensen en heeft jarenlang met ze samengewerkt en naast ze gezeten om tot nieuwe vormen te komen op basis van hun oude eeuwenoude technieken. We houden van handgemaakt en van ambacht. Hoe mooi is het dat ieder product uniek is en een ziel heeft? Met onze makers werken we fair, we compenseren onze CO2 uitstoot met Climate Neutral Group en verpakken plasticvrij.

Producten.

We werken samen volgens de normen van de World Fair Trade Organization (WFTO) en compenseren onze CO2 uitstoot voor 110% via de Climate Neutral Group. Een groeiend deel van onze collectie wordt gemaakt van gerecyclede materialen. Ook zijn we plasticvrij.

Grondstoffen & materialen

We gebruiken klei en water voor ons servies, gerecycled glas voor onze glazen en kannen, biologisch katoen en linnen voor de tafelkleden en servetten, duurzame was van palmpitten (restmateriaal) voor onze kaarsen en snel groeiend hogla gras voor onze placemats. De grondstoffen worden lokaal gewonnen.

Productie, vervoer & verpakking

Wij produceren in Thailand, India, Bangladesh, Indonesië en Egypte. Vervoer vindt plaats per schip. Wij compenseren het maken en transport tot aan de voordeur. Dit doen wij door ~1% van onze omzet te investeren in efficiënte ovens voor mensen die normaal op gekapt hout koken. De compensatie is 2.800 kilo CO2 per huishouden.

Het bedrijf is plasticvrij. We verzenden in kartonnen dozen, gebruiken gerecycled papier als vulling en papertape.

Arbeidsomstandigheden

We werken met ambachtsmensen van over de hele wereld, veelal vrouwen. Onze makers ontvangen een eerlijk loon en werken onder goede arbeidsomstandigheden. Al onze makers zijn WFTO gecertificeerd. WFTO is de Amerikaanse versie van het Fairtrade label (dit is er alleen voor food, katoen en goud). Zij kijken niet alleen naar een producten of productieketen maar naar de hele bedrijfsvoering.

Keurmerken & certificering

Wij hebben zelf geen certificaten, de makers zijn WFTO gecertificeerd.

Duurzame impact

We houden mooie ambachten in stand en betalen de, vaak vrouwelijke makers, een eerlijk loon. We hebben met de makers volledig plasticvrije verpakkingen ontwikkeld. Deze kunnen in de papierbak en worden voor 91% gerecycled. De CO2 uitstoot van maken en transport compenseren we voor 110%. Door deze compensatie zijn we klimaat positief.