• Bio-based materiaal
  • Circulair
  • Upcycle design
  • Social design
  • Design
  • Uniek

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Bestel precies wat je wilt, weet nooit wat je krijgt

Je krijgt wél altijd een uniek product waar wij van THE UPCYCLE COLLECTION met liefde en aandacht en plezier en zorg aan hebben gewerkt. En dat zie je aan de kwaliteit.
.
Deze duurzame designcollectie wordt op een vernieuwende en inclusieve manier gemaakt in een netwerk van circulaire werkplaatsen met het afval en eenlingen van kringloopwinkels. Door designrecepten toe te voegen als verbindende factor worden afdankers woest aantrekkelijk. Elk interieurproduct heeft zijn eigen uiterlijk, stijl en kleur. Samen vormen ze een unieke eenheid in één van de 10 Kleurfamilies.
.
De collectie is ontworpen door polyvalent designer Louise Cohen. Zij bewaakt ook de kwaliteit en het design. De ontwerpen worden op maat gemaakt speciaal voor de grotere interieurprojecten, maar ook voor elk ander interieur.

Producten.

THE UPCYCLE COLLECTION genereert op alle fronten winst voor mens en milieu. Want elke kilo gered afval = 1 kilo CO2 minder. Bovendien zijn alle items uit de collectie onderling te combineren. Alles past bij elkaar en straalt hetzelfde gevoel uit. Hierdoor kunnen individuele stukken eenvoudig bijgekocht worden. Erg handig, want zo wordt voor altijd voorkomen dat er incomplete sets ontstaan. Door onze bijzondere manier van produceren gaan we van supply chain naar supply circle.

Grondstoffen & materialen

Het overschot van ingebrachte goederen bij een kringloopwinkel wordt direct doorgegeven aan de eigen circulaire werkplaats. We gebruiken nauwelijks nieuwe materialen, behalve een hoogwaardige biobased watergedragen krasvaste lak en bekleding die gecertificeerd is voor openbare gebouwen en de zorg. Hierdoor is THE UPCYCLE COLLECTION geschikt voor de zakelijke markt.

Productie, vervoer & verpakking

De aanvoer van materialen komt mee met wat er bij een kringloopwinkel wordt ingebracht. Deze materialen worden op dezelfde locatie in de eigen circulaire werkplaats verwerkt. Door een netwerk op te zetten door heel Nederland zullen we op termijn lokaal kunnen verwerken en leveren. Als een opdracht klaar is kan die zelf afgehaald worden of met het kringloopbusje worden bezorgd. Inmiddels zijn er werkplaatsen in Utrecht, Friesland en Limburg.

Arbeidsomstandigheden

Minstens zo belangrijk is de winst voor de mens. De samenwerking met het netwerk van kringloopwinkels kenmerkt zich door het sociale karakter van de werkplaatsen. De kleurfamilies worden met veel aandacht en plezier gemaakt door mensen die op een prettige manier kunnen herintreden of die een vaste plek hebben in het maakteam. Ook zijn er werkervarings- en leerplekken. Iedereen kan instromen, tot zijn/haar recht komen en zich persoonlijk ontwikkelen in één van de circulaire werkplaatsen.

Duurzame impact

Op een vernieuwende en inclusieve manier produceren leergierige statushouders & studenten, enthousiaste tijdelijke krachten die herintreden én krachtige kwetsbare mensen deze collectie in een circulaire werkplaats. Zo wordt niet alleen een enorme bult spullen gered van de afvalberg, het draagt ook bij aan een inclusieve samenleving en helpt mensen op weg naar werk.