• Natuurlijk materiaal
  • Circulair
  • Gezond binnenklimaat
  • Modern
  • Design
http://Leemstuc%20van%20Betonlook

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Leem heeft een aantal bijzonder prettige en unieke eigenschappen. Het bestaat voor de helft uit zuursof en voor 20% tot 40% uit silicium. Vooral dit mineraal bezorgt leem zijn unieke warmte- en vochtregulerende eigenchappen. Leem is antistatisch en schimmelwerend. Warm in de winter en koel in de zomer. Zo ontstaat een gezond en evenwichtig binnenklimaat. Tierrafino brengt fraaie leemproducten voor binnen en buiten, in zachte natuurlijke kleuren. Leemstuc Finish en Betonlook, leempleister Duro, glansstuc Listro en leemstuc Antique Provence, Leemverf i-paint, T-paint en Drypaint, Basisleem Base, Kalkstuc Stone Tadelakt en Kalkmortel. Kijk voor mooie voorbeelden hieronder.

Portfolio.

Wandverwarming met Leem- onze Duro en Base, Gezond, mooi, én energiebesparend!

Tierrafino Leem werkt optimaal samen met moderne wandverwarmingssystemen. Door de eigenschappen van leem wordt de warmteafgifte van de verwarming geoptimaliseerd en wordt de ruimte nog comfortabeler. Leem is gezond, 100% natuurlijk, zonder gifstoffen, vrij van oplosmiddelen, reguleert de luchtvochtigheid en distribueert de warmte optimaal waardoor de ruimte comfortabeler is en tegelijkertijd energie wordt bespaard! Toepasbaar bij nieuwbouw en renovatie. Leem is beter voor het milieu én beter voor je gezondheid.

Hotel De Blanke Top, Cadzand

Hotel De Blanke top opende weer in 2019 na een volledige renovatie en aanbouw van een nieuwe vleugel. Met aardse kleuren en natuurlijke materialen, samen met zachte stoffen is een oase van rust gecreerd.
Tierrafino Antique Provence Decoleem was ideaal voor deze entree. De zachte natuurlijke uitstraling van de Decoleem, en kwaliteit zijn ideaal voor Hotels en commercieele ruimten. Het hotel werd genomineerd voor de Beste Entree Hotel Design Award.

Tierrafino is de expert in het produceren en verwerken van Leempleisters en Leemverven. 100% natuurlijke grondstoffen, combinaties van zorgvuldig geselecteerde kleien, en zanden.
Zo maakt Tierrafino de meest duurzame en circulaire producten voor de bouw.
De minerale eigenschappen van leem zorgen voor haar unieke warmte- en vochtregulerende eigenschappen. Hiermee wordt een gezond en comfortabel binnenklimaat gecreerd.
Leem is damp-open, schimmelwerend en anti-statisch.

Grondstoffen & materialen

Alle grondstoffen komen uit West Europa

Productie, vervoer & verpakking

Het eindproduct wordt gemaakt in Munster, Duitsland en Amsterdam, Nederland. De leem wordt vervoerd per trein of vrachtwagen. Al onze verpakkingen zijn onderzocht op duurzaamheid en er wordt doorlopend gezocht naar de meest efficiente verpakking. Bv de nieuwe DRYPAINT vervoert geen water wat enorm scheelt in KG vervoer.

Arbeidsomstandigheden

De werkomstandigheden zijn veilig en we werken zo hygienisch mogelijk. Werken met leem, vooral in de productie is zwaar, en daarom letten we goed op onze medewerkers. De sfeer is altijd super goed en we lunchen graag samen met elkaar. Wij hanteren flexibele werktijden. Daarbij hebben medewerkers de vrijheid hun tijd meestal naar eigen inzicht in te delen. Maar als er grote opdrachten zijn dan gaan we er met z'n allen voor!

Keurmerken & certificering

Al onze producten zijn gezonde, veilig, natuurlijk en circulair. Onze Material Safety Data Sheets geven hier blijk van. Leem is het oudste en meest duurzame bouwmateriaal dat er bestaat, en heeft de hoogste BREEAM scores. Door de minerale samenstelling zijn onze producten van nature ook brandwerend. Tierrafino leemproducten voldoen aan alle eisen die passen bij een natuurlijk bouwmateriaal

Duurzame impact

Door geen giftige stoffen toe te voegen, en zo duurzaam mogelijk te produceren passen onze leemproducten perfect in circulaire en bio-based gebouwen. Door leem te gebruiken wordt CO2 gereduceerd, energie bespaart, en het binnenklimaat verbeterd. Door de damp-open, warmte- en vochtregulerende eigenschappen heeft Leem positieve impact op gezondheid. Zo maken we veel impact op mens en milieu, en is leem beter voor nu en voor onze toekomst.