• Kwaliteit - lange levensduur
 • Recycled materiaal
 • Circulair
 • Repareren
 • Leasen
 • Delen
 • Modern
 • Bohemien
 • Tijdloos
 • Clean
 • Flexibel

Story.

 • Story
 • Duurzaamheidsinformatie

DUURZAME BABYPRODUCTEN HUREN
Kersverse ouders besteden gemiddeld bijna €10.000 aan hun eerste baby. Een mooie kinderwagen, het beste babymatrasje en de schattigste kleren. In het oerwoud aan ‘must have’-babyproducten ben je liever safe than sorry. Maar is dit echt nodig? En wat doe je met al die producten als je baby deze ontgroeid is?

PRODUCTEN OP MAAT
Tiny Library helpt ouders aan alles wat je nodig hebt voor je baby. Superkwaliteit met superservice. Dat is ook nog duurzaam want naast veilig opgroeien willen we graag dat ze opgroeien in een schone(re) wereld. We zorgen voor kwaliteit, esthetiek en service in circulair model. Zonder miskopen, mét kwalitatieve producten rondom jouw baby. Bevalt iets niet? Dan stuur je het terug of ruil je het om. Flexibel dus!

OPHALEN, REINIGEN EN DOOR NAAR DE VOLGENDE BABY
Is je baby de producten ontgroeid? Dan komen we ze gewoon weer ophalen, reinigen en (zo nodig) repareren. Vervolgens maken we er een andere baby blij mee. Zo werk je dus indirect mee aan een duurzamere toekomst voor je kindje.

CIRCULAIRE ECONOMIE
Met Tiny Library stimuleren we producenten om de kwaliteit van de producten te verbeteren. In combinatie met onze abonnementsvorm verlengen we de levensduur van al deze producten aanzienlijk. Wij dragen bij aan de systeemverandering die nodig is om te komen tot een circulaire economie.

Producten.

Ons huursysteem is vergelijkbaar met spullen uitlenen aan vriendinnen en vrienden. Op deze manier wordt hetzelfde product steeds door iemand anders gebruikt. We repareren onze producten wanneer een onderdeel niet meer voldoet. Op deze manier gaan producten langer mee.

Grondstoffen & materialen

Huren in plaats van kopen is een model waarbij de levensduur van een product wordt gemaximaliseerd. We vinden het belangrijk dat onze producten gemaakt zijn van kwalitatieve materialen waarbij de impact op het milieu zo klein mogelijk is. We hergebruiken goed werkende onderdelen van kapotte producten. & Wanneer producten niet meer verhuurd kunnen worden, zorgen we dat deze gerecycled worden via onze producenten.

Productie, vervoer & verpakking

Bij ontvangst van de producten vragen wij de klant het verpakkingsmateriaal te bewaren d.m.v. de 'bewaar mij sticker'. Dat kan bijvoorbeeld achter een kast of onder een bed. Zodat als de huurperiode voorbij is de items weer netjes retour gestuurd kunnen worden.

Arbeidsomstandigheden

De producten die wij in onze abonnementen hebben zijn geproduceerd door fabrikanten waar we afspraken mee hebben over goede arbeidsomstandigheden. Wij zijn nu met een team van 7 mensen in Nederland.

Duurzame impact

Na de verhuurperiode worden alle producten professioneel gereinigd en eventueel gerepareerd. Hierdoor gaan de producten meerdere levenscycli mee. Veel babyproducten kun je maar kort gebruiken, waardoor deze vaak liggen te verstoffen in de berging. Een co-sleeper bijvoorbeeld is vaak niet langer dan zes maanden gebruikt. Doordat we onze producten te huur aanbieden, kunnen we meerdere mensen blij maken met hetzelfde product. Op deze manier hoeven er uiteindelijk minder producten geproduceerd te worden. Hierdoor raken grondstoffen minder snel uitg