• Natuurlijk materiaal
  • Biophillic design
  • Lokaal NL
  • Eerlijke productie
  • Gezond binnenklimaat
  • Design
  • Handgemaakt
  • Uniek

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Onze ambitie: Regeneratie!

Zorg voor de Aarde en voor elkaar. Dat kan alleen als we ook goed zorgen voor de bodem en de grondstoffen die de Aarde ons geeft. Momenteel worden veel lokale natuurlijke reststromen verbrand of gecomposteerd en dit is zonde. We werken samen met Nederlandse boeren, tuinders, natuurbeheer en groenverwerkers om deze reststromen te verwerken tot bruikbare nieuwe grondstoffen. De mogelijkheden zijn legio, zo kunnen we agrarisch-, tuinbouw- een natuur afval verwerken. Maar ook snelgroeiende gewassen en natte teelten zodat we CO2 opruimen en vastleggen.

VanHier heeft een receptuur en productiemethode ontwikkeld om van deze nieuwe grondstoffen een 100% natuurlijk thuis composteerbaar, en recyclebaar dun flexibel plaatmateriaal te persen. Dit materiaal noemen we BioM.

Portfolio.

Waterschap Hollandse Delta

Tafelblad met grasmaaisel van het Waterschap

NATURA Wandschilderijen

De wandschilderijen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vezels.

Provada beurs - stand Achmea

Bekleding bar met BioM-panelen

FLOW modulaire wandpanelen

Modulaire wandpanelen in diverse kleuren en uitvoeringen mogelijk

VanHier werkt met bio circulaire materialen: de natuur kan ons veilige, gezonde en hernieuwbare grondstoffen geven. We maken plaatmaterialen en (interieur)producten van o.a. plantenafval en natuurlijke reststromen. Door de lokale identiteit - en flexibiliteit in ontwerp - creëren we extra meerwaarde.

Grondstoffen & materialen

We gebruiken verschillende natuurvezels van met name planten of grassen. Als vulmiddel gebruiken we cellulose uit olifantsgras. Het bindmiddel is 100% natuurlijk en thuis-composteerbaar; het wordt namelijk uit plantenafval verkregen. Zo maken we platen met riet- en grasmaaisel, rozenafval en freesiabladeren. Daarnaast verwerken we snelgroeiende bouwgewassen, waaronder sorghum, miscanthus (olifantsgras) en lisdodde. Elk soort vezel heeft zijn eigen karakter en geeft een decoratief patroon.

Productie, vervoer & verpakking

Ambachtelijke productie in Nederland staat bij ons centraal. Het voorbewerken van de grondstoffen gebeurt op verschillende plaatsen in Nederland.
Wij persen de platen in onze eigen productieruimte op het terrein van Dijkshoorn in Bleiswijk.

De afwerking van de platen en het verwerken tot meubels en producten doen we in onze werkplaats in Loosdrecht.

Vervoer gaat grotendeels met de auto en we gebruiken gerecycled karton om onze producten te beschermen/verpakken.

Arbeidsomstandigheden

Doordat we net zijn gestart maken we alles zelf. Omdat we zoveel als mogelijk lokale natuurlijke grondstoffen willen verwerken, doen we momenteel materiaalonderzoeken icm flexibele productiemethodes. Zodra we meer afzet hebben willen we MBO/HBO studenten en afgestudeerden de kans geven om kennis te maken met biocirculaire materialen en productieprocessen.

Duurzame impact

Door met biocirculaire materialen, gemaakt van organische reststromen en hernieuwbare grondstoffen, woonproducten te maken dragen we bij aan: 1. het verminderen van de CO2 uitstoot; we leggen koolstof voor langere tijd vast. 2. het verwaarden van organische reststromen en hernieuwbare grondstoffen. 3. het tegengaan van wegwerpcultuur: van massaproductie naar passende productie. 4. de lokale werkgelegenheid en educatie in circulair design.