• Kwaliteit - lange levensduur
 • Recycled materiaal
 • Circulair
 • Repareren
 • Vintage
 • Design
 • Tijdloos

Story.

 • Story
 • Duurzaamheidsinformatie

De Vitra Circle Store verkoopt gebruikte artikelen uit tentoonstellingen, beurzen en showroompresentaties en geeft ze zo een tweede leven. Het assortiment bestaat uit een mix van design klassiekers en hedendaagse ontwerpen als sofa’s, accessoires, vergader- en bureaustoelen voor wonen en werken.
Door het in de winkel gevestigde ‘Repair Centre’ worden de aangeboden objecten eerst nagekeken, gereviseerd, en gereinigd. Alle opgeknapte stukken krijgen ook nog eens vernieuwde garantie van twee jaar mee en worden tegen interessante prijzen te koop aangeboden. De prijzen zijn afhankelijk van de staat van de producten. (Stoelen vanaf € 180,- inclusief 2 jaar garantie, voor projecten neem contact op met de storemanager)
Het Circle Store-concept betekent een verdere stap in de duurzame ontwikkeling van het merk.

Producten.

 • Eames EPC en Fiberglass Chairs

  vanaf €180,-

  De Eames Shell chair van Charles en Ray Eames is een designklassieker uit 1950. Uitgevoerd in Fiberglass of door en door gekleurd polypropyleen. De verschillende onderstellen kunnen met elkaar worden gecombineerd, de zitting of schaal kan worden bekleed. Toepassing afhankelijk van de uitvoering geschikt voor in en/of outdoor, voor thuis of op kantoor. (dining, home office, vergaderen, hospitality). Voor project aanvragen neem contact op met de storemanager Bekijk product

 • Panton Chair, Panton Junior en Panton Classic Chairs

  vanaf €180,-

  De Panton Classic Chair van Verner Panton is een spraakmakend ontwerp uit 1959. De versie uitgevoerd in Polypropyleen kwam in 1999 op de markt. Er is ook een junior versie in vrolijke kleuren voor kids. Toepassing afhankelijk van de uitvoering geschikt voor in en/of outdoor, voor thuis of op kantoor. (dining, home office, kinderkamers, vergaderen, hospitality). Voor project aanvragen neem contact op met de storemanager Bekijk product

 • Eames Aluminium Group, vergader, dining en bureaustoelen

  De iconische aluminiumserie van Charles en Ray Eames uit 1958 siert menig prestigieuze leef en kantooromgeving. Vergader en bureaustoelen kunnen in stof en leer worden uitgevoerd en gaan generaties lang mee. Geschikt voor wonen en werken. Toepassing dining, vergaderen, (home) Office, wachtruimtes, hospitality. Voor project aanvragen neem contact op met de storemanager Bekijk product

De grootste bijdrage van Vitra aan duurzaamheid is het creëren van hoogwaardige producten die lang meegaan, zonder overbodige elementen. Duurzaamheid is een ondernemershouding die in elke activiteit tot uitdrukking komt - van de bevordering van de levensduur van producten tot de keuze van duurzame materialen. Door het openen van de Circle Store in Nederland wil Vitra meer aandacht voor bewuste consumptie, duurzaamheid en het belang van het origineel ontwerp onderstrepen.

Grondstoffen & materialen

In 2021 kwam 46% van de leveranciers van Vitra uit Duitsland, 97% uit Europa. Het aluminium dat wordt gebruikt bestaat voor 94% uit gerecycled aluminium. Vitra betrekt al zijn hout en houtproducten bij Europese leveranciers. Een leveranciersverklaring is vereist voor elk soort houtmateriaal die in een Vitra-product wordt gebruikt. In 2020 introduceerde Vitra het leer Premium F, dat wordt verwerkt met een innovatief looimiddel geëxtraheerd uit olijfboombladeren.

Productie, vervoer & verpakking

De verpakking van Vitra-producten moet goed beschermen tijdens het transport met een minimale hoeveelheid materiaal. Het verpakkingsconcept wordt voortdurend geëvalueerd en herzien om te profiteren van nieuwere en milieuvriendelijkere materialen.
De transportlogistiek van Vitra is zo georganiseerd dat vrachtwagens bij voorkeur alleen vol vertrekken. Het vervoer overzee gebeurt per schip en alleen in uitzonderlijke gevallen, per luchtvracht. Speciale transporten proberen we te vermijden.

Arbeidsomstandigheden

Er werken meer dan 43 verschillende nationaliteiten binnen de organisatie. 63% van het management is vrouw. Opleidingen worden gestimuleerd. De gemiddelde arbeidsduur van werknemers is 11.1 jaar.

Keurmerken & certificering

ISO 9001 / ISO 14001 / Blauer Engel / GREENGUARD Gold / GS seal / Eco Vadis / Occupational safety /

Duurzame impact

1. Tegen 2030 is Vitra een netto positieve onderneming op basis van alle indicatoren van haar ecologische voetafdruk. 2. Tegen 2030 volgt Vitra elk product gedurende zijn hele levensduur, om een zo lang mogelijk gebruik te garanderen en de recyclage en verwijdering ervan vergemakkelijken. 3. Tegen 2030 zullen klanten hun aankoopbeslissingen kunnen nemen op basis van gedetailleerde informatie over waar en hoe een product is vervaardigd. Lees meer in ons Sustainbility report: https://www.vitra.com/nl-nl/about-vitra/sustainability