• Kwaliteit - lange levensduur
 • Circulair
 • Waterbesparing
 • Vegan
 • Modern
 • Tijdloos
 • Fun

Story.

 • Story
 • Duurzaamheidsinformatie

ZO kan het ook!
Welkom… in een wereld waarin duurzaamheid al lang geen keuze meer is… Wij vragen aandacht voor de meest duurzame en effectieve manier van schoonmaken. Makkelijk, aantrekkelijk en duurzaam!

Zorgen voor een schone planeet doen we samen
1. Duurzame productie; wij zorgen voor duurzame producten.
2. Duurzaam in gebruik; jij maakt duurzaam schoon en bespaart.
3. Géén afval; ZO zorgt samen met jou dat er géén afval is.

Tips voor een beter klimaat
Denk in mogelijkheden en sta open voor veranderingen. Met ZO schoonmaken maak je het verschil, geen verspilling van water, energie en schoonmaakmiddelen en toegankelijk voor iedereen.
Duurzaamheid is wat ons betreft geen modewoord. Maar iets waar je aan bijdraagt, zonder dat je er over nadenkt. Als je de fiets of de trein pakt, weet je dat je duurzaam bezig bent. En voor schoonmaken met ZO geldt hetzelfde. Gewoon doen!

Producten.

 • ZO huiscollectie

  € 59.00

  Met de huiscollectie van ZO heb je alles wat je nodig hebt om je huis een jaar lang duurzaam, makkelijk en vegan en veilig schoon te houden. Een handig 4-in-1-pakket dat bestaat uit 4 sprayers, 1 navulzak ZO alles schoon, 1 navulzak ZO sanitair schoon, 1 navulzak ZO keuken schoon, 1 navulzak ZO glas schoon en 4 microvezeldoekjes. Bekijk product

 • ZO alles schoon

  Vanaf € 12.00

  Met ZO alles schoon maak je houten, metalen en kunststof oppervlakken in huis snel én hygiënisch schoon. Omdat we in ZO alles schoon alleen maar natuurlijke ingrediënten hebben verwerkt, kun je het veilig gebruiken. Zo vaak als je wilt. Bekijk product

 • ZO sanitair schoon

  Vanaf € 12.00

  ZO sanitair schoon is er speciaal voor de badkamer en de wc. Deze milieuvriendelijke sanitairreiniger verwijdert kalk en zeeprestjes, voorkomt kalkaanslag. En laat je tegels, wastafel, bad, douche en wc weer glanzen. Bekijk product

 • ZO keuken schoon

  Vanaf € 12.00

  Gezond eten begint met een schone keuken. Met ZO keuken schoon haal je vuil en vet van het aanrecht, de kookplaat en de vloer. Elke dag weer. Zonder chloor of andere chemicaliën. Bekijk product

 • ZO glas schoon

  Vanaf € 12.00

  Je ziet het goed, met ZO glas schoon worden glas en ruiten streeploos schoon. Dankzij de handzame sprayer ook ideaal voor de auto en de caravan. Natuurlijk zonder ammonia, spiritus of andere schadelijke stoffen. Bekijk product

 • ZO forever bottle

  € 5.00

  Je koopt de ZO sprayer en foamer één keer, je gebruikt hem voor altijd. Bekijk product

 • ZO handen schoon groene thee

  Vanaf € 7.50

  ZO handen schoon is de eerste echt duurzame handzeep in Nederland: rijk schuim dat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Ook het parfum, en dat mag je gerust uniek noemen, is 100% natuurlijk. Bekijk product

 • ZO handen schoon kokos

  Vanaf € 7.50

  ZO handen schoon is de eerste echt duurzame handzeep in Nederland: rijk schuim dat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Ook het parfum, en dat mag je gerust uniek noemen, is 100% natuurlijk. Bekijk product

1. Jij maakt duurzaam schoon en bespaart

Mix it. Spray it. Wipe it.
Je mixt onze reinigers zelf met water. In een sprayer die zo mooi is dat je hem niet wegstopt, maar gewoon neerzet. Dat heeft twee voordelen. Wij vervoeren geen water en jij maakt ongemerkt vaker schoon. Zonder dat je het milieu om zeep helpt.
Foam it. Refill it.
Met ZO handen schoon heb je 3 keer meer zeep dan reguliere handzeep. Want voor een goede dot foam heb je maar een druppeltjes zeep nodig. Zo heb je dus minder zeep nodig voor meer zeep.

2. ZO zorgt voor duurzame producten
100% natuurlijk en veilig in gebruik.

Lokaal geproduceerd.

Verpakkingen ontworpen voor hergebruik.

Bij ZO ontwikkelen we producten die lang meegaan. We zorgen voor hergebruik en voor minimaal transport. En we gebruiken alleen middelen die makkelijk biologisch afbreken. Ons uitgangspunt is natuurlijk dat je met al onze producten makkelijk en prettig werkt.
De grondstoffen voor onze schoonmaakmiddelen en zepen komen voor in de natuur. Want wat de natuur maakt, breekt de natuur ook snel weer af. Onze producten zijn veilig voor mens, dier en materiaal. Daarom hoeven we geen gevarensymbolen op de verpakking te zetten, ook niet op de concentraten. Onze reinigers worden in Nederland geproduceerd. Zo houden we het transport beperkt. Met ZO ga je verspilling tegen en bespaar je energie en grondstoffen.

3. Zo zorgen we er samen voor dat er géén afval is.

Alles wat je uiteindelijk niet meer gebruikt, nemen we retour. We zorgen ervoor dat de verpakkingen weer gebruikt worden als grondstof, of worden hergebruikt. We kiezen voor plastic omdat het lang meegaat en veilig is. Doordat je lege verpakkingen naar ons terugstuurt, zorg je ervoor dat plastic niet eenmalig gebruikt wordt, dat het niet verbrand wordt en niet in de natuur terechtkomt.

De verpakkingen van gewone schoonmaakmiddelen en handzeep – bijna 90% van de verkochte verpakkingen – zijn single use. Is de verpakking leeg, dan gooi je hem weg. Doodzonde. Daarom gaan onze sprayers en foamers een leven lang mee. Zijn ze toch aan vervanging toe, dan nemen we ze retour en laten we er nieuwe flessen van maken.

Grondstoffen & materialen

ZO is een groen schoonmaakmerk; duurzaam vanaf de productie. Onze reinigers maken we met minimaal gebruik van energie en grondstoffen. En natuurlijk alleen maar met ingrediënten die voorkomen in de natuur: je vindt in onze reinigers geen chemicaliën. Maar anders dan veel andere groene schoonmaakmerken zijn wij ook groen in het gebruik. En daarna. Dankzij de navulverpakking, de sprayer die een leven lang meegaat en de retourbox voor lege verpakkingen hebben we geen afval.”

Productie, vervoer & verpakking

Verpakkingen zijn ontworpen voor hergebruik.
De plastic navul verpakkingen worden hergebruikt of we gebruiken ze als grondstof voor bijvoorbeeld tuinmeubels en bloempotten. Kartonnen dozen hergebruiken we als retourbox of dienen als grondstof voor onze keukenrollen. De dozen zijn in Nederland en Duitsland geproduceerd en bedrukt met watergedragen inkt. De schoonmaakmiddelen worden in Nederland geproduceerd. De producten van ZO worden waar mogelijk bezorgd door Fietskoeriers.

Arbeidsomstandigheden

ZO werkt met flexibele werkplekken en zelfstandige specialisten. ZO besteed distributie uit aan Fietskoeriers en indien nodig inpakwerk aan sociale werkplaatsen.

Keurmerken & certificering

V- Label Eu - European Vegetarian Union - Vegan

Duurzame impact

Duurzaamheid is wat ons betreft geen modewoord. Maar iets waar je aan bijdraagt, zonder dat je er over nadenkt. Als je de fiets of de trein pakt, weet je dat je duurzaam bezig bent. En voor ZO geldt hetzelfde.