• Bio-based materiaal
 • Gezond binnenklimaat
 • Duurzaam (ver)bouwen
 • Modern
 • Landelijk

Story.

 • Story
 • Duurzaamheidsinformatie

EcoCoatings is een Winkel en Webshop met Duurzame Verf voor de schildersbranche en de consument. Er is veel veranderd in de wereld van de verf. En dat is maar goed ook! De zogenaamde ‘groene verf’ is tegenwoordig kwalitatief net zo goed of zelfs beter dan de volledig synthetische varianten. En omdat de verf langer meegaat is deze ook niet duurder. Duurzame verf was, zeker voor de consument, echter nog vaak lastig verkrijgbaar. Wij brengen hier met veel plezier en enthousiasme verandering in!

Producten.

 • Duurzame grondverf

  16.50

  Superieure, universele hechtprimers op waterbasis, lijnolie en plantaardige bindmiddelen. Ruim assortiment duurzame grondverf of voorlak voor iedere ondergrond, zoals hout, steen, ijzer en kunststof. Voor binnen en buiten. Vochtregulerend en ook voor sterk zuigende ondergronden hebben wij varianten.

 • Duurzame lakverf

  19.95

  Ruim assortiment superieure lakverf op natuurlijke basis. Verkrijgbaar in mat, zijdeglans, hoogglans, dekkende verfbeits. Geschikt voor (voorbehandeld) hout, metaal en kunststof en oude intacte verflagen. Voor binnen en buiten. Optimale dekking, kras en stootvast. Mooie vloei en prettige verwerking. Langdurige bescherming.

 • Duurzame muurverf

  28.50

  Top kwaliteit duurzame muurverven met uitstekende dekking. Voor een gezond binnenklimaat, maar uiteraard ook voor buiten. Toepasbaar op ondergronden als beton, leem, kalk, metselwerk, pleisterwerk, plaatmateriaal, raufaserbehang en glasweefsel. Geschikt voor verwerking met roller, kwast en als spuitapplicatie. Tevens varianten die zeer geschikt zijn voor toepassing in vochtige ruimten.

 • Duurzame Leem

  22.50

  De duurzame leem producten zijn damp-open en bevatten geen enkel chemisch oplosmiddel. Daardoor draagt het bij aan een aangenaam en gezond binnenklimaat vanwege de hoge mate van vochtregulatie. Geschikt voor vele ondergronden, waaronder houtvezelplaat, gipsplaat, oude verf- en stuclagen. Muren en plafonds die behandeld zijn met leem geven een bijzonder accent aan uw interieur en zorgen voor subtiele kleurnuances (structuur en glans) door de weerkaatsing van het zonlicht.

 • Duurzame Houtveredeling

  7.50

  Diverse uitzonderlijk duurzame producten voor het conserveren en beschermen van hout. Voor toepassingen op elke houtsoort en fineer. Ons assortiment bestaat uit houtteer, (lijn)olie, houtbeitsen en was. Hét milieuvriendelijk alternatief voor het impregneren van onder andere vloeren, meubels (binnen en buiten), schuttingen, gevelbekleding. De waterafstotende en vochtregulerende werking voorkomt schimmelvorming.

 • Duurzame Transparante Verf

  18.10

  Door de duurzame transparante afwerking blijft het natuurlijke karakter zichtbaar en is het hout (langdurig) beschermd tegen vocht en vuil. Geschikt voor binnen- en buitentoepassing waaronder (tuin)meubels, kozijnen, vloeren en schuttingen. Ons assortiment bestaat uit olie, was, beits en lak. De beitsen zijn beschikbaar als transparante afwerking en in semi-transparante houtkleuren

 • Duurzame Non-Paint

  2.65

  Duurzame schildersmaterialen zoals rollers, kwasten, maar ook duurzame verfbakken en verf emmertjes van karton. Op onze website zijn verder nog duurzame reinigings- en oplosmiddelen te vinden, zoals ecologische ontvetter en multicleaner, gomterpentijn, hand-, hout- en vloerzeep.

 • Duurzaam Verf Advies

  Voor Ecocoatings is duurzaamheid geen bijzaak. Daarom zetten wij ons actief in voor diverse initiatieven (zoals SCHILDERSVANNU, United Economy, Happy Planet Professionals en het Informatiecentrum Duurzaam Bouwen). Daarnaast geven wij voorlichting (zoals onze presentatie bij Vereniging Van Verffabrikanten) en advies en ondersteuning aan huiseigenaren, Interieurontwerpers, VVE’s, architecten en schilders. Dankzij onze jarenlange ervaring met ecologisch schilderwerk, werken wij altijd vanuit de praktijk. Omdat wij de ontwikkelingen en innovaties op duurzame verf nauwlettend volgen, kunnen wij ons assortiment en advies steeds actualiseren.

De meeste fabrikanten waarmee wij samenwerken produceren op zelfopgewekte stroom, een aantal met groene stroom door derden geleverd. De grondstoffen zijn biobased en/of van minerale oorsprong.

Grondstoffen & materialen

e grondstoffen komen voor het grootste deel uit Europese duurzame bronnen

Productie, vervoer & verpakking

In een aantal gevallen Nederland (IJmuiden en Etten-Leur) daarnaast uit Duitsland, Zwitserland en Finland.

Een aantal fabrieken draaien op zelf opgewekte stroom, alle fabrikanten verpakken in plastic emmers, behalve verf van Copperant, deze zit altijd in blik. Er loopt een pilot vanuit MVO Nederland met een aantal partijen om meer plastic recyclaat in te zetten in de verfbranche.
Afhankelijk van de afstand wordt het product vanuit de fabriek per vrachtwag

Arbeidsomstandigheden

Alle medewerkers ontvangen een loon dat hoger ligt dan het minimum en worden voorzien van bedrijfskleding. De werkomstandigheden zijn veilig en ARBO technisch in orde. Werktijden zijn goed afgesproken en daar waar nodig flexibel, conform cao. Sinds begin 2020 hebben wij een statushouder in vaste dienst genomen en daarnaast voor halve dagen een vrouwelijke medewerker aangenomen voor kantoor en winkel werkzaamheden.

Keurmerken & certificering

Wij zijn o.a. lid van Happy Planet Proffesionals, United Economy, Fair Climate Fund en Cirkel Stad. De merken die wij vertegenwoordigen zijn o.a voorzien van Het Natureplus, EU eco label, Vincotte, OK biobased of het C2C certificaat.

Duurzame impact

Alle door ons gevoerde producten zijn van minerale of biobased oorsprong en doordat ze van plantaardige oorsprong zijn zit de CO2 deels in het product opgeslagen (embodied carbon). Wij zijn altijd op zoek naar de meest duurzame oplossing. Dit doen wij o.a. binnen de vereniging SCHILDERSVANNU maar ook als kennispartner van het ICDUBO in Rotterdam. Met minerale muurverf kan je per m2 wel tot 14KG Co2 besparen! v