Nieuws.

views

Bedaffair vervangt katoen voor 'supervezel' in matrassen, dekbedden en kussens

views

In de Week van de Circulaire Economie organiseerden wij de avond ‘Fix it in 6’.  Lees hier meer over de 4 take-aways van de koplopers uit de sector.

views

Katoen is al sinds jaar en dag ’s werelds meest gebruikte materiaal voor beddengoed. Het is ademend, zacht en relatief betaalbaar. Maar: De productie van conventioneel katoen zorgt

views

De jury riep Cooloo uit tot winnaar in de categorie Beste Duurzame merk en Cay voor de categorie Beste Duurzame Starter. De Houtbroeders werden beste Duurzame Maker en Ubed werd o.

views

Om klimaatdoelen te behalen zijn op nationaal en internationaal niveau verschillende wetten en richtlijnen opgesteld. Wat betekent dit voor de meubel-/interieurbranche? 

views

Het is weer tijd voor de nodige dosis duurzame interieur inspiratie. Kijk binnen in het kantoor van Kurve ingericht met tweedehands meubilair door Sjoukje Bonenkamp.

views

Op 2 mei j.l. heeft de ReUse Alliance het Manifest ondertekend waarmee zij oproept tot meer hergebruik. Stevige partners hebben zich al aangesloten en jij kunt ook meedoen.

views

Furnify Circular Design, collaborated with Cooloo and The Substitute during the Week of the Circular Economy to host a half-day event: The Interior Intensive.

views

De uitreiking van de Duurzaam Wonen Awards vond plaats op 7 oktober 2022 in het Woontheater op de vt wonen&design beurs.

views

Cooloo is een producent van designmeubels zonder klassieke stoffering en design refurbishment; het repareren en opknappen van oude meubels.

views

Tiny Library is een abonnement op kwalitatieve baby spullen. Duurzaam en zonder kopzorgen. Je gebruikt ze zolang je ze nodig hebt.

views

De kwaliteit van slapen is belangrijk voor een goede gezondheid. Ik sprak met Bedaffair over de voordelen van natuurlijke materialen voor je lichaam en geest.

views

The Table introduceert Rent The Table: huur een compleet gestylde tafel voor je bijzondere feest of diner.

views

De Occony Peak Chair is uitgeroepen tot winnaar van de ARC21 Meubel Award. De jury is vol lof over de bedrieglijke eenvoud van het ontwerp.

views

Verduurzamen van een huis is op vele manieren mogelijk. Anders Style vertelt hoe zij dit heeft aangepakt bij deze mooie woonboerderij.

views

Duurzaam interieurontwerper Jantien Broere vertelt hoe ze van een oude vervallen schuur een hip tiny house heeft gecreëerd.

views

Kijk binnen in het Duurzame Huis van Studio HjemmeBY, waar Interieurvormgever Karen Verhoeven upcyclen en re-use van materialen en vintage toepast.

views

De visie van Studio Wae is om natuurlijke grondstofwinning te verminderen door reststromen om te zetten in schaalbare en mooie producten.

views

Studio M74 ontwerpt het interieur van de nieuwe locatie van Aeres Hogeschool Almere. Lees welke duurzame keuzes zij hierbij maakt.

views

Met de ReNew collectie, de Matras Recycleservice en de Dons Recycleservice zet Yumeko de eerste stappen richting een circulaire economie.

views

HMPLB wijdt zich volledig aan het promoten en stimuleren van het gebruik van hennepvezels. Lees hier over de voordelen van hennep.

views

Monique van No Waste Decoration redt de mooiste afval landelijk door hiervan handgemaakte woonaccessoires en bedrijfscollecties te maken.⁠

views

Jhon Campo maakt met HOT - Home Of Treasures unieke producten in samenwerking met Nederlandse ontwerpers en maakbedrijven.

views

Ernst de Nobel, oprichter van Ecocoatings, durft iedereen in Nederland met een gerust hart duurzame verf voor elke verfklus aan te raden. Lees hier waarom.

views

Ooit gehoord van mycelium? Mycelium groeit op landbouwafval. Grown.bio verwerkt dit tot kwalitatief hoogwaardige materialen en producten.

views

Voor een duurzame vloer van PUUR! & Duurzaam betaal je niet alleen minder, jouw ecologische voetstap wordt bovendien groener.

views

Lavital is gespecialiseerd in het produceren van natuurlijke maatwerk matrassen die bijdragen aan een optimale en gezonde nachtrust.

views

MAKUS wil dat heel Nederland kookt op schone energie. Maar dan wel in stijl. Met een inductiekookplaat die je zorgvuldig uitkiest en die past bij jouw stijl.

views

Je bent bewust bezig met het duurzaam inrichten en verbouwen van je huis. Kies dan ook bewust voor een duurzame verzekeraar en een duurzame hypotheek, zoals a.s.r.

views

PURE Styling heeft voor opdrachtgevers, Yvo en José, een nieuw interieur voor hun woning aan de rand van Den Bosch ontworpen.

views

‘Afval’ is voor de meeste mensen letterlijk een smerig woord. Maar waarom eigenlijk? Bij A House of Happiness kijken ze verder.

views

Wol, tijd en handen vormen de belangrijkste bestanddelen van het werk van LumaLano. Zij maken en ontwerpen lampen en wandkleden van wolvilt.

views

Wellicht ben je al bekend met circulair design. Maar heb je ook wel eens gehoord van biocirculair design?

views

Na het lezen van Cradle to Cradle gooit Angelique van der Valk het roer om. Met de aarde als inspiratiebron maakt ze nu unieke kunstwerken van groenteafval.

views

Producten van Marisa Klaster van het_houtlokaal zijn een ode aan vorm, ambacht, natuur en tijd. Unieke items die door dagelijks gebruik alleen nog maar mooier worden.

views

Hennep de meest duurzame natuurlijke vezel is bezig met een comeback. Ooit in diskrediet gebracht door wiet en verdrongen door de katoenindustrie is hennep nu terug in beeld.

views

De producten van Zooi worden in Nederland ontworpen en geproduceerd. Hun doel is om op een duurzame manier sfeer te creëren bij jou thuis. Mooie spullen met een verhaal!

views

We gooien met z’n allen veel weg. Maar wat nou als afval de basis is van een nieuw product? Dan krijg je de mooie creaties van Studio Wae.