‘Afval’ is voor de meeste mensen letterlijk een smerig woord. Het moment wanneer een product zijn houdbaarheid is gepasseerd en we het maar weggooien. Afval, troep, waste. Maar waarom eigenlijk? Bij A House of Happiness kijken ze verder. 

Van snijafval uit hun eigen productie hebben zij de nieuwe Cirtain lijn ontwikkeld. Een innovatieve collectie van circulaire gordijnen zoals; de Circular, de Circulight en de Circuleaf. Elke meter stof is uniek en vertelt zijn eigen verhaal!

Wonderful Waste

Bij A House of Happiness wordt waste gezien als iets waardevols. Waar de meeste mensen deze materialen al hadden afgeschreven geven zij het een nieuw leven en zetten het om naar producten waarmee jij van je huis een thuis kan maken. 

“We kunnen als bedrijf en consument niet achteroverleunen − het afvalprobleem is een grote aanslag op onze natuur. We moeten ons bewust zijn van de grote impact die het heeft op de toekomst van ons allemaal” geeft Fenna Haakma, hoofd product development bij A House of Happiness, aan.

A House of Happiness zoekt daarom naar duurzame alternatieven, zoals gordijnen die gemaakt worden van gerecycled plastic of van snijafval uit de T-shirt productie. Dit doen ze natuurlijk niet alleen: ze werken intensief samen met hun producenten, leveranciers en afvalverwerkers.

A House of Happiness circulaire gordijnen

Hergebruik

A House of Happiness maakt al haar gordijnen passend voor jouw ramen. Daarom is iedere order uniek. In hun eigen atelier  knippen ze de stof precies op maat. Hierbij creëren ze snijafval, dat ze vervolgens weer keurig sorteren op stofsamenstelling − bijvoorbeeld 100% polyester. Nadat het snijafval verwerkt is door de textielvervezelaar, kan het worden hergebruikt. Zo zou het zo maar kunnen dat je hun snijafval tegenkomt als isolatiemateriaal in je deur of het dak van jouw auto.

Gordijnstof van snijafval

“Het was onze ultieme droom om van het snijafval uit onze eigen productie een ontwerp van een unieke gordijnstof te maken!” aldus Haakma. Best een uitdaging, want eerder was ze dat nog niet gelukt.  Samen met een textielvervezelaar en weverij in Europa zijn ze enthousiast aan de slag gegaan. “We transformeerden tot één grote ontdekfabriek en zaten vol met ideeën, daarbij niet uit het oog verliezend dat het mooie, stijlvolle en soepele stoffen moesten worden, die onze klanten graag terugzien in hun interieur. Tegelijkertijd wil je ook dat de stoffen praktisch en goed wasbaar zijn en lekker zacht aanvoelen.”

A House of Happiness Wonderful Waste
A House of Happiness gordijnstoffen

Cirtain: A dream came true

Na een jaar hard werken kunnen ze nu met trots zeggen dat ze hun droom hebben verwezenlijkt. De opbrengst? Drie circulaire gordijnstoffen in twee prachtige kleuren; de Circular, de Circulight en de Circuleaf. Allemaal ontwikkeld van snijafval uit hun eigen productie.

De naam van deze innovatieve collectie: ‘Cirtain’. Een combinatie van ‘curtain’ en ‘circulair’, wat ook direct een woordspeling vormt van het woord ‘certain’ (zeker).

Gordijn Circular

De naam zegt het al, een innovatief circulair gordijn waarmee we de wereld een stukje mooier maken. Circular komt goed tot z’n recht op een stoere ring maar is uiteraard ook mooi op een plooi.

Inbetween Circulight

Deze inbetween valt prachtig soepel en biedt voldoende privacy. Circulight komt prachtig tot z’n recht als je de Happy Wave confectie gebruikt of slepend op de vloer.

Gordijn Circuleaf

De natuurlijke nonchalante mêlee uitstraling in combinatie met het grote bladdessin ontstaat door de grovere slubs en subtiele verdikkingen. Circuleaf valt prachtig soepel en heeft 2 mooie kanten.

Gordijn Circular
Gordijn Circular
Inbetween Circulight
Inbetween Circulight
Gordijn Circuleaf
Gordijn Circuleaf

Meer informatie over de mooie nieuwe collectie kun je vinden op hun profielpagina. Ook zijn ze in het echt te bewonderen in de A House of Happiness Experience Center in Leeuwarden.

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, A House of Happiness.