Je vindt duurzaamheid belangrijk en bent bewust bezig met het duurzaam inrichten en verbouwen van je huis. Maar dat fijne huis en al die duurzame spullen wil je natuurlijk ook goed verzekeren. Kies dan ook bewust voor een duurzame verzekeraar en een duurzame hypotheek, zoals a.s.r. Daarmee maak je écht impact als het gaat om het klimaat. 

Hoe kies ik een duurzame verzekeraar?

Als je jouw spullen duurzaam wilt verzekeren, dan kun je op twee dingen letten: wordt de premie duurzaam belegd en kun je bij schade kiezen voor duurzaam herstel.

Premie duurzaam belegd

Als je iets verzekert, betaal je daarvoor premie. Als je een keer schade hebt die verzekerd is, dan wordt die schade vergoed vanuit alle premies die klanten samen betalen. Zolang de premies niet nodig zijn om schades te vergoeden, worden de premies door de verzekeraar belegd. Veel verzekeringsgeld wordt ook belegd in dingen die slecht zijn voor de planeet, zoals wapens, de bio-industrie, steenkolen en kernwapens. Kies je voor een verzekeraar die hier niet in belegt, dan zet je échte stappen tegen klimaatverandering. A.s.r. is zo’n duurzame verzekeraar. Niet voor niets staat a.s.r. bovenaan in de Eerlijke Verzekeringswijzer. Bij a.s.r. wordt je premie duurzaam belegd, want a.s.r. vindt dat beleggingen bij moeten dragen aan een betere wereld en het terugdringen van klimaatverandering. Kies je voor een inboedel- of woonhuisverzekering  van a.s.r.? Dan ben je dus duurzaam bezig.

Spaar de planeet door schade duurzaam te herstellen

Met een verzekering van a.s.r. kun je schade aan je spullen of woning namelijk duurzaam laten herstellen in plaats van vervangen. Dat scheelt veel onnodige CO2-uitstoot. Ber Onderwater, woordvoerder bij a.s.r. afdeling schade: ‘Bij een houten vloer met waterschade is meestal maar 10% beschadigd. Als de hele vloer vervangen wordt moet een hele keten in gang gezet worden die heel belastend is voor mens en milieu. Bomen moeten worden gekapt, alles in planken gezaagd, verscheept, parket van gemaakt, ingepakt en uiteindelijk naar de klant gebracht. Naast dat het veel beter is voor de wereld heeft repareren nog meer voordelen. Het is sneller, omdat een paar plankjes makkelijker te bestellen zijn dan een hele vloer. Het geeft minder gedoe, omdat bij herstel de hele vloer er niet uit hoeft, dat bespaart je dus een verbouwing. En het is net zo mooi, omdat schadeherstellers hedendaagse Rembrandts zijn die schade onzichtbaar herstellen.’

a.s.r schadefoto
a.s.r. reparateur

Ook voor duurzame hypotheken

Naast je verzekering, kun je bij a.s.r. ook terecht voor een duurzame hypotheek voor de aankoop van je duurzame huis. Met een hypotheek ga je een lening aan voor meestal 30 jaar. Dan is het fijn om te weten dat je in zee gaat met een duurzame partij zoals bijvoorbeeld a.s.r. Bij a.s.r. kun je bij je hypotheek ook een extra lening afsluiten om je woning te verduurzamen. Op het moment dat je de hypotheek afsluit hoef je nog niet te weten wat je precies gaat doen, maar je kunt dit geld wel alvast reserveren. Als het (gezamenlijk) inkomen van jou en eventueel je partner hoger is dan €30.000 per jaar, dan mag je met de Verduurzamingshypotheek zelfs €9.000 meer lenen bovenop jouw maximale hypotheek. Dat mag, omdat je de maatregelen die je met deze Verduurzamingshypotheek mag financieren, snel hebt terugverdiend en een hoop energie kunt besparen.

a.s.r. is launching partner van The Substitute

Omdat a.s.r. duurzaamheid belangrijk vindt en als geen ander inziet hoe je impact kunt maken als het gaat om keuzes voor je huis, is a.s.r. één van de trotse launching partners van The Substitute. Zelf heeft a.s.r. het platform Duurzaam wonen met a.s.r. opgericht boordevol tips en verhalen over hoe je duurzaam kunt wonen. Je vindt hier informatie en tips over het aanschaffen van zonnepanelen, energie besparen en het duurzaam inrichten van je huis en je tuin. Kijk hier op het platform Duurzaam wonen  met a.s.r.

Infographic a.s.r.

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, a.s.r.

Terug naar de overzichtspagina