Marisa Klaster van het_houtlokaal is gek op hout. De kleur, glans en geur. De scheuren, knoesten en patronen. Het verhaal achter de boom. Zelfs als een product klaar is, werkt het hout door.  Hout is eigenzinnig en uniek. En door dagelijks gebruik wordt hout alleen maar mooier. 

Ontwerp en realisatie

Al meer dan 30 jaar ontwerper en nu bijna 10 jaar meubelmaker/houtdraaier. Beide expertises zijn terug te zien in haar werk. Producten maken – vrij werk en in opdracht – die een verhaal vertellen, mooi zijn om naar te kijken maar in eerste instantie gemaakt zijn om te gebruiken en nooit meer weg te gooien.

Stoere schalen uit stadshout

Een vaas uit Charlois, een schaal van de Coolsingel. Rotterdam staat vol met prachtige bomen. Maar soms moet een boom worden gekapt vanwege een ziekte, bouwwerkzaamheden of de storm was sterker dan de boom. Om te voorkomen dat deze bomen volledig ‘in de shredder’ gaan, maak het_houtlokaal van met zorg geselecteerde stukken unieke items die weer heel lang meegaan. Het hout wordt voor haar gespot en geselecteerd door de stadsboswachter

Je eigen boom op tafel

Heb je zelf een prachtige boom die gerooid moet worden? In opdracht maak het_houtlokaal van je eigen boom een grote vaas of schaal als herinnering.

het_houtlokaal

Natuurlijke pigmenten en oliën

Naast duurzaam gerooid hout gebruikt Marisa verder alleen natuurlijke pigmenten en gecertificeerde oliën. Deze selecteert zij niet alleen op kleur en glans, maar zeker ook op voedselveiligheid, milieu impact, en haar eigen gezondheid.

het_houtlokaal

Samen met andere makers

Het_houtlokaal werkt ook regelmatig samen met andere makers. Zo heeft zijn met ontwerper/houtdraaier Suzan Doornbos (Nijmegen) Repeat ontwikkeld. Het is een collectie tafelaccessoires – koektrommel / voorraadpotje / eierset met peper- en zoutvaatje – uit notenhout die gestapeld prachtige objecten vormen.

Samen met glasblazer Miranda van der Waal zijn de wijnglazen in glas en hout tot stand gekomen. Miranda blaast de kelken met de mond uit hoge kwaliteit glas, waarna Marisa met de hand de voet draait.

Dé strijkplank – gemaakt uit eiken, molton en ongebleekte katoen – is een lokale productie met modeontwerper Dick van der Vlies.

het_houtlokaal- repeat-trommel-hout-ambacht
het_houtlokaal-wijnglas-hout-ambacht
het houtlokaal

Nieuwsgierig geworden naar het mooie werk van Marisa Klaster. Neem snel een kijkje op haar pagina.

Fotocredits:
De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door en eigendom van Marisa Klaster.