Wol, tijd en handen vormen de belangrijkste bestanddelen van het werk van LumaLano. Lampen en wandkleden van wolvilt worden ontworpen en gemaakt in hun eigen atelier in het noorden van het land.

Oude technieken worden door Manja en Sophie van LumaLano in een nieuw jasje gestoken waardoor de producten een uniek en eigenzinnig karakter krijgen. Wol van Europese schapen en pigmenten uit eigen verftuin vormen de basis voor ieder ontwerp.

Handgemaakt in eigen atelier
LumaLano handgevilt lamp

Lampen

De wol wordt met de hand gelegd, gevilt en gevormd. Het resultaat is betoverend zacht. De natuurlijke wol laat warm licht door en geeft de ruimte een aangename sfeer. 

De ruime keus aan vormen en maten maakt dat er voor elke ruimte een geschikte lamp te maken is. Zo past een grote lamp of een set witte bollen prachtig in een kantoorruimte, trappenhuis of ruime woonkamer. En geven de kleine gekleurde lampjes fijn sfeerlicht in een lobby, hal of als leeslampje bij het bed.

3 gekleurde natuurlijke lampen
LumaLano handgevilte lamp Bela
LumaLano handgevilte lamp Diska

Wandkleden

De kleuren van de wandkleden komen van planten uit eigen tuin. Oude verfplanten als meekrap, wouw en walnoot geven de wol rode, heldergele, bruine en groene tinten.  De ontwerpen zijn veelal geïnspireerd door de natuur en bijzondere vormen.

De wol bepaalt mede het karakter en de kleuren van de kleden. Soms stug en ruw, dan weer zacht en pluizig. De ene keer diep van kleur, de andere keer zijdezacht. Net hoe de wol de verf pakt of zijn plek op het doek vindt. Manja en Sophie laten zich sturen door de wil van de wol. Het resultaat verrast daardoor altijd.

LumaLano Handgevilt wandkleed

Duurzaamheid

De materialen die gebruikt worden door LumaLano zijn biologisch afbreekbaar. Zowel de Europese wol, de kleurstoffen als de versteviger zijn milieuvriendelijk en composteerbaar. De gebruikte materialen hebben een zo laag mogelijke milieubelasting, en in de bedrijfsvoering weegt duurzaamheid zwaar mee.

Op deze manier maakt LumaLano producten die de wereld mooier maken.

Benieuwd naar de mooie producten van LumaLano? Neem dan snel een kijkje op hun portfoliopagina.

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, LumaLano.