Mijn eerste kennismaking met Zooi was op de Dutch Design week in 2017 op Strijp-S. De stand van Zooi trok meteen mijn aandacht door de strak vormgegeven producten van staal en het frisgroene logo. Eenmaal dichterbij zag ik dat de mooie woonaccessoires van restmateriaal gemaakt waren…wauw helemaal mijn ding.

Een 100% Nederlands merk

De producten van Zooi worden in Nederland ontworpen en geproduceerd. Hun doel is om op een duurzame manier sfeer te creëren bij jou thuis. Mooie spullen met een verhaal: daar gaat het om! Wees je bewust van waar je mee bezig bent op deze planeet, dan draag je een steentje bij. Op kleine schaal, maar toch. Je moet klein beginnen.

‘’Mooie spullen maken van afval, daar word ik blij van. Een mooie accessoire is zelden circulair en circulaire accessoires zijn niet per definitie mooi. Daar brengen wij verandering in.” Susan Kokkel.

Zooi werkt samen met verschillende fabrieken in Nederland. Samen met deze fabrieken ontwerpen en produceren ze van het restmateriaal uit deze fabrieken nieuwe duurzame woonaccessoires. De meeste artikelen zijn van reststaal en enkele producten van gerecyclede petflessen. De voorraad per product is afhankelijk van de hoeveelheid en het soort restmateriaal wat voor handen is.

Mooie woonaccessoires gemaakt van restmateriaal
Mooie woonaccessoires gemaakt van restmateriaal

Unieke (rest)kleuren

De producten worden voorzien van een trendy poederkleur. De kleuren Mooi rood, Zaans geel en Zooi groen, zijn Floris Hovers kleuren. Dit zijn kleuren die eenmalig voor een meubelproject zijn ingezet en nu vooral op een plank liggen te wachten totdat ze weggegooid kunnen worden. Geïnspireerd door de unieke methode die ze gebruiken voor de Waste Grijs kleur (deze kleur is gemaakt van afvalpoeder wat bij elkaar is geraapt), hebben ze met Floris Hovers bedacht om deze uitgesproken kleuren te gaan mengen tot nieuwe unieke kleuren voor Zooi. Doordat de kleuren uit meerdere poeders bestaan, zijn ze gespikkeld en dit geeft een heel mooi en uniek effect.

Ben jij nu ook zo enthousiast geworden over de woonaccessoires van Zooi? Hoe gaaf is het als je dan in je directe leefomgeving een steentje bij kan dragen, hoe klein het ook is. Kijk voor meer informatie over dit mooie merk op Zooi.nl.