De Occony Peak Chair is uitgeroepen tot winnaar van de ARC21 Meubel Award. De jury is vol lof over de eenvoud van het ontwerp. Daarnaast heeft zij veel waardering voor de wijze waarop de bijzondere materiaalexperimenten zijn uitgewerkt tot een circulair product.

De Peak chair is de eerste stoel ter wereld die gemaakt wordt uit afvalpapier. De stoel is afgewerkt met FSC-gekeurd fineer of pure wol met een vulling van kokoshaar, een restproduct uit de plantaardige olie-industrie. Het metalen frame heeft een biobased coating.

Occony peak chair

Circulaire belofte

Alle onderdelen zijn demontabel, zodat je deze eenvoudig kunt vervangen of aan het einde van de levensloop van de stoel opnieuw kunt gebruiken. Via een QR-code kun je de stoel gedurende de hele levensduur volgen. Ook kun je via deze code makkelijk service en onderhoud inplannen wanneer dat nodig is. Het toegankelijke ontwerp, met goed gekozen en eigenzinnige details spreekt een breed publiek aan, waardoor deze stoel zijn circulaire belofte ook waar kan maken.

studio perspective

De jury over de Peak Chair

En precies daarom is de jury van de ARC21 Meubel Award zo enthousiast:

‘De Occony Peak Chair onderscheidt zich met een bedrieglijke eenvoud. Bijzondere materiaalexperimenten zijn efficiënt uitgewerkt tot een circulair product dat de potentie heeft om in grote oplagen te worden vervaardigd. In een meubeltypologie die op een clichématige manier eenvormig is, onderscheidt dit ontwerp zich met een herkenbare uitstraling, zonder daarbij de doorsnee gebruiker te vervreemden. Nota bene met bescheidenheid is een meubel gecreëerd dat daadwerkelijk een verschil kan maken.’

Occany peak chair
De Occony peak chair

De Peak Chair bekijken

Wil jij de Peak Chair met eigen ogen bewonderen? De Peak Chair is beschikbaar in verschillende uitvoering en verkrijgbaar in diverse kleuren. Proefzitten kan bij diverse projectinrichters of in de showroom van Occony.

Fotocredits: Occony en Heidi Willems Pure Styling.