Jaarlijks verdwijnen er nog steeds duizenden kilometers woontextiel en behang, maar ook vele kilo’s afval, hout en liters verf in containers van woonwinkels om uiteindelijk  in de verbrandingsoven te eindigen. Monique van No Waste Decoration vindt dat dit anders moet. Haar doel is om het mooiste afval landelijk te redden. 15 jaar geleden begon ze al met kleine verzamelingen van afval. Inmiddels is haar enorme passie voor afval, kleur en materiaal alleen maar groter geworden. Zij maakt handgemaakte woonaccessoires en bedrijfscollecties. Dit ondersteunt zij door het geven van interieuradvies en -styling en creatieve workshops.

Samen sta je sterk

No Waste Decoration legt steeds meer verbindingen met partijen die showmaterialen verkopen aan woonwinkels. Zo gebruiken zij onder andere de afvalstroom van Eijffinger, een Nederlandse leverancier van stof en behang. Van restant collecties maken zij nu zowel kant en klare alsook maatwerk woonaccessoires.

Daarnaast zijn er nog vele andere groothandelaren die hieraan graag hun naam verbinden door No Waste Decoration toestemming te geven voor gebruik van hun “pareltjes”. Tot nu toe zijn dat BN Wallcoverings, Elitis, Behangexpress, Onszelf, Spits Wallcoverings, Noordwand, Toppoint, Artex, Kobé en Royal Vriesco.

No Waste Decoration werkt met veel plezier samen met meubelmakers zoals de Fiction Factory en Dickhaut Meubelwerken. Ook gaan zij graag op zoek naar restpartijen als daar specifiek vraag naar komt. 

No Waste Decoration kussen

 

 

 

 

“De keten is rond. Een circulair verhaal vertelt.”

 

Ook bedrijfseigen afvalstromen vormen een belangrijke grondstof voor nieuwe woonaccessoires. Vooral in de hospitality sector is dit een hele belangrijke meerwaarde en een voorbeeld voor de consument.

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt nemen ook een aandeel in bovenstaande trajecten. Op deze maatschappelijk verantwoorde manier wordt het afval weer zichtbaar bij projectinrichting, bij jou thuis of als verkoopitem in een woonwinkel of webshop.

Projectinrichting

No Waste Decoration wil graag de projectinrichters steeds meer kennis laten maken met het mooiste “afval”. Er is namelijk helemaal niks ouds aan een collectie die vorige maand nog gewoon verkrijgbaar was. Zij maken het voor jou mogelijk om ge-upgrade woonaccessoires van gerenommeerde merken te kunnen toepassen in je interieur.

De monstercollecties van merken zijn ooit met veel creativiteit, passie en budget samengesteld. Maar nadat de collectie is uitgelopen wordt het plots waardeloos. Dit vond Monique vreemd! Met No Waste Decoration geeft zij afval weer waarde. Bovendien kan zij haar woonaccessoires volledig afstemmen op jouw wensen en woonstijl. 

In eigen atelier stoffen combineren en naaien handwerk en ambacht
No Waste Decoration Storytelling kussen

Storytelling kussen

Het “storytelling kussen” is een mooi voorbeeld van een product dat speciaal voor projectinrichting gebruikt kan worden. Hiervoor gebruikt No Waste Decoration de mooiste reststromen woontextiel. Deze voorzien zij desgewenst van prints die een duurzaam verhaal vertellen over een product, dienst of iets dergelijks. De sierkussens worden gevuld met gerecycled dons afkomstig van onze Nederlandse partner Ducky Dons.

Benieuwd naar de andere producten van No Waste Decoration? Kijk dan op hun profielpagina.

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, PURE Styling en No Waste Decoration.

De merken op de uitgelichte afbeelding zijn Forbo, Vestingh LAB ecopaint, Kinta, Saudade Collective en No Waste Decoration. De styling en fotografie van de uitgelichte afbeelding zijn gedaan door PURE Styling.