We gooien met z’n allen wat weg. Veel daarvan is helaas nog steeds echt afval en belandt uiteindelijk op die grote stapel. Maar wat nou als afval de basis is van een nieuw product? Dan krijg je de creaties van Tynke van Studio Wae. Ze heeft 14 jaar in een recycling bedrijf gewerkt. Hier leerde ze hoe ze van afval een waardevolle stroom kon creëren. Hier voegt ze vervolgens een goede portie creativiteit aan toe. Met niet de minste inspiratiebron:    M. C. Escher. Het resultaat: speelse, strakke en geometrische producten die volledig circulair zijn. Dit is wat Tynke maakt van afval.

Circulaire bestrating: meet the CityScapes

Gemaakt van maar liefst 76% hergebruikt puin, dat zijn oorsprong vindt in slooppanden en oude bestrating. De CityScape is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Maar wat haar vooral uniek maakt is de speelse vorm. Er zit ontzettend veel diepte in en is geheel naar eigen smaak samen te stellen. Ook in het leggen kun je volledig je creativiteit kwijt. Zo bepaal je zelf hoe je ideale bestrating eruit ziet en laat je de tuin er naadloos op aansluiten. Op die manier ligt je tuin er duurzaam bij en heb je er jaren plezier van.

Studio Wae Cityscapes

Modulaire kunstwerken voor op de vloer en wand

Ook voor binnen zet Studio Wae de geometrische lijn door. De vloerkleden worden gemaakt van productie uitval van de drie grootste tapijttegel producenten: Interface, Tarkett en Forbo. De vloerkleden zijn wat kleur en vorm zelf samen te stellen, waardoor je ook binnen een unieke geometrische vloer creëert. Een ware eyecatcher. Diezelfde vormen zijn bovendien ook als wandpaneel te gebruiken. Plus nog een groot voordeel: de panelen absorberen geluid en zijn dus erg goed voor de akoestiek in de ruimte. En je kunt hem nog gebruiken als prikbord ook.

Studio Wae Vloerkleed

Naast circulair ook sociaal

Naast de circulariteit in de producten van Studio Wae is het bedrijf ook erg sociaal bezig. Tynke: “Het is onze missie om zo veel mogelijk Syrische statushouders in dienst te nemen. Zij kunnen in onze werkplaats de circulaire tapijten assembleren met het gebruik van productieafval.” Een solide basis en betere integratiekansen. Alle producten worden bovendien lekker dichtbij gemaakt: in hun werkplaats in Utrecht.

Denk je nou, leuk, maar dat is allemaal vast heel duur. Nee hoor, dat valt hartstikke mee. Neem bijvoorbeeld de CityScapes, die zijn wat prijs vergelijkbaar met andere kwaliteitstegels.

Meer weten? Stap hier in de wereld van Studio Wae!