De visie van Studio Wae is om natuurlijke grondstofwinning te verminderen door reststromen om te zetten in schaalbare en mooie producten. Wij vinden het belangrijk dat iedereen beseft dat afval een positieve waarde kan hebben. Door gebruik te maken van productieafval verlengen we de levenscyclus van deze waardevolle grondstoffen.

Circulair beton

Studio Wae doet onderzoek naar afvalstromen uit Urban Mining en maakt hier esthetisch verantwoorde producten van. Alle producten bevatten (sloop)afval als grondstof.  The Right Wae collectie bestaat voor 76% uit gerecyclede grondstoffen uit sloopmateriaal van gebouwen en kantoorpanden en oude bestrating.

The right wae circulaire tegel prorail
StudioWae antraciet Cityscape conrete buitentegel circulair

Cityscapes Concrete

De Cityscape Concrete is een design buitentegel, geïnspireerd op het werk van M.C. Escher. De tegel bestaat voor 76% uit gerecyclede grondstoffen afkomstig uit sloopmateriaal en oude bestrating. Dit bespaart 98 kilo per m2 aan nieuwe grondstoffenwinning ten opzichte van een standaard tegel. Dat is goed voor het klimaat en jouw CO2 footprint. De Cityscape is water-passerend, grip vast, duurzaam en zonder opsluiting te leggen, omdat de tegels ‘in elkaar grijpen’. Het lichte profiel biedt een anti-slip functie. Typerend is dat er leuke kronkelpaden en terrassen met grillige geometrische vormen kunnen worden gecreëerd, maar ook in openbare ruimtes en tuinen is de tegel goed toe te passen.

Circulaire vloeroplossingen

Onze bijzondere kleden met geometrische vormen, zijn van productie uitval van de 3 grootste tapijttegel producenten van Nederland, dit zijn: Interface, Tarkett en Forbo. Er zijn samenwerkingscontracten met deze duurzame koplopers om de levensduur van hun uitval te verlengen. Kies je eigen kleur, grootte en formaat om zo een uniek kleed samen te stellen die in elke ruimte past. De door M.C. Escher geïnspireerde vormen en het het unieke kliksysteem, geven de volledige vrijheid om jouw ontwerp tot leven te laten komen.

Skript showroom carpet boomerang
Polygon circulair project inrichting

Custom made mét sociale impact

Architecten en projectstoffeerders kunnen een moodboard aanleveren of zelf de kleuren uitkiezen uit onze grote fysieke voorraad. Daarna wordt het product volgens deze wensen geproduceerd. Zo kan de architect een eigen handtekening zetten op het project. De productie van onze circulaire vloeroplossingen gebeurd in Utrecht en wordt uitgevoerd in onze eigen werkplaats door mensen met beperkte werkgelegenheid. Onze missie is om zo veel mogelijk Syrische statushouders een baan aan te kunnen bieden, zodat wij hen een solide basis kunnen bieden om een toekomst op te gaan bouwen in Nederland.

Skript showroom polygon carpet
Studiowae beo flooring project

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, Studio Wae, De peppels en Skript (Showroom).