Het is weer tijd voor de nodige dosis duurzame interieur inspiratie. Kijk binnen in het kantoor van Kurve ingericht met tweedehands meubilair door interieurstyliste Sjoukje Bonekamp

Tweedehands? Preloved!

Sjoukje spreekt liever van preloved meubilair. Dit dekt beter de lading. Meubilair uit de jaren ’80 en ’90, degelijk geproduceerd en gekoesterd door de vorige eigenaar. Als interieurstyliste werkt Sjoukje hier het liefst mee.

“Preloved meubilair word je niet op een presenteerblaadje aangeboden zoals in een winkel waar je nieuwe meubels koopt. Je moet zelf op zoek naar de optimale mix van je meubilair. Daarmee creëer je veel meer eigenheid in een interieur. Zo’n interieur zal je niet snel bij anderen zien en dat is precies wat ik wil.”

“The best rooms have something to say about the people who live/work in them.” David Hicks (designer)

Deze quote was de wens van Kurve (een bedrijf voor online leermiddelen). Ze wilden graag een interieur dat uitstraalt waar het bedrijf voor staat. Kurve groeide uit zijn jasje en benaderde Sjoukje voor de inrichting van een hele nieuwe verdieping.

De verdieping was bedoeld voor meerdere activiteiten; lunchen, loungen, vergaderen, geven van webinars, brainstormruimtes en (in)formeel overleg.

Ze wilden dat de nieuwe verdieping hét visitekaartje van hun bedrijf zou worden. Een creatieve, innovatieve verdieping waar mensen graag komen en worden geïnspireerd. En hoe kan dat beter dan met Sjouks concept van preloved inrichten.

Moodboards in 2 stijlen

Ik ben het project gestart met 2 moodboards in verschillende stijlen waar de opdrachtgever uit kon kiezen. In de moodboards plaats ik altijd ‘haalbaar’ meubilair. Meubilair waarvan ik weet waar ik die moet zoeken en dat het tweedehands te krijgen is. Er werd unaniem gekozen voor het moodboard waar ik zelf ook het meest enthousiast over was. Na goedkeuring ben ik gaan speuren naar meubilair.

Geduld & vertrouwen

Terwijl de aannemer aan de slag ging met de verbouwing kon ik het hele kantoor bij elkaar speuren.

Ik had alle tijd en dat is ook nodig met preloved meubilair, want het duurt soms wel even voordat je vindt wat je zoekt. Maar ik weet inmiddels dat ik het met een portie geduld en vertrouwen altijd wel ga vinden.

Preloved betekent snel schakelen

Voor het speuren maak ik een appgroep aan met de opdrachtgever. Als ik wat zie, leg ik het voor in de appgroep. Hierdoor kan ik snel schakelen met de projectleider en houdt de projectleider overzicht van alles wat wordt ingekocht.

En snel reageren is natuurlijk nodig bij preloved inkoop; je wilt voorkomen dat een mooi meubelstuk aan je neus voorbij gaat. Het meubilair laat ik vervolgens ophalen door de Brenger, een koeriersbedrijf die nooit met een leeg busje rondrijdt dus daarmee duurzamer is dan wanneer ik het zelf doe.

Kringloopapp

Voor accessoires, denk aan vazen, schalen, schilderijlijsten, duik ik eerst mijn opslag in. Ik heb altijd wel een klein ‘voorraadje’ staan. Opgebouwd tijdens bezoekjes aan vrienden. Want als ik ergens ben kan ik het niet laten om even langs een kringloop te gaan. Al is het alleen maar ter inspiratie. De kringloop app is een handige app om te checken of er een kringloop in de buurt is.

Wil jij ook graag tweedehands toepassen en een mooi interieurontwerp neem dan een kijkje SJOUK