Morgen is het World Sleep Day. Het thema dit jaar is Quality Sleep, Sound Mind, Happy World.

Dat goede nachtrust belangrijk is voor je lichaam en geest weten ze bij Bedaffair heel goed. Daarom maken ze gebruik van de voordelen van natuurlijke materialen en zorgen ze daarmee beter voor jou én voor de wereld.

Quality sleep = sound mind

Slaap is essentieel voor een goede gezondheid. Wist je dat een mens langer zonder eten kan dan zonder slaap? ’s Nachts moet je lichaam herstellen. Als je een nacht lang wakker bent zakt je immuun systeem met 30%! Als je dus slecht slaapt dan heb je meer kans op ziekten. De kwaliteit van slapen is dus belangrijk voor een goede gezondheid.

Om lekker te kunnen slapen is goede ondersteuning van belang. Dit doe je met een kern van natuur latex of een pocket vering. En de afdekmaterialen zoals wol en hennep helpen je bij je vocht-warmte regulatie. Het is belangrijk dat deze materialen puur en natuurlijk zijn, want dat past het beste bij ons natuurlijk evenwicht.

Natuurlijk en lokaal

Veel beddenmakers werken met wol uit Nieuw-Zeeland. Bij Bedaffair vinden ze het onzin om wol van de andere kant van de wereld te halen terwijl de wol in Europa van goede kwaliteit is. Onze wol komt uit Frankrijk en is ook GOTS gecertificeerd. Onze producten worden in Nederland en Duitsland gemaakt en de grondstoffen halen we zoveel mogelijk uit Europa. Het enige wat nog niet uit Europa komt is het bio katoen en paardenhaar. Dat laatste komt voornamelijk uit Amerika. Op termijn willen we dat vervangen voor koeienstaarten want dat heeft dezelfde eigenschappen als paardenhaar. Helaas zijn wij nog een te kleine speler voor de fabrikant om die overgang te maken. We zijn wel voortdurend in ontwikkeling maar het nadeel is vaak dat er grotere aantallen nodig zijn om de ontwikkelingen door te kunnen zetten.

Tijk van Hennep

Bij Bedaffair gebruiken ze hennep, wol, een combinatie van hennep en wol, katoen en paardenhaar voor hun matrassen.  De tijk is nu nog van 100 % biologisch katoen maar ze werken toe naar een hennep tijk. Want hennep heeft veel voordelen ten opzichte van katoen.

Voordelen hennep

  • Lokaal geoogst. In Europa en zelfs in Nederland
  • GOTS certificering. Een internationaal keurmerk dat betekend dat er eisen gesteld worden voor de productie en de verwerking
  • Heel sterk en groeit snel
  • Vangt CO2 op
  • Geen pesticide en meststoffen nodig om te telen

Happy world

Het feit dat een matras 10 jaar gebruikt wordt en daarna afval wordt en het 1000 jaar duurt voordat het verteerd is, is verschrikkelijk. Bedaffair wil graag iets van betekenis achterlaten voor de komende generaties. Daarom willen ze verder groeien zodat ze de verduurzaming in de matrassenbranche kunnen doorzetten.  Als er meer mensen gebruik maken van natuurlijke matrassen die lang mee gaan zorgen we met elkaar beter voor de aarde.

Over Bedaffair

Arend en Marjolein Vaders, de eigenaren van Bedaffair, zitten sinds 1994 in het beddenvak. In 2013 hebben zij vanuit hun passie en liefde voor duurzame materialen Bedaffair opgericht. Bedaffair is gespecialiseerd in natuurlijke matrassen en bedden. Alles wordt op ambachtelijke wijze en lokaal geproduceerd. Ze werken graag met materialen die verantwoord zijn en pure, natuurlijke materialen. Voor de komende generaties willen ze iets van betekenis achter laten en daarom verkopen ze alleen wat goed is voor de gezondheid van diegene die er op ligt en voor de toekomstige generaties.

Auteur: Iris van Asselt, Duurzame Interieurstylist

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, Bedaffair en Duurzame Interieurstylist