Yumeko wil een bijdrage leveren aan het verduurzamen van de samenleving. Dit doen zij door het bieden van ecologisch beddengoed, gemaakt van de hoogste kwaliteit en met aandacht voor milieu, mens en dier. 

Circulaire ‘slaap’ economie

Yumeko is ervan overtuigd dat we als samenleving moeten opschuiven naar een circulaire ‘slaap’ economie. Een wereld waarin we materialen hergebruiken in plaats van weggooien of verbranden. ⁠Zo richt hun productontwikkeling zich – naast biologisch en Fairtade – ook op gerecyclede en geüpcyclede materialen.

Sinds 2018 bouwt Yumeko al aan een circulaire collectie onder de naam ‘ReNew’. Het doel is om uiteindelijk een 100% circulaire slaapkamer te creëren. Daarnaast wil Yumeko haar klanten graag helpen met het recyclen van producten middels de Matras Recycleservice en de Dons Recycleservice. Op deze manier worden de eerste stappen richting een circulaire ‘slaap’ economie gezet.

ReNew collectie

Sinds 2018 heeft Yumeko bovendien een circulaire collectie in haar assortiment, de zogenaamde ‘ReNew’ collectie. Deze collectie bestaat uit dekbedden en kussens gevuld met gerecycled dons en veertjes. Een deel van dit gerecyclede dons komt van haar eigen klanten die hun dekbed en/of kussen hebben ingeleverd, iets wat jij ook kan doen! De rest komt van andere inzamelpunten. Op verschillende plekken in Europa verzamelen en keuren zij het gerecyclede dons. Dit wordt gereinigd en hier maken zij dan geheel nieuwe dekbedden en kussens van. Het grootste deel van het ingezamelde dons en de veertjes kan opnieuw worden gebruikt. Van het overige gedeelte wordt voedingsrijke compost gemaakt.

Kussen van gerecycled dons
Yumeko ReNew kussen

Recycle services

Wie z’n versleten kleding of lakens kwijt wil, loopt even naar textielbak, maar waar kun je terecht met gebruikt beddengoed? En wat doe je met jouw oude dekbed, matras of kussen bijvoorbeeld? Om ervoor te zorgen dat deze kostbare materialen niet in de verbrandingsoven eindigen biedt Yumeko haar klanten een tweetal recycle services:

    • Matras Recycleservice – bij aankoop van een nieuw Yumeko matras kun je jouw oude matras meegeven voor recycling. Vervolgens scheidt Yumeko’s samenwerkingspartner in Lelystad de materialen van de ingeleverde matrassen. Alle materialen van Yumeko’s matrassen kunnen worden hergebruikt voor nieuwe producten.
    • Dons Recycleservice – klanten die bij Yumeko een aankoop doen, kunnen gebruikte donzen kussens en dekbedden kosteloos inleveren. Yumeko maakt er dan weer nieuwe, schone producten van. Meer weten over deze recycle service? Lees het hier.

Over Yumeko

Dromen kunnen de wereld veranderen. Want in essentie begint alles met een droom. Yumeko droomt van een wereld waarin iedereen beter slaapt. Beter slapen geeft namelijk ruimte aan mooie dromen – en de energie om ze vervolgens te verwezenlijken. Daarom doet Yumeko er alles aan om je heerlijk te laten slapen en te laten ontwaken. Met het zachtste beddengoed en badgoed gemaakt van de mooiste materialen en met de hoogst mogelijke aandacht voor milieu, mens en dier. De gehele keten voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en de strengste normen. Yumeko is er voor iedereen die het leven wat mooier en comfortabeler wil maken – en de wereld wat schoner en eerlijker. Change the world sleeping.

Lees meer over het beddengoed en badgoed van Yumeko op hun profielpagina.

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van Yumeko.