De uitdagingen van de Green Deal voor de meubel- en interieurbranche.

In de EU is sinds 2021 de Klimaatwet van kracht. Met deze wet worden alle Europese landen verplicht om in 2050 volledig klimaatneutraal te zijn. Om dat te bereiken krijgen bedrijven te maken met allemaal nieuwe wetten. Die wetten zijn vastgelegd in de Europese Green Deal en hebben een enorme impact op de meubel- en interieurbranche. De meubelsector heeft namelijk prioriteit gekregen, en dat betekent dat wij de gevolgen van deze nieuwe wetten als eerste gaan voelen. 

 

Maak van uitdagingen kansen.

Hoe eerder je inspeelt op de Green Deal, hoe geruster je naar de toekomst kijkt. Door slimme maatregelen te nemen, vergroot je je positie in de markt en laat je je concurrentie ver achter je. The Substitute is hét kennisinstituut voor de duurzame meubel- en interieurbranche. Onze experts weten dan ook precies waar jouw kansen liggen.

 

Voor iedereen in de meubel- en interieurbranche. 

Je organisatie verduurzamen raakt alle afdelingen. Van management tot inkoop. Van marketing tot design. En van finance tot sales. De duurzame transitie moet je dan ook met z’n allen oppakken. Zodat de neuzen dezelfde kant op staan en je samen slimme keuzes maakt. Door de modulaire opbouw is de opleiding geschikt voor iedereen binnen je organisatie. Jullie doen allemaal de benodigde basiskennis op om de transitie te versnellen. En met aparte modules kunnen directieleden, inkopers, ontwerpers en duurzaamheidsmanagers verder de diepte in.

 

Extra materiaal. 

Bij de opleiding krijg je van ons enorm veel achtergrondinformatie. Zoals artikelen, rapporten, podcasts en video’s. Daarnaast hebben we handige tools ontwikkeld om meteen mee aan de slag te gaan. Zoals de SUB-methode, een Materialen Impact Waaier en een Keurmerkenwijzer.

 

8 modules, 3 trainingsdagen en toegankelijke trainers.

De opleiding is hybride en duurt in totaal 6-8  weken (afhankelijk van schoolvakanties). Online volg je 8 modules van elk een uur. Om de 2-3 weken komen we samen tijdens een live trainingsdag. Alles wat je hebt geleerd in de modules, breng je dan meteen in de praktijk. Tijdens de hele opleiding sta je via het platform op een laagdrempelige manier in contact met je trainers.

Certificaat, tools, templates… Dit krijg je van ons.

Na afloop van de opleiding ga je naar huis met het Certificaat [IN]Richting Duurzaam. Behalve een heerlijke vegetarische lunch op de trainingsdagen krijg je van ons ook templates om zelf mee aan de slag te gaan. Voor het bepalen van je circulaire strategie, het uitstippelen van je duurzame routekaart en voor het opmaken van productpaspoorten. 

 

Incompany training: voordeliger én op maat.

De opleiding kan natuurlijk ook bij jullie op locatie worden gegeven. Dat heeft twee voordelen. We kunnen dan dieper ingaan op de specifieke uitdagingen van jullie bedrijf én het is een stuk goedkoper. Bij een incompany training vervallen namelijk de kosten voor de locatie en de catering. We kunnen een incompany training voor je opzetten vanaf minimaal 8 deelnemers. Benieuwd naar de kosten? Vraag dan vandaag nog een offerte aan. 

“De opleiding is een echte firestarter met veel praktische tools! We zijn helemaal doordrongen van de noodzaak tot duurzaam denken en doen.”

Hendrik Voortman, Directeur VME Nederland

De opleiding in ‘t kort

 

  • Wat: De uitdagingen en kansen van de Green Deal. 
  • Voor wie: Bedrijven in de meubel- en interieurbranche. 
  • Kosten: €1250 per deelnemer
  • Hybride: 8 online modules + 3 live trainingsdagen 
  • Aantal: Tussen de 12 en 20 deelnemers 
  • Lengte: 6 tot 8 weken
  • Incompany: Start en planning in overleg
  • Losse klassen: Bij genoeg inschrijvingen wordt deze gepland
  • Certificaat: Certificaat [IN]Richting Duurzaam