• Binnenhuisarchitect
  • Kwaliteit - lange levensduur
  • Recycled materiaal
  • Vintage & design
  • Eclectisch
  • Design

Story.

  • Story
  • Werkwijze

De perfecte balans tussen plek, pand en persoon vinden. Dat is de sleutel tot lang houdbare ontwerpen. Respect voor wat er al is en toevoegen wat mist. Dit samenbrengen tot inventieve architectuur waarin functionaliteit en originaliteit op een verrassende manier versmelten.

Mijn naam is Eva Mannessen. Mijn technische en praktische achtergrond geeft mij als toegepast kunstenaar/ontwerper een grote drang naar het ontwerpen van ‘gezonde’ ruimten. Mijn ontwerpen kennen vele lagen en ragfijne balans tussen alle elementen die van invloed zijn op een intergaal ontwerp. Dat neem ik mee als motivator in het bouwteam. Ik bewaak het ontwerp en nodig elke maker uit om het beste uit elkaar te halen. Van constructeur tot aan meubelmaker. Samen werken naar een resultaat waar de opdrachtgever van droomt geeft na bijna 20 jaar nog steeds kippenvel.

Portfolio.

Architect zoekt bijzondere opdrachtgever

Laten we het doen!

Een beroep hebben waarin je dagelijks mooie dingen mag ontwerpen is een zegen. Ik vind echter dat in deze tijd, wij als architecten, verantwoording moeten nemen in onze ontwerpen. Voor onze footprint. Bewust ontwerpen. Daarbinnen valt nog veel te ontdekken. Er zijn zoveel wegen die bewandeld kunnen worden. Het enige dat we hoeven te doen is ervoor kiezen verder te kijken dan onze neus lang is.

Doe jij mee?

Renovatie jaren 30 woning

Jaren 30 woning wordt loft met tuin-atelier. Grondige ingrepen voor een open plattegrond en verbinding met de tuin laten de woning groter lijken dan hij is. Functies vloeien in elkaar over.
Veel oude materialen zijn gereïncarneerd: de oude vloer is door de meubelmaker vermaakt tot nieuwe keuken en bestaande deuren zijn hergebruikt. Kaasplanken als vloer en bouwpuin wordt een buitenbank. Er kan vaak meer als je verder kijkt.

Renovatie half vrijstaande villa

Deze half vrijstaande villa was toe aan grondige modernisering. De heringedeeld voor een gezin met 4 jongens moet uitnodigen voor gebruik. En dat gaat prima samen met esthetische verfijning. Slimme berging in de houten kern biedt plek aan piano, speelgoed, tv, koelkast, toilet en administratie. Tegen de gietvloer aan ligt in de zitkamer tapijt. Comfortabel en intiem. Het grote raam omlijst dat wat er al is, de tuin.

Compacte nieuwbouw

Dit compacte nieuwbouw huis in Amsterdam had meer nodig dan de basis oplevering. Door de open plattegrond is de keuken altijd in het zicht. Hem uitvoeren als dressoir op stalen poten is het een pareltje naast de bank. De trap gaat schuil achter de platenkast, gemaakt van gelijk materiaal als de keuken. Praktisch klapstuk: het verhoogde bed biedt naast een mooi uitzicht, ook véél bergruimte. In match subtiele met de kledingkast.

Elke situatie is anders. Daarom zijn er 3 manieren waarop Buro11 jouw ontwerpvraagstuk aan kan pakken. Bel gerust als je van gedachten wil wisselen. 1. PICK MY BRAIN Wil je snel advies? Dan is een Pick my Brain pakket de oplossing! Een PmB sessie vindt altijd plaats op de locatie waarvoor het ontwerp is bedoeld. Wensen worden ter plekke doorgenomen, welke ik vertaal naar een ontwerp ‘on the spot’. Aan het einde van de sessie ontvang je alle opgedane ideeën op papier. Dit zijn handschetsen op schaal die door de makers nagemeten dienen te worden in het werk. Merken, producten of partijen noteer ik voor je, zodat je er meteen mee aan de slag kunt. Een sessie duurt maximaal 3u en heeft een vast bedrag van 750,- inclusief btw, reistijd en km. (binnen een straal van 50km rondom Utrecht) 2. ONTWERP TRAJECT Wil je graag een doordacht ontwerp om vervolgens zelf mee aan het werk te kunnen, kies dan een ontwerp traject. (fase 1) Buro11 staat synoniem voor uitgebalanceerde ontwerpen die naast eigenzinnig mooi ook nog eens doorspekt zijn van praktische kwaliteit. Een onmisbare onderlegger dus om doelgericht je eigen bouwproject op te pakken. We starten met een ruimtelijk onderzoek om vervolgens in ca 5 stappen tot een definitief ontwerp te komen. In dit masterplan zitten de volgende onderdelen: - tekeningen tbv meubelmaatwerk - kleuren en materialen overzicht - electra- en lichtplan - gevelaanzichten - tips voor passende partijen Met dit Masterplan kun je zelf aan de slag voor vergunning, aanbesteding en uitvoering. Past dit bij jou wensen? Neem dan contact op. Na een vrijblijvende kennismaking maak ik een op maat gemaakte offerte voor een vaste prijs. [De ambitie van Buro11 is om haar verantwoordelijkheid te nemen voor onze footprint. Passende binnen jouw ambities kijken we waar opties liggen om duurzame alternatieven te implementeren, zonder concessies te hoeven doen aan het eindresultaat. Of deze juist naar een hoger plan te brengen.] 3. TOTAAL TRAJECT Met een totaal traject (fase 1 t/m 3) begeleid ik je van de eerste streep op papier tot en met de oplevering. Vanaf de start worden een bouwteam gevormd. Ik verzorg de communicatie met alle partijen om met elkaar een zo goed mogelijk eindresultaat te behalen. Van gemeente tot constructeur en installateur, van parketteur tot meubelmaker. Het ontwerp wordt op alle lagen optimaal uitgewerkt in verhouding tot het beschikbare budget. Dit is een totaalcommittent. Wat we onderweg ook tegenkomen. Geen bouwavontuur is immers hetzelfde. Behalve dan dat deze vorm ook een vaste prijs kent. Vooraf wordt een op maat gemaakte offerte opgesteld. Dus geen verrassingen achteraf! Zin in een bouwavontuur, neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking. [Ook hier geldt, daar waar kan neem ik jullie mee in duurzame alternatieven. In elke keuze ligt een kans!]