• Interieurontwerper
  • Natuurlijk materiaal
  • Opknappen
  • Energiebesparing
  • Duurzaam (ver)bouwen
  • Eclectisch
  • Design
  • Tijdloos
http://In%20Orde%20Ontwerp http://In%20Orde%20Ontwerp http://In%20Orde%20Ontwerp http://In%20Orde%20Ontwerp http://In%20Orde%20Ontwerp http://In%20Orde%20Ontwerp

Story.

  • Story
  • Werkwijze

“Werkt” jouw huis niet voor jou en voor jouw leven? Ik help heel graag met het verduurzamen en het ontwerpen van een indeling en inrichting die voor jou wèl werkt. Want daar word ik echt blij van!!

Ik heb namelijk iets met ordenen, organiseren en zaken inzichtelijk maken. Door slim te ordenen, maak je een huis leefbaar en mooi en zorg je voor voldoende bergruimte op de juiste plekken. Vul dat aan met jouw dierbare spullen, mooie natuurlijke materialen en het nodige kleur. Zo maken we samen jouw perfecte plaatje!

Portfolio.

Vakantiehuisje

Op een camping in Frankrijk staat een graanschuur. De eigenaar wil hierin een vakantiehuis realiseren voor 4 personen. Aan de schuur zelf mogen zo min mogelijk aanpassingen worden gedaan, alleen de voor en achterpui worden aangepast. Verder moet er zo veel mogelijk gevoel voor ruimte ontstaan.

Ontwerp woonkamer

Het verzoek van de eigenaar is om de bestaande woonkamer meer in balans te brengen wat betreft kleur. Een aantal dierbare meubelstukken, waaronder de felgroene stoel moet blijven. De huidige vloer is 2 jaar oud, maar daar zijn ze niet happy mee. Door een nieuwe kast te ontwerpen en de indeling wat om te gooien, ontstaat er meer rust en meer verbinding tussen alle onderdelen.

Werkkamer op het noorden

Opdrachtgever wilde een volledig wit geschilderd rommelkamertje gaan gebruiken als thuiskantoor. De wens was om de kamer “gezellig” te maken. Om de kamer, die op het noorden ligt, warmte te geven, had de opdrachtgever zelf al de gele gordijnstof gekocht. Door een kleurenschema te maken, beeldbepalend behang toe te voegen en wat manden in de bestaande kast toe te voegen, ontstond zonder veel nieuw te kopen, een heel andere atmosfeer.

Lichtplan appartement

Opdrachtgever had het appartement al volledig ingericht, op de verlichting na. Doordat er maar aan één korte zijde van de ruimte ramen zijn, valt er in de winter te weinig licht binnen. Dit moet gecompenseerd worden door goede verlichting. Uitvoering doet ze zelf samen met haar kleinzoon.

We weten inmiddels heel goed dat het niet "In Orde" is met de aarde. En dat dat komt door het gedrag van de mens….! Uit onderzoek blijkt dat onze drang naar steeds maar weer nieuwe spullen daar een grote rol in speelt. En laat dat nou precies het beeld zijn dat in de media vaak gegeven wordt over interieurontwerpen: vooral al het oude je huis uit en alleen maar nieuw er in. Bepaald niet goed voor het milieu dus……

Ik wil dat graag doorbreken, want het kan ook anders! Ik laat je graag zien waar we duurzame keuzes kunnen maken.

Maar, ik ben geen heilig boontje en jij vast ook niet. Toch ben ik er van overtuigd dat we samen echt wel stappen kunnen zetten. In mijn ontwerp houd ik daarom, in overleg met jou, rekening met onder andere:
-De energiezuinigheid van je huis: als je toch gaat verbouwen, is het hét moment om dit meteen ook aan te pakken.
-Een tijdloos ontwerp met kwalitatief goede materialen die lang mee gaan.
-Niet alles hoeft meteen nieuw
-Materiaalkeuze.

http://In%20Orde%20Ontwerp

Producten & materialen

Ik werk niet met bepaalde specifieke materialen, maar is kies wel heel "bewust". Als ik een materiaal uit zoek, dan zoek ik naar een combinatie van duurzaamheid en functionaliteit. Ik vraag me bij elk materiaal af of het een natuurlijk materiaal is, of het circulair is, wat recycling kost, of er voldoende van het materiaal beschikbaar is, hoeveel energie er gebruikt is voor het winnen, vervoeren en produceren van het materiaal etc., stoot een materiaal giftige stoffen uit? Daarnaast moet het materiaal functioneel zijn voor wat ik het wil laten doen, zonder dat het te veel tussentijds onderhoud vraagt. De kwaliteit moet goed zijn zodat het lang mee kan gaan.

http://In%20Orde%20Ontwerp