• Interieurontwerper
  • Kwaliteit - lange levensduur
  • Lokaal NL
  • Gezond binnenklimaat
  • Duurzaam (ver)bouwen
  • Tijdloos
  • Eenvoud
  • voor alle stijlen

Story.

  • Story
  • Werkwijze

Je kunt bij INNIC terecht voor ontwerpen voor verbouwen, vernieuwbouwen, maatwerkmeubels, kleur- en verlichtingsadvies en een volledig inrichtingsplan.

INNIC staat voor heldere, goed doordachte ontwerpen. Mooi. Maar zonder fratsen. We maken graag gebruik van wat er al is. En we wijzigen of voegen toe wat het verschil maakt. We zorgen voor verbindingen en doorgangen die de ruimte tot één logisch geheel maken. In een ontwerp van INNIC valt alles op z’n plaats. Het klopt gewoon.

Portfolio.

Vernieuwing kledingwinkel - beperkt budget en veel creativiteit

Deze startende ondernemers namen een goed lopende winkel over, maar wilden deze uiteraard zoveel mogelijk hun eigen look geven. Het budget was beperkt, maar er waren wel veel handige familieleden. Veel is hergebruikt, muren zijn geverfd en de paskamers vernieuwd. Het voorste gedeelte met mannenkleding kreeg een echte metamorfose. Wandjes zijn weggehaald, de stoere stalen trap is zichtbaar gemaakt en met bijzondere materialen zijn echte eye-catchers gemaakt.

Huis en tuin worden één - stalen buitenpuien en een houten veranda halen buiten naar binnen

Er lag al een plan om de bestaande overkapping te verbouwen tot keuken. Wij maakten een ontwerp waarbij woonkamer én keuken binnen de bestaande muren bleven. Door de stalen puien staan de ruimtes in contact met de nieuwe stijlvolle eikenhouten veranda en de tuin. Zo wordt buiten naar binnen gehaald en loopt de leefruimte buiten door. Zonder aanbouw kreeg de benedenverdieping toch een totale metamorfose.

Een moderne, uitnodigende personeelskamer - opladen en ontmoeten

Een mooie, eigentijdse plek waar medewerkers tot rust kunnen komen. Waar ze de accu weer op kunnen laden. En waar letterlijk ruimte is voor ontmoeting. Zo’n plek moest deze personeelskamer worden. Fris en niet alledaags. Met banken en transparante gordijnen is een lounge-gedeelte gemaakt. De counter is bewust naar de ruimte gericht, zodat ontmoeten en interactie gestimuleerd wordt. Bergruimte en een slimme logistiek kregen veel aandacht in het ontwerp. De wandkast van super formaat in ecolplex begint al in de gang. Hij is plafondhoog, zodat er niets meer opgelegd kan worden. Dat geeft rust. Tenslotte is er een kast voor afwas en afval. Die je vind je op weg naar de uitgang, waardoor opruimen als vanzelf gaat. Mooie meubels en gezellige lampjes geven de final touch. -samen met Jeu van Helden-

Een nieuw uiterlijk voor een boerderij - warme kleuren en een duurzaam dak

Een nieuw goed geïsoleerd dak. Dat was het startpunt voor de metamorfose van deze voormalige boerderij met bijgebouw. De klanten kozen voor een strakkere dakpan en de muren bij de nokken werden met prachtig red cedar bekleed. De buitenmuren kregen een warme kleur met verf van Kalei. Binnen werden de hal, het kantoor en de recreatieruimte opgeknapt.

Ons wereldbeeld is optimistisch, maar niet zonder zorgen. We geloven in circulaire economie; zorgvuldig omgaan met alles wat de aarde geeft en deze leefbaar houden voor toekomstige generaties. Als een materiaal of oplossing duurzaam is, heeft het bij ons een streepje voor. Maar het moet natuurlijk wel voldoen en passen!

Wij maken verbouwplannen en doordat klanten vantevoren in 3D door hun virtueel verbouwde huis kunnen lopen, kunnen ze zich goed voorstellen hoe het gaat worden. En Milton Berle zei al: “als je je de toekomst kunt inbeelden, ben je al halfweg”. Hierdoor kunnen onze klanten betere keuzes maken. En wij helpen ze door mee vooruit te denken, bijvoorbeeld naar andere levensfases met andere wensen, naar gasloos nu of voorbereiding op een andere warmtebron.

Verbouwen is in de basis al duurzaam, omdat je zoveel mogelijk gebruik blijft maken van dat wat er is en wat nog goed is. Onze ontwerpen zijn ook in de basis behoudend of we starten behoudend. Eerst kijken wat er kan met zo min mogelijk aanpassingen. Dus nog niet die aanbouw, maar slimmer indelen of kleiner aanbouwen. Of soms besluiten dat het huis niet meer past en dat het beter is om te verhuizen.

Producten & materialen

Onze opdrachten zijn zo divers als onze klanten zijn en daarmee ook de gekozen oplossingen. Wij leveren zelf niet veel materialen, wél goed doordachte plannen. We werken veel samen met een aannemer die koploper is op het gebied van duurzaamheid en deze kennis deelt met de klant. En dat doen wij uiteraard ook. Kiezen voor kwaliteit, lokaal, ecologisch, energiezuinig én tweedehands zijn de belangrijkste thema's.