• Bio-based materiaal
  • Circulair
  • Upcycle design
  • Gezond binnenklimaat
  • Trendy
  • Industrieel
  • Vintage

Story.

  • Story
  • Werkwijze

Je bedrijf of woonhuis mooi, slim en duurzaam inrichten en tegelijkertijd de afvalberg kleiner en de wereld mooier maken? Interior Sense bewijst dat dat kan. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van duurzame en circulaire interieurs. Bouwen met materiaal dat voor handen is. Dit kunnen materialen zijn die je ‘gewoon’ vindt doordat je op een andere manier naar de dingen om je heen gaat kijken. Maar ook innovatieve materialen gemaakt van ge-upcycelde afvalstromen. Fair trade-artikelen, ecologische en biologisch afbreekbare materialen, producten met een sociale meerwaarde, up-cycling en innovatieve recycling vormen het vertrekpunt van elk ontwerp.

Portfolio.

Biologische boerderij Sumiran

Biologische boerderij Sumiran. Een pand uit 1750 dat van de buitenzijde volledig gerestaureerd was, maar van de binnenzijde nog geheel ingevuld moest worden. Interior Sense maakte het interieurontwerp voor het gehele pand met boerderijwinkel/bakkerij, workshopruimte, logeerkamers en woonhuis. We hebben zowel de sfeerbepaling, huisstijl, materialen, lichtplan, isolatie, installaties als de vergunningaanvraag voor onze rekening genomen.

Ontwerp Atelier/studio met veranda.

Ontwerp Atelier/studio met veranda. De basis van het gebouw bestaat uit robuuste vierkante eiken palen die niet zijn afgewerkt en daardoor zullen vergrijzen. De tweedehands hardhouten schuifpuien, zijn opnieuw gebeitst en geschilderd en zo geplaatst dat je vanuit de werkplek, rondom uitzicht hebt op de tuin. Op het platte dak, waar een dakkapel met openslaande ramen op uitkomt, is een sedumdak aangebracht.

Gemeente Utrecht

Voor Wijkbureau Zuid van de Gemeente Utrecht richtte Interior Sense de kantoren en de receptieruimte in. Het werkblad van de balie is gemaakt van massief esdoorn afgewerkt met olie en was. De balie is een permanente werkplek waaraan mensen gemakkelijk kunnen aanschuiven en de drempel om naar de baliemedewerker toe te komen laag is. Daarnaast zit de medewerker wel `beschermd` door de hoge opbouw. Recpetieruimte Wijkbureau Overvecht.

Circulair bouwen

Circulair bouwen vergt een nieuwe manier van denken en werken. Zowel van de klant, als van de ontwerper en de bouwer. Maar hoe breng je dat in de praktijk? Interior Sense bouwt momenteel bij Fair Plaza, inkoopcentrum voor home & living-producten in Culemborg, een volledig circulaire stand. Oorspronkelijke werd deze gebouwd voor de Duurzame Woonbeurs in de Kromhouthallen in Amsterdam, oktober vorig jaar.

Interior Sense ontwerpt en realiseert natuurlijke interieurconcepten voor bedrijven en particulieren. Fair trade-artikelen, ecologische en biologisch afbreekbare materialen, producten met een sociale meerwaarde, up-cycling en innovatieve recycling vormen het vertrekpunt van elk ontwerp. Waarbij de sfeer die de klant voor ogen heeft centraal staat.

Je bedrijf of woonhuis mooi, slim en duurzaam inrichten en tegelijkertijd de afvalberg kleiner en de wereld mooier maken? Interior Sense bewijst dat dat kan. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van duurzame en circulaire interieurs. Bouwen met materiaal dat voor handen is. Dit kunnen materialen zijn die je 'gewoon' vindt doordat je op een andere manier naar de dingen om je heen gaat kijken. Maar ook innovatieve materialen gemaakt van ge-upcycelde afvalstromen. Bouwen met 'wat er is' en dat aanvullen met producten en materialen die een ecologische en/of sociale meerwaarde hebben.

Circulair bouwen vergt een nieuwe manier van denken en werken. Zowel van de klant, als van de ontwerper en de bouwer. Het stimuleert de creativiteit en het oplossend vermogen van iedereen die in het ontwerp- en bouwproces betrokken is. Daarnaast is het hard nodig om de aarde en de generaties na ons te beschermen. Dus denk er niet langer over na en ga het gewoon doen.Interior Sense is opgericht door Ingrid Hendrickx, interieurarchitect BNI. We werken al sinds 1994 met ecologische materialen en met producenten die het milieu en de mens centraal stellen. Ideeën en producten die bijdragen aan een gezondere en betere wereld zijn het vertrekpunt van elke opdracht.

We zijn dus al lang met het onderwerp duurzaamheid bezig. Eigenlijk gewoon omdat we niet anders kunnen. Het zit dus in onze genen. We hebben inmiddels een groot netwerk en een enorme database aan producten en materialen opgebouwd. Gelukkig komen er nu steeds meer bedrijven en particulieren die de aarde, het milieu en het welzijn van de mensen, dichtbij en ver weg, belangrijk vinden. Nu is dus de tijd om het echt te gaan doen. Elke keuze is er één en samen kunnen we een enorme impact maken!
We onderzoeken continue welke materialen en producten er in positieve zin uitspringen als het gaat om milieubelasting. Dat betekent veel vragen (blijven) stellen, zorgen dat je materiaalkennis vergaart en innovatieve initiatieven steunen.

We houden onze ogen en ons hart open, op zoek naar mooie en eerlijke producten, materialen en fabrikanten die de wereld een beetje mooier maken. En waar zowel de mensen, de dieren en het milieu blijer van worden.

Wil je weten wat je als particulier of als bedrijf kunt doen om impact te maken? Kijk verder op onze website of stel je vragen aan ons. We gaan proberen die te beantwoorden en je de weg te wijzen zodat je de juiste keuze(s) kunt maken.