• Circulair
  • Modulair
  • Duurzaam (ver)bouwen
  • Industrieel
  • Design

Story.

  • Story
  • Werkwijze

Bij Lavelli interieurontwerp geloven we dat een woning of werkplek de basis is voor een betekenisvol en energiek leven. Vanuit deze visie brengt interieurarchitect Laura Vellinga de energetische frequentie omhoog in elk project.
Met deze inspirerende kijk op interieurarchitectuur brengt ze woon- en werkruimtes tot leven. Daarom werkt ze met middelen en materialen met positieve eigenschappen. Bijvoorbeeld vanwege hun herkomst, productiewijze of design. Met (dag)licht, zichtlijnen en routing maximaliseert ze de ruimtelijke kwaliteit. In haar ontwerpen gebruikt ze graag heldere, gedurfde kleuren om gevoel en gedrag op een prettige manier te stimuleren.
Het is haar missie om door middel van haar interieurontwerpen iedereen te inspireren om het leven volop te beleven. Daarom is ze op haar best wanneer ze werkt aan leefruimtes waar veel uitdagingen zijn op het gebied van multifunctionaliteit, duurzaamheid of transformaties. Het resultaat is een frisse en levendige ambiance, zowel thuis als op het werk.
En dat zie je, maar wat nog belangrijker is: dat voel je!

Portfolio.

Kantoor Vital Images

Lavelli interieurontwerp ontwierp de indeling, licht, kleur- en materialen en inrichting bij de complete interne verbouwing van Vital Images in Veenendaal. Van inspiratieloos en donker naar een kleurrijk, licht en levendig interieur. De SUB-methode gaf richting. De deuren zijn opnieuw gebruikt, gerestyled in de huisstijlkleuren. De nieuwe werkplekken zijn gecreëerd met het bestaande meubilair en bestaande systeemwanden. We werkten met lokale leveranciers. En de nieuwe tapijttegels zijn van IVC, een merk dat veel waarde hecht aan recycling.

Modulaire Tiny houses

Enthousiast presenteren wij ons Modulair Tiny Houses concept, gemaakt door Lavelli Interieurontwerp en Liemers Prefab Concepts. Met koppelbare modules ontwerp je een klein huisje van zo’n 50 m2 met alle woonfuncties die je wenst. Na het eerste kennismakingsgesprek schetsen wij een indeling waarna onze partner de vrijblijvende begroting opstelt. De vijf basismodules voor een slaapkamer, badkamer, keuken, woonkamer en veranda zijn al door ons ontworpen. Aan de hand daarvan werken wij jouw droom tot in detail uit.

Transformatiewoning kazerne

Lavelli interieurontwerp ontwierp het interieur voor één van de transformatiewoningen op het voormalige kazerneterrein in Ede. Het betreft het pand waar voorheen de paardenstallen zaten. Wij combineerden pure materialen zoals eikenhout, beton en staal met design meubulair en verlichting. De verf die daar vroeger werd gebruikt inspireerde ons bij het kiezen van de kleuren. Het resultaat is uniek: de woning heeft een geheel eigen identiteit met een strakke, industriële stijl en met respect voor het karakter van het gebouw.

Flex-werkplekken Alfa Accountants en adviseurs

Voor een zolderverdieping, werd een interieurontwerp gevraagd waarin 10 flex-werkplekken ingepast moesten worden. Muren en plafonds werden weggebroken, en maakten plaats voor een mooie open ruimte. Een plek die van alle gemakken is voorzien, complete werkplekken, een pantry met bar, een concentratiewerkplek, en een toiletruimte met douche. De vloer in de pantry loopt naadloos door naar de toiletruimte en is van het merk Wineo, geheel gemaakt van plantaardige grondstoffen. Daarnaast in een zelfde kleurtint de duurzame tapijttegels van het merk Interface.

Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we alle wensen doornemen en het budget bespreken, werken wij het interieurontwerp uit. Dit kan op verschillende manieren. Bij een nieuwbouw of complete verbouwing is het fijn dat je ons van A tot Z kan betrekken. Maar wij bieden ook losse pakketten. In het stappenplan hieronder zie je de opbouw van ons aanbod. Je kiest uit de verschillende onderdelen, afhankelijk van de mate waarin je ons advies nodig hebt. Het begint met een ontwerp in grote lijnen. Door meer onderdelen toe te voegen wordt het ontwerp steeds gedetailleerder, tot uiteindelijk zelfs adviezen voor de accessoires en beplanting. Stappen voor een interieurontwerp op maat: 1. Indelingsplan 2. Lichtplan 3. Kleur- en materialenplan 4. Inrichtingsplan Bij elke stap geven we advies over dat thema. Dat doen we door een plattegrond uit te werken, moodboards te maken en indelingsopties te visualiseren in 3D-impressies. De uitgewerkte ideeën presenteren we in een adviesgesprek, waarna we graag luisteren naar jouw feedback. Hierop volgt een wijzigingsronde waarin eventuele opmerkingen uit het gesprek worden aangepast. Met als resultaat een indelingsplan op maat uitgewerkt waarmee je offertes bij aannemers kunt opvragen om prijzen te vergelijken en jouw visie duidelijk kunt maken. Bouwbegeleiding: Ook na de interieurontwerp fase helpen wij je graag verder. Als je wilt maken we een begroting, stellen de planning op en maken de overige werktekeningen en –omschrijvingen. Zo ben je perfect voorbereid op de bouw. Zodra de bouw in volle gang is, komen we langs als je wilt. Wij controleren of alles gaat zoals gepland. Duurzaamheid: Wij hanteren de SUB-methode. De letter ‘S’ staat voor SAVE. Het ‘saven’ van items in een interieur kan op tal van manieren. Zo kijken we of bestaande meubels in het nieuwe interieur ingepast kunnen worden. Door ze op te knappen, te verven of met een duurzame folie af te werken krijgen ze een nieuwe look-and-feel. Zoals het behouden en restylen van de huidige (modulaire) systeemwanden en ze elders in het kantoor te herplaatsen. SAVE kan ook betekenen dat we je nieuwe interieur aanvullen door meubels te ‘redden’ uit het tweedehands circuit. Misschien scoren we zelfs een complete tweedehands keuken van Marktplaats! Dan de ‘U’. Dat is de afkorting van USE. Wij werken het liefst en waar mogelijk met producten met een circulair business-model. Denk aan het huren of leasen van werkplek-meubilair. Of we adviseren je om meubels in te kopen die na hun levensduur als meubel toegepast kunnen worden in een geheel andere keten. Als derde hebben we de ‘B’ van BUY. Dat gaat over de aanschaf van materialen, meubels en andere interieurproducten. Wij stimuleren je graag om lokaal in te kopen. Het liefst bij aanbieders die in hun productie of ontwerpen gebruik maken van gerecyclede of natuurlijke materialen. Wij adviseren je graag vanuit onze kennis en ervaring over interessante interieurmaterialen.

Kennismakinsaanbod

Flitsadvies op locatie voor slechts 195,- incl. btw en reiskosten, per ruimte. In een uurtje brainstormen we over jouw interieurvraag, waarbij ik diverse kleurenwaaiers, stalen van materialen en schets-spullen meeneem. Met als resultaat een 3D-impressie met de hand geschetst als samenvatting van alle ideeen.