• Biophillic design
  • Gezond binnenklimaat
  • Duurzaam (ver)bouwen
  • Modern
  • Design

Story.

  • Story
  • Werkwijze

In onze interieurs staat contact met de natuur centraal. Dit doen we met behulp van biophilic design. Deze manier van ontwerpen geeft praktische handvaten om de natuur naar binnen te brengen en dat heeft positieve effecten op je gezondheid in lichaam en geest. Natuurlijk bevatten onze ontwerpen veel groen, maar het gaat veel verder. Door deze manier van ontwerpen creëren we interieurs die écht wat voor iemand doen. En dat is waar we blij van worden.

Niet alleen esthetisch, maar ook duurzaam en gezond
Onze ontwerpen zijn niet alleen mooi voor het oog, maar ook mooi door het gebruik van de materialen en producten die op een milieu-, mens- en diervriendelijke manier gemaakt worden.

Creating healthy and happy spaces

Dat is ons motto: healthy, door het gebruik van gezonde en natuurlijke materialen en producten en happy, omdat jij je goed voelt in je omgeving.

Portfolio.

Voor een tandheelkundig centrum regio Nijmegen hebben we het interieur van de algemene ruimtes (wachtruimte, gangen, toiletgroep) ontworpen. Bij deze tandartsenpraktijk komen veel patiënten die angst hebben voor de tandarts. Door patiënten in de wachtruimte in contact te brengen met de natuur stel je mensen meer op hun gemak. Bijvoorbeeld het gebruik van natuurlijke materialen en veel groen werkt stress verlagend.

De wens van de opdrachtgevers is om bij thuiskomst een vakantiegevoel te hebben. Dit ontwerp is voor een nog te bouwen woning. In een vroeg stadium moeten al knopen worden doorgehakt voor onder andere gevelindeling, stroom- en lichtpunten. Met een tijdig ontwerp voorkom je teleurstelling achteraf.
We hebben gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Daarnaast geven we tips en advies over gezonde materialen, lokaal en duurzaam design.

Bij dit interieurontwerp van een entreegebied voor een zorginstelling hebben we veel gebruik gemaakt van biophilic design. Als je bewoners, werknemers en bezoekers meer in contact brengt met natuur ín het gebouw voelen ze zich meer op hun gemak en dat heeft veel positieve effecten op de gezondheid.
Bij alle materialen en producten in het ontwerp zoeken we naar de meest milieu-, mens- en diervriendelijke oplossing.

De ruimtes in een prachtig monumentaal pand werden niet volledig benut en daar wilden de bewoners graag verandering in brengen. Hun wens is een nieuw en fris interieur in Scandinavische stijl.
Er is gekeken naar de bestaande meubels en accessoires, dat is waar mogelijk hergebruikt. Wat overbleef hebben ze weggegeven of verkocht. We hebben het ontwerp aangevuld met natuurlijke materialen, tweedehands en duurzaam design.

In onze interieurs staat contact met de natuur centraal. Uit onderzoek is gebleken dat dit positieve effecten op de gezondheid van je lichaam en psyche heeft. Dit doen we met behulp van biophilic design. Deze manier van ontwerpen geeft praktische handvaten om de natuur naar binnen te brengen. Biofilie betekent letterlijk ‘liefde voor het leven’. Dan kan het niet anders dan dat we producten en materialen gebruiken die zo min mogelijk belastend zijn voor de natuur. Hoe verloopt het interieuradvies project? Oriëntatie Wil je meer ontspanning, of juist meer inspiratie? Meer focus of minder stress? Meer verbinding, meer openheid? Bij ons begint een project met de wensen van de opdrachtgever. In een intake op locatie kijken we onder andere naar de architectuur (indeling) van het pand, de ruimte en de lichtinval. We bespreken welke gebruiksfuncties wenselijk zijn en de stijl en sfeer die aanspreekt. We bekijken welke (bouw)materialen, meubels en/of accessoires er zijn en hergebruikt (al dan niet aangepast of opgeknapt) kunnen worden. Visualisatie De visualisatie van de ontwerpfase begint bij een moodboard in de stijl, sfeer, kleuren en materialen die passen bij jouw wensen. Daarna gaan we verder met een indelingsplan, daglicht, loop- en zichtlijnen staan hierin centraal. Dit heeft namelijk allemaal invloed op de gemoedstoestand van de mensen in de ruimte. Ons doel hierin is het welzijn van de bewoners, medewerkers, bezoekers, klanten, patiënten etc. te verbeteren. Het indelingsplan gebruiken we als basis voor het lichtplan en groenontwerp (plantenplan). Hierna maken we 3D aanzichten van de ruimte waardoor je een goed beeld krijgt van het gehele ontwerp. Als het onderdeel van het ontwerp is maken we tekeningen van meubels op maat waar de interieurbouwer mee aan de slag kan. Het duurzame aspect
Bij het meubel- en accessoireadvies kijken we naar tweedehands meubels, circulair design, biobased materialen, leasen, lokaal en duurzaam design. We concretiseren de wandafwerking (bv. leemstuc, vliesbehang, ecoverf), de raambekleding (shutters, bamboe jaloeziën, linnengordijnen), meubelstoffering (gerecyclede wol, hergebruikt materiaal), vloeren (marmoleum, duurzame gietvloer, hout) you name it. Bij alles wat we in onze ontwerpen gebruiken kijken we naar duurzame opties. Dit vatten we samen in een uitgebreid interieurplan waarmee je zelf uit de voeten kan of waarna de realisatie aan ons of andere specialisten wordt uitbesteed. Realisatie Wij werken samen met vakmensen zoals interieurbouwers, aannemers, architecten, bouwbedrijven, specialisten op het gebied van interieurbeplanting en geurbeleving. Allen hebben ze duurzaamheid als focus. Zelf kunnen we zorg dragen voor losse meubels, accessoires, de styling en het coördineren van de realisatiefase; het aansturen van (ver)bouw tot het interieur volledig aan de verwachtingen voldoet. We kunnen alles uit handen nemen en je compleet ontzorgen, van professioneel advies over indeling van ruimtes tot keuze van materialen en de inzet van vakmensen. Kosten? Kleine veranderingen kunnen al veel brengen! Wij houden altijd rekening met het budget, of het nou gaat om het veranderen van een woonkamer of de totale inrichting van een bedrijfsgebouw. Team: Laura Vaessen, Gerry Verbeek, Lianne Bongers en Maaike Groen