• Interieurontwerper
  • Kwaliteit - lange levensduur
  • Lokaal NL
  • Vintage & design
  • Duurzaam (ver)bouwen
  • Scandinavisch
  • Tijdloos
  • Eenvoud
  • Gezond

Story.

  • Story
  • Werkwijze

Dromen realiseren
 
NORM Studio realiseert droomhuizen; we ontwerpen én realiseren interieurs waarin we de verhalen en wensen van onze opdrachtgevers vertalen. Karaktervolle interieurs waarbij comfort, maatwerk en kwaliteit essentiële onderdelen zijn. Duurzaamheid is niet het uitgangspunt, maar een randvoorwaarde voor het creëren van een hoogwaardig, tijdloos en toekomstbestendige thuis. Zo laten we samen de wereld mooier achter.
 
Verhalen en karakters
 
De interieurs van Norm Studio zijn niet voor één gat te vangen; het is telkens een vertaling van de verhalen en karakters van haar opdrachtgevers. Interieurs kunnen kleurrijk en contrastrijk zijn maar ook minimalistisch chique of juist met klassieke kenmerken. Vaak wordt er gekozen voor een tijdloze basis, toevoeging van maatwerk en lagen van kleur, verschillende structuren en materialen. Kwaliteit is daarbij een vanzelfsprekendheid.
 
Toekomstbestendig
 
Zonder schuldgevoel een toekomstbestendige woning: een thuis dat goed aanvoelt doordat alles met zorg en aandacht is gekozen, producten en materialen een verhaal hebben/ de herkomst bekend is. Een duurzaam interieur is tijdloos en met kritisch oog tot stand gekomen, past haar bewoners als een maatwerk jasje waarop je nooit uitgekeken raakt. Er is enkel gekozen voor kwaliteit, producten met een lage footprint, bij voorkeur geproduceerd in Europa, en leveranciers die bewust en verantwoord ondernemen.
 
Aanbod: ontwerp & realisatie
 
Je droomhuis realiseren is een intensief traject en vergt niet alleen ervaring maar ook kennis, aandacht en energie. Naast het ontwerpen van interieurs, kunnen wij ook de begeleiding en realisatie van de ruimte/ woning uit handen te nemen. Daarbij zien wij onszelf als jouw rechterhand én als manager van het project.

Portfolio.

Project Laren

Pakket: All-In
Deze woning werd ruim 30 jaar bewoond door dezelfde bewoner, toen onze opdrachtgever het aankocht. We realiseerden een interieur dat de nieuwe bewoner ook voor lange tijd zou passen. We hielden rekening met zijn liefde voor kunst én de indeling ging op de schop zodat er een grote woonkeuken gerealiseerd kon worden. We kozen voor een rustige basis van hoogwaardige materialen aangevuld met tijdloos design en vintage.

Project Vught

Pakket: Quick-Win
De opdrachtgevers van deze villa hadden goed voor ogen welke stijl ze neer wilden zetten met het interieur. Wij werden gevraagd het interieur verder vorm te geven en te realiseren. Er werden duurzame keuzes gemaakt wat betreft meubels, vaak designmerken in het hogere segment. De toevoeging van souvenirs en andere wereldse schatten, rijke stoffen en kleur zorgen voor nog meer karakter van het interieur.

Project Amsterdam

Pakket: All-In
De ruime bovenverdieping was gedateerd. De wens was om een apart verblijf voor de ouders te realiseren. De lay-out van de verdieping werd volledig aangepast naar twee kinderkamers met badkamer en een suite voor de ouders inclusief walk-in en badkamer. Het werd een heuse hotelsuite waar je je na een drukke dag terug kunt trekken en ontspannen. Door gebruik te maken van maatwerk konden we aan alle wensen voldoen.

Project Blaricum

Pakket: All-In
Deze woning hebben we gefaseerd in z’n geheel gemoderniseerd en daarmee een enorme upgrade gegeven. Naar de wens van de bewoners werd het een modern en rustig interieur, met maatwerk oplossingen en hoogwaardige materialen. Door toevoeging van natuurlijke kleuren, notenhout en rijke stoffen creëerden we een warme setting, waarbij we ook rekening hielden met jonge kinderen en een hond.

Werkwijze Norm Studio

Wanneer wij aan de slag gaan om jouw interieur vorm te geven doen we dat aan de hand van fases.
Gezamenlijk werken we in 4 fases naar een definitief interieurontwerp. Zo is er voldoende ruimte om jullie persoonlijke stijl vorm te geven.

4 Fases

Na een Kick-Off meeting gaan wij aan de slag om jullie wensen en ideeën om te zetten in verschillende eerste voorstellen. Aan de hand hiervan kunnen wij toetsen of we op de goede weg zitten. Na deze Fase 1 kunnen wij de gekozen richting en ideeën verder vorm gaan geven. We zoomen in op jullie woning, gaan aan de slag met materialen en kleuren en presenteren zodoende ons voorstel. Dit doen we aan de hand van tekeningen, samples, stoffen en materialen. Deze Fase is nog steeds een overlegfase waarin we uiteindelijk samen de definitieve keuzes gaan maken.
In Fase 3 gaan we de keuzes toepassen in de plattegrond en werken we alles (technisch) uit. We werken met 2D plattegronden, aanzichten, overige tekeningen maar maken ook een begroting en plaatsen de orders. We zetten alles in werking zodat het ontwerp gerealiseerd kan worden.

Fase 0 – Kick-Off/ Kennismaking
Fase 1 – Interieurplan Concept
Fase 2 – Interieurplan Voorlopig
Fase 3 – Interieurplan Definitief

Gedurende het gehele traject hebben we persoonlijk contact.

Producten & materialen

Bij het ontwerpen van interieurs maken wij gebruik van hoogwaardige materialen en design merken. Deze merken en leveranciers ontwerpen en produceren duurzaam en gaan daardoor langer mee dan goedkopere alternatieven. Hierdoor zal het interieur er niet alleen kwalitatiever uitzien, maar ook functioneel blijven en minder snel slijten. Hoogwaardige materialen en design zijn ook vaak tijdloos en hebben een klassieke uitstraling die niet snel verouderd raakt. Dit betekent dat het interieur niet alleen functioneel blijft, maar ook esthetisch aantrekkelijk blijft. Hierdoor hoeft er niet steeds opnieuw geïnvesteerd te worden in nieuwe ontwerpen en kan het interieur jarenlang meegaan. Kortom, het gebruik van hoogwaardige materialen in een interieurontwerp is een investering in de lange termijn. Het zorgt voor een duurzaam en functioneel ontwerp dat er niet alleen goed uitziet, maar ook lang meegaat.