• Interieurontwerper
  • Tweedehands
  • Antiek
  • Vintage & design
  • Landelijk
  • Eclectisch
  • Tijdloos
http://keuken%20zelliges

Story.

  • Story
  • Werkwijze

Ik ben Annemarie, en interieurontwerper die graag meer karakter terugbrengt in Nederlandse woon- en vakantiehuizen, zodat het echt joúw plek is. De ene dag vind je mij tussen de verf-, tegel-, behang- en stofstalen op mijn kantoor in Rotterdam. De andere dag sta ik tussen het stof met een schuurmachine in de hand en verf in mijn haar, tweedehands meubels op te knappen in mijn werkplaats in Schiedam.

Ik vind dat een huis persoonlijkheid moet ademen. Dit breng ik voort in een stijl die aansluit bij de identiteit van het huis, de persoon én bij de omgeving. Daarbij is het gebruik van ten minste een aantal tweedehands items wat mij betreft essentieel. Het geeft het interieur een bepaalde charme en eigenheid die enkel nieuwe items niet kunnen bieden. En, het is natuurlijk ook een stuk duurzamer.

Portfolio.

Herenhuis in Rotterdam

In een prachtig herenhuis in Rotterdam wonen Martin en Natasja.

.

Ze houden van een klassieke uitstraling, maar wilden ook wat speelsheid en kleur in het interieur brengen.

.

De speelsheid hebben we in de woonkamer vertaald in een gekleurde trap. De basis van de muren kon daarbij rustig blijven.

.

Daarbij zijn de gordijnen echte eye-catchers zonder té aanwezig te zijn.

.

Onze gemeenschappelijke liefde voor antiek en vintage items zorgde ervoor dat vrijwel niets in het huis echt nieuw is.

.

Benieuwd naar de voor en na-foto’s? Je vindt ze op mijn instagram pagina.

Keuken in Ulvenhout

Wilma en haar familie is vrijwel altijd in de keuken te vinden.

.

Het is de plek waar iedereen samenkomt.

.

Voorheen voelde hij toch kil aan. Door het gebruik van kleur, handgevormde tegels, warmere materialen en betere verlichting, is het nu de gezelligste ruimte van het huis.

.

Zo zie je dat er niet altijd een hele verbouwing nodig is om een ruimte een volledig andere sfeer te geven.

.

Benieuwd naar meer projecten? Bekijk dan mijn instagram pagina óf het portfolio op mijn website.

Ieder huis, van nieuwbouw tot oude boerderij, leeft op van minstens één tweedehands item. Het brengt persoonlijkheid in een ruimte. De kleine krasjes en deukjes die het stuk in zijn leven heeft opgelopen, geven een gevoel van karakter wat met enkel nieuwe meubels niet na te bootsen is.

Het gebruiken van tweedehands items is ook een stuk duurzamer. Er is namelijk al zo veel moois op de wereld! Vaak kan een item er met een flinke schoonmaakbeurt en een nieuwe laag lak of een nieuwe stoffering, weer een leven lang tegenaan.

In mijn werkplaats in Schiedam knap ik wekelijks tweedehands parels op, zodat ze weer kunnen schitteren in jouw interieur. Na een advies weet je precies welke items je nodig hebt. Deze kan je zelf ophalen, opknappen en neerzetten, of ik lever ze kant en klaar bij je af.

Producten & materialen

De duurzaamheid in mijn werk is voornamelijk te vinden in de tweedehands meubels. Dit is naar mijn mening het meest duurzame product om je huis mee in te richten. Het bestaat namelijk al en er hoeft dus geen nieuw product gemaakt de worden én er wordt een product minder weggegooid. Dubbel winst!

Daarbij let ik op de levensduur van een item. Dit uit zich in sterke materialen die jarenlang mee kunnen, maar ook het ontwerpen vanuit een zekere tijdloosheid. Ik trek mij zo min mogelijk aan van de laatste trends zodat jij over jaren nog steeds blij bent met jouw interieur en niet over één seizoen alweer de kriebels krijgt om alles opnieuw te doen.