• Interieurontwerper
  • Circulair
  • Vintage & design
  • Duurzaam (ver)bouwen
  • Kwaliteit
  • Eclectisch
  • Scandinavisch

Story.

  • Story
  • Werkwijze

Hjemme. Thuis.
De essentie van dat woord zit ‘m in wie jij bent, wie jullie als gezin of als bedrijf zijn.
Of het nu wonen of werken betreft, die persoonlijkheid haal ik naar boven. Dat is de basis voor mijn interieurontwerp.
Het is mijn passie om een plek te creëren die prettig voelt, vertrouwd en authentiek is.
In mijn ogen hoeft een interieur niet in 1x af te zijn. Geef het tijd. Als de warme basis waar al prettig in gewoond en gewerkt kan worden staat, kan daardoor het interieur groeien en krijgt het jou persoonlijkheid.
Tijdens mijn ontwerpproces inspireer ik om een andere keuzes te maken. Om te gaan voor lokaal, van Hollandse bodem, duurzaam materiaal, hergebruik, vintage. Keuzes met lef, maar die met mijn oog voor detail een verrassend geheel vormen.
Met als resultaat een fijne plek die je omarmt; thuis, op de werkplek of in de zorg én met oog voor de wereld waarop deze plek is.
Ik ben Karen van HjemmeBY en leef, eet en adem interieur.

VAN VRAAG NAAR ONTWERP EN REALISATIE. Elk interieurontwerp start met een vraag. Je zou je interieur wel een nieuwe boost willen geven, maar waar te beginnen? Je hebt verbouwplannen en vraagt je af hoe en welke de juiste keuzes zijn? Of er is een beperkt budget en wat is pak je nu eerst aan en wat later? Verlichting is meer dan een armatuur, maar hoe krijg ik dat in een functioneel lichtplan? Een verscheidenheid aan vragen met net zoveel antwoorden. Niet alle vragen hebben daarbij dezelfde aanpak nodig. Een interieurontwerp is maatwerk. Om er achter te komen welke onderdelen juist wel of niet nodig zijn om tot dat passende interieurontwerp te komen, start ik met een inspiratiesessie. Dat kan op locatie of we sparren online met foto’s en plattegronden die ik van te voren heb ontvangen. Tijdens deze sessie gaan we in gesprek om jullie levensstijl/bedrijfscultuur en huidige obstakels helder te krijgen. Met mijn luisterkracht en oog voor detail, komen jullie (woon)wensen en stijl vanzelf naar boven. Het sfeerbeeld en concept indeling dat dan al tot leven komt is de basis waarmee we aan de slag gaan. Vanuit deze basis gaan we samen bekijken welke facetten van belang zijn om het ontwerp tot een warm en functioneel geheel te creëren. Ik maak hiervoor een passende offerte. Zo is er eigen regie over het budget. Het advies kan dan verder opgebouwd worden met een verdere sfeerbepaling, uitgebreid kleurenplan, flexibel indelingsplan, verlichtingsplan, meubelplan, materialen en/of productenlijst. Wil je helemaal ontzorgt worden dan is mijn totale metamorfose wat voor jou! Samen met bedrijven binnen mijn netwerk zorgen we voor een interieur dat af is en jou met een WOW gevoel heerlijk van je ruimten laat genieten. Gedurende het gehele ontwerpproces werk ik vanuit de SUB-methode (save, use, buy) van The Substitute en zoek ik naar duurzame producten en materialen waardoor je jou steentje bij draagt aan een betere wereld.

Gedurende het gehele ontwerpproces werk ik vanuit de SUB-methode (save, use, buy) van The Substitute en zoek ik naar duurzame producten en materialen waardoor je jou steentje bij draagt aan een betere wereld.