• Recycled materiaal
  • Vintage & design
  • Duurzaam (ver)bouwen
  • Modern
  • Scandinavisch

Story.

  • Story
  • Werkwijze

Fijn thuiskomen in een huis dat helemaal jouw smaak is en waarin je je prettig kan bewegen. Eenheid, rust, maar wel met verrassende, kleurrijke elementen die je zelf nog niet had bedacht. Of waarvan je niet had gedacht dat je het durfde.
Ik kom bij je thuis, luister naar je wensen en werk dit uit in een interieurplan speciaal voor jou. Kies je voor een kleur- en stylingadvies of voor een totaal interieurplan? In beide gevallen kom ik met een creatief plan waardoor jij je weer lekker voelt in je eigen huis. Altijd in jouw stijl, en afgestemd op al je huisgenoten.
Ik gebruik het liefst duurzame producten en werk graag met kleur. Ik ben er namelijk van overtuigd dat iedereen zich beter voelt met wat kleur om zich heen. Of dat voor jou nu felle kleuren of juist zachte pasteltinten zijn, daar komen we samen wel uit.

Portfolio.

Warm, speels en persoonlijk maar toch professioneel waren de uitgangspunten voor deze praktijkruimte aan huis. Een aantal vintage items moest blijven: de grote houten ladekast en de vaste kast met oranje deurtjes. Omdat de ruimte klein is, hebben we de overige meubelen en muren licht gehouden. Maar wél met een statement op de muur in de vorm van het botanische behang.

Als je in je ouderlijk huis gaat wonen, wil je er je eigen plek van maken, maar de herinneringen aan vroeger mogen ook zichtbaar blijven. De garage werd bij de woonkamer getrokken en kreeg een nieuwe functie als keuken. De oude keuken werd een werkkamer met stalen openslaande deuren. We kozen voor een kleurenpalet van groen- en grijstinten in combinatie met warm cognac.

Niet meer op zoek naar een ander huis, maar van je huidige huis een toekomstbestendige, duurzame plek maken. Een behang met een fluitenkruidprint vormde het uitgangspunt voor het verdere ontwerp van de woonkamer. Om de zon zo nodig te weren uit de op het zuiden geleden woonkamer, kozen we voor plissé-gordijnen die ook nog eens warme-isolerend werken. Daarbij overgordijnen met een blauwe kleur die goed op het behang aansluit.

Strak, maar kleurrijk. Deze keuken, waar de ruimte beperkt is, moest zo veel mogelijk ‘open’ en licht blijven, maar wel met voldoende kastruimte en werkruimte. Door de nadruk te leggen op de tegelwand en de kasten licht en strak te houden, oogt de ruimte speels en ruimtelijk. Het hele gezin kan hier, ook door het extra blad aan de overzijde, zijn gang gaan zonder elkaar in de weg te lopen.

Ik werk met duurzame materialen en bedrijven die op een duurzame manier werken. We kijken eerst welke meubels je al in huis hebt en wat we kunnen hergebruiken. De combinatie van oud (tweedehands) en nieuw is kenmerkend voor mijn adviezen. Als je iets wilt kopen, kies dan voor natuurlijke materialen. Als ik nieuwe producten adviseer, kies ik graag voor duurzame merken die materialen gebruiken die het milieu zo min mogelijk belasten. Duurzamer inrichten zou de norm moeten zijn. Minder focus op nieuw kopen en meer op hergebruik.