• Interieurontwerper
  • Natuurlijk materiaal
  • Circulair
  • Social design
  • Zakelijk
  • Retail
  • Winkelinterieur

Story.

  • Story
  • Werkwijze

Gaat het maken van positieve impact jouw en je collega’s aan het hart? En groeit jullie merk maar past het interieur van jullie winkel niet meer bij waar jullie voor staan? Een duurzaam interieur, gemaakt met respect voor mens en planeet, professionaliseert je merk. Hierdoor groeit de betrokkenheid van jouw klanten en medewerkers en versnel je de positieve beweging rond jouw missie.

Studio Jan Visser


Ik ontwerp duurzame retail interieurs voor ambitieuze merken die goed willen doen duurzaam willen ondernemen. Dit doe ik op een oprecht bevlogen en doortastende, eigenzinnige wijze.

Past goed

Welk interieur past bij jou? En bij je merk? Ik neem met 10+ jaar ervaring in marketing en e-commerce jouw missie als basis voor een interieurconcept dat goed past, goed is en goed werkt. Zo bevestigd ook jouw winkel of showroom waar jij voor staat. En dat vergroot jouw impact.

Is goed

Een duurzaam winkelinterieur staat niet alleen goed, het is ook goed. Wat kunnen we hergebruiken of recyclen? Ik ga slim om met meubels en materialen en vertaal ze naar duurzame en circulaire oplossingen. Hierdoor groeit de betrokkenheid van jouw klanten en medewerkers.

Werkt goed

Hoe beter de samenwerking, hoe beter het eindresultaat. Ik werk graag open en vriendelijk samen. Met jou en met de mensen waar jouw project om vraagt. Die energie voel jij straks elke dag.

Portfolio.

Circulair interieurontwerp centraal steunpunt It Swetthûs

It Swettehûs is een centrale voor de bediening van 40 bruggen en het steunpunt voor de Provinciale Waterstaat van de Provincie Fryslân. De opdracht was: ontwerp een interieur waar tenminste voor 40% gebruik wordt gemaakt van hergebruikte, herbruikbare of biobased materialen. Het resultaat is een interieurontwerp waarbij een brug is geslagen tussen kernwaarden, ambities, functie, de mens en de context van het gebouw.

Interieurontwerp en beeldstyling Living Kind

Living Kind is een nieuw maatschappelijk en duurzaam retail concept. Het is een fysieke vindplaats voor kwalitatieve betaalbare gebruikte designmeubels en accessoires van A-merken. En een verzamelplaats voor kennis rond duurzame interieurs. Het concept streeft naar interieurs van waarde en betekenis. Door producten langer in omloop te houden sparen we onze geleende planeet. Studio Jan Visser ontwikkelde het concept, interieurontwerp en beeldconcept.

Het interieur zelf is daarom nooit een doel, maar een middel. Het interieur moet praktisch zijn, voldoen aan de duurzame en/of circulaire ambities en passen bij de context van het gebouw en de omgeving. Uitgangspunt is hier altijd de gebruiker. Echte duurzaamheid begint bij een interieur wat ten dienste staat aan de mens en geen negatieve impact heeft op het klimaat.

Producten & materialen

In mijn ontwerpen maak ik het liefst gebruik van hergebruikte, herbruikbare of biobased materialen. Daarnaast ontwerp ik interieurs die bestendig zijn voor een langere gebruiksperiode en na afloop ook weer (in delen) kunnen worden hergebruikt. In mijn ontwerpen betekent duurzaam werken niet per se dat dit zichtbaar is een tweedehands-, vintage- of retro uitstraling.

Aanpak

In 5 heldere stappen werken we toe naar de realisatie van het interieur. Jouw verhaal, ambities en kennis zet ik met mijn expertise om in een succesvol interieurontwerp. Waarbij je ontzorgd wordt. Bij elke stap ben jij uiteraard betrokken. Samen maken we van jouw onderneming klaar voor de toekomst en zetten van plannen om in acties.

1. Kennismaking
Tijdens de kennismaking bespreken we je droom, visie, doelen, strategie en budget. We bepalen je wensen en eisen. We bekijken de ruimte. Hieruit volgt een duidelijk voorstel en offerte.

2. Concept
Het concept is een creatieve vertaling van zakelijke doelen, merkwaarden en doelgroep inzichten. De eerste ideeën voor kleur, materiaal en indeling worden gepresenteerd.

3. Ontwerp
Het concept wordt uitgewerkt in een voorlopig ontwerp. Ben je tevreden? Dan volgt het definitieve ontwerp inclusief maatwerk uitwerkingen. Een ontwerp wat werkt voor jouw team, klanten en gebruikers.

4. Realisatie
Om het ontwerp succesvol en binnen budget uit te voeren neem projectbegeleiding op me. Met de juiste partners als interieurbouwers, leveranciers en aannemers komen we tot de realisatie.

5. Oplevering
Tijdens de oplevering fase zorg ik de inhuizing en de puntjes op de i. Daarna hou ik natuurlijk een vinger aan de pols.

Kennismakingsaanbod

Benieuwd wat een interieurontwerper zou kunnen betekenen voor jouw winkel? In een gratis gesprek geef ik je 4 waardevolle tips waarmee jij je interieur nu al voor je kan laten werken.