• Natuurlijk materiaal
  • Biophillic design
  • Gezond binnenklimaat
  • Trendy
  • Scandinavisch

Story.

  • Story
  • Werkwijze

‘Maak De Wereld Mooier’ Dat is wat ik wilde na de studie binnenhuisarchitectuur. Mijn toegevoegde waarde: Duurzaam en de natuur als basis (biophilic design). Na jaren werken aan hergebruik bij een kringlooporganisatie en op een groene hogeschool, waar een duurzame, gezonde leefomgeving centraal staat, voelt de keuze voor duurzaamheid en biophilisch design heel natuurlijk.

Hoe Kan Ik Jou Helpen? Ik kan jou helpen met het creëren van een fijne werk- en woonomgeving. Jouw visie is hierbij mijn inspiratie voor een functioneel en flexibel ontwerp. Ik kan je ontzorgen bij het maken van de juiste ontwerpkeuzes (voor meubilair, kleur, materiaal, licht en beplanting) en in de projectbegeleiding.

Goed Gevoel Het resultaat is een fijne omgeving waar jij en de andere gebruikers zich goed, gezond en geïnspireerd voelen. Als dat de wereld niet mooier maakt… Lees verder bij Werkwijze.

Portfolio.

Aeres Hogeschool Almere

Aeres Hogeschool Almere bouwt een duurzaam gebouw, waarbij veel oplossingen op het gebied van onder andere water- en energievoorziening is meegenomen. Vanuit de visie ‘Laat de stad leven’ en de wensen van gebruikers heb ik interieurplan uitgewerkt. Mijn interieurplan is het uitgangspunt voor het Programma van Eisen voor de leveranciers. Ik blijf betrokken tot de implementatie in september 2021 om het concept te waarborgen.

Thuiswerken

Vanwege het thuiswerken was voor de familie Remmelts behoefte aan meer dan een werkplek. Van een rommelkamer maakte ik een ontwerp voor een warm kantoor. Het concept ‘Cozy office’ heeft natuurlijke kleuren, met een beetje pit. De kastenwand uit de kringloop is een mooie eyecatcher en biedt veel bergruimte. Daarnaast van de kringloop of tweedehands: tijdschriftenhouders, opbergdozen, tekentafel en een nog op te knappen ladenkast.

Tienerkamer

Mijn zoon is dit jaar begonnen op het VO. Een mooie aanleiding om zijn kinderkamer om te toveren tot tienerkamer. Zijn wensen: het steigerhouten bed moest blijven, een bureau, ruimte voor zijn game stoel en blauw ergens. Ik bedacht een ontwerp van een bureau met kast, waarbij we de aanwezige Ikea kasten konden hergebruiken. Het kleurplan met een grijsblauwe muur viel goed in de smaak.

Hospice

Hospice Almere ging verhuizen en zochten hulp bij het bepalen van de sfeer en stijl voor de nieuwe locatie. De visie is gericht op het thuisgevoel creëren voor mensen die niet meer thuis kunnen zijn. Met de gebruikerswensen en eisen die bij een verzorgingshuis gelden, heb ik samen met een collega een sfeervol interieurplan uitgewerkt, waarbij ‘De vier elementen’ als concept centraal staan.

VAN DUURZAME VISIE NAAR DUURZAAM INTERIEUR Mijn inspiratie is jouw visie. Of je nu een maatschappelijk verantwoorde onderneming bent, waarbij duurzaamheid al de bedrijfsprocessen en producten of diensten is verweven, maar je die visie ook graag terug wil zien in je bedrijfspand, je visitekaartje. Of een duurzaam hart hebt en dit ook graag terug wilt zien in je interieur, maar wat hulp nodig hebt om de juiste keuzes te maken voor het creëren van warm thuis, waar je jezelf kunt zijn. Iedereen heeft een eigen verhaal. Elk interieur is daarom uniek en op maat. Ik kan je helpen jouw verhaal te vertalen naar jouw interieur. Met de keuze voor duurzaam interieur investeer je niet alleen in de vertaling van jouw persoonlijkheid en jouw wensen naar een fijne plek om te zijn, maar ook in een goed gevoel. Uiteraard is dat interieur creatief, eigentijds en op maat, een bewijs dat duurzaamheid en mooi design goed samen gaan. In het ontwerp houden we rekening met functionaliteit en flexibiliteit, voor nu en in de toekomst. Materialen en Producten In de uitvoering zie ik zoveel mogelijk natuurlijke materialen, vormen en texturen, (circulair) hergebruik, zowel in product- als in materiaalhergebruik. Nederlandse (duurzame) interieurmerken, maar hierbij kan een mooie designklassieker ook een bewuste keuze zijn. Elementen uit de natuur, maar ook levend groen leveren een positieve bijdrage aan onze welzijn. Een beplantingsplan hoort daarom ook bij jouw interieurontwerp. Op deze manier creëren we interieurs waar niet alleen jij en ik, maar ook de toekomst blij van wordt. Stappenplan of aanpak Elk interieur is uniek, zo ook de aanpak om te komen tot jouw gewenste eindresultaat. Globaal bestaat het proces uit de volgende fases: In de verkennende fase bespreken we jouw verhaal, ons uitgangspunt voor het interieurontwerp. We bespreken onder andere jouw wensen en eisen. Dit verwerk ik in het Programma van Eisen. In de volgende fase gaan we inzoomen op de ruimte. Bouwtekeningen, foto’s en een bezoek aan het project geven mij inzicht in de situatie. In de visualisatiefase vertaal ik de informatie naar een concept, wat het uitgangspunt is voor de keuzes in stijl, kleur en vorm in de verdere uitwerking. In de ontwerpfase komt het ontwerp meer tot leven door 2D en 3D visualisaties en de invulling van kleuren, materialen, meubilair, licht en beplanting. In het proces plannen we verschillende momenten voor een tussentijdse beoordeling. In de uitvoering kan ik je ontzorgen met projectbegeleiding om de uitvoering van het ontwerp te waarborgen.