• Meubelmaker
 • Recycled materiaal
 • Circulair
 • Upcycle design
 • Vintage
 • Uniek

Story.

 • Story
 • Werkwijze

Unieke Vintage Meubels
The Vintage Vibe maakt vintage meubels met een uniek en tijdloos design.

Wat als je vintage meubels een eigentijdse twist kon geven?
Dat is precies wat The Vintage Vibe doet!
Ik upcycle verwaarloosde, gebruikte of ongewenste vintage meubels tot vintage meubels met een uniek design. Door ze deels of helemaal met bijzonder behang te bekleden geef ik ze een uniek en tijdloos design en kunnen ze nog vele jaren mee. Het beste van twee werelden!
Professioneel gerestaureerd, duurzaam en circulair.
Met mijn meubels hoop ik anderen te inspireren om vintage design in je eigen interieur te omarmen.

De meubels die ik upcycle zijn antiek, retro of vintage, en hebben als zodanig een gebruiksgeschiedenis die wordt weerspiegeld in hun uiterlijk.
Met het upcyclen en restaureren van vintage meubels draag ik bij aan het verminderen van de noodzaak om nieuwe meubels te produceren en daarmee aan het verminderen van afval dat wordt geassocieerd met de meubelindustrie.

Ik ben toegelaten tot ‘The House of Upcycling’. The house of upcycling is de leidende autoriteit in het Verenigd Koninkrijk en Ierland op het gebied van professioneel upcycling voor interieurs. Opgericht in 2014 en partner van ‘the British Institute of Interior Design (BIID)’. Als lid van the house of up moet je upcyclen volgens een hoge standaard en prachtige en originele ontwerpen maken, of het nu gaat om kunst, verlichting, woonaccessoires of meubels.

Producten.

 • http://Vintage%20nachtkastjes%20met%20een%20print%20in%20groen%20en%20parelmoer%20|%20The%20Vintage%20Vibe

  Vintage nachtkastjes met een print in groen en parelmoer | The Vintage Vibe

  310

  Deze nachtkastjes zijn prachtig van vorm en voorzien van een nieuw design in de kleuren donker en lichtgroen met parelmoer.
  Een eyecatcher op iedere plek!
  Professioneel gerestaureerd en aan de buitenkant volledig bekleed met het prachtige design behang van Karin Sajo.
  De prachtige originele vintage grepen zijn opnieuw gebruikt.
  Geschilderd in Pressed Fern van Fusion Mineral Paint, een milieuvriendelijke verf.
  De binnenkant van de kastjes is in zijn natuurlijke vintage staat gelaten.
  De nachtkastjes hebben voldoende binnenruimte. Ieder kastje heeft een ruime lade en een kast gedeelte met 2 deurtjes. Perfect voor het opbergen van je spullen.
  Het behang worde beschermd door meerdere lagen hoogwaardige vernis. De geschilderde delen hebben een subtiele glans doordat ze zijn afgewerkt met een hennep olie.
  Deze vintage nachtkastjes passen perfect in ieder interieur!
  Afmetingen in cm: Hoog 52, Breed 58, Diep 35 Bekijk product

 • http://Vintage%20nachtkastjes%20in%20zwart%20en%20goud%20met%20gave%20print%20van%20cassettebandjes%20|%20The%20Vintage%20Vibe http://Vintage%20nachtkastjes%20in%20zwart%20en%20goud%20met%20gave%20print%20van%20cassettebandjes%20|%20The%20Vintage%20Vibe

  Vintage nachtkastjes in zwart en goud met gave print van cassettebandjes | The Vintage Vibe

  300

  Deze vintage nachtkastjes in zwart en goud hebben een lade en daaronder een ruim vak. Dit zijn professioneel gerestaureerde nachtkastjes voorzien van een nieuw design.
  Het blad is bekleed met het design behang van Mini Moderns. Prachtige geborsteld gouden knoppen maken het geheel af!
  Het behang is beschermd met meerdere lagen hoogwaardige vernis.
  Het behang is geïnspireerd door de mixtapes die we als tieners maakten en deelden met elkaar. Deze klassieke C-60-print is een eerbetoon aan de eenvoudige tapecassette can vroeger.
  De zwarte nachtkastjes zijn geschilderd in Coal Black (zwart) van Fusion Mineral Paint, een milieuvriendelijke verf.
  Deze vintage nachtkastjes beschikken over veel binnenruimte en hebben een lade die soepel loopt.
  De zwarte nachtkastjes zijn strak, modern, eigentijds en toch luxueus door de combinatie van zwart met goud en de prachtige print.
  Afmetingen in cm: Hoog 48, Diep 36, Breed 59,5.
  Gerestaureerde nachtkastjes:
  Dit zijn nachtkastjes die een vorig leven hebben gehad en daarom kunnen ze kleine onvolkomenheden hebben die in verhouding zijn met de leeftijd en slijtage door de jaren heen. Dit heeft geen invloed op de functie en doet geen afbreuk aan de schoonheid ervan. Bekijk product

 • http://Vintage%20dressoir%20bekleed%20met%20een%20prachtige%20print%20in%20donker%20turquoise%20en%20goud%20|%20The%20Vintage%20Vibe

  Vintage dressoir bekleed met een prachtige print in donker turquoise en goud | The Vintage Vibe

  Een voorbeeld van een dressoir gemaakt van een kaptafel. Klein en slank en daardoor ideaal voor wie weinig ruimte heeft of niet wil dat een grote kast de ruimte domineert.
  De deur van het kastje is bekleed met het prachtige design behang van Studio Onszelf in de kleuren goud en donker turquoise en grijsblauw en prachtige retro vormen. Bekijk product

 • http://Vintage%20nachtkastjes%20groen%20met%20Art%20Nouveau%20print%20|%20The%20Vintage%20Vibe http://Vintage%20dressoir%20met%20spiegel%20bekleed%20met%20een%20Art%20Nouveau%20print%20|%20The%20Vintage%20Vibe

  Vintage dressoir met spiegel bekleed met een Art Nouveau print | The Vintage Vibe

  Dit is een voorbeeld van een vintage kaptafel dat ik gerestaureerd heb en voorzien van een nieuw design.
  Een absolute klassieker! Prachtig in hal, woonkamer, eetkamer of slaapkamer.

  De buitenkant is bekleed met het prachtige design behang van Art Decoff in de kleur Shocking Blue, ontworpen door Anouk Dijkhoff. Bekijk product

 • http://detail%20lade%20|%20The%20Vintage%20Vibe http://Vintage%20retro%20dressoir%20in%20een%20licht%20grijsblauwe%20kleur%20met%20reliëf%20|%20The%20Vintage%20Vibe

  Vintage retro dressoir in een licht grijsblauwe kleur met reliëf | The Vintage Vibe

  Dit is een voorbeeld van een vintage dressoir geschilderd in een licht grijsblauwe kleur. Het is aan de buitenkant bekleed met een prachtig reliëf behang en afgewerkt met strakke handgrepen.
  Het behang is beschermd met meerdere lagen hoogwaardige vernis. De lades van het dressoir zijn aan de binnenkant bekleed met een geometrisch behang in prachtige kleuren. Bekijk product

Met het upcyclen en restaureren van vintage meubels draag ik bij aan het verminderen van de noodzaak om nieuwe meubels te produceren en het verminderen van afval dat wordt geassocieerd met de meubelindustrie. Ik ben trots op de kwaliteit en het vakmanschap van de meubels die ik maak.

Wanneer ik een meubel zie heb ik eigenlijk meteen een idee welk uniek design ik eraan toe wil voegen middels behang en verf. Ik laat me graag inspireren door behang.

Ik ben toegekaten tot ‘The House of Upcycling’. The house of upcycling is de leidende autoriteit in het Verenigd Koninkrijk en Ierland op het gebied van professioneel upcycling voor interieurs. Opgericht in 2014 en partner van ‘the British Institute of Interior Design (BIID)’. Als lid van the house of up moet je upcyclen volgens een hoge standaard en prachtige en originele ontwerpen maken, of het nu gaat om kunst, verlichting, woonaccessoires of meubels.

Producten & materialen

Ik upcycle en restaureer verwaarloosde, gebruikte of ongewenste vintage meubels die ik vind bij particulieren of kringlopen. Al mijn meubels zijn gerestaureerd met hoogwaardige, duurzame en milieuvriendelijke producten (verf, behang en vernis) en volgens de hoogste standaard.