• Binnenhuisarchitect
  • Bio-based materiaal
  • Modulair
  • Biophillic design
  • Design
  • Tijdloos

Story.

  • Story
  • Werkwijze

Een duurzaam en circulair interieur is er vooral om jou een comfortabele plek te bieden waar je je goed voelt. Wij geven de voorkeur aan renovatie boven nieuwbouw, bouwen met het bestaande maar soms ontkom je niet aan toevoeging van nieuwe materialen. In dat geval maken wij veelal de keuze voor Bio-based materiaal.
Onze opdrachtgevers maken de bewuste keuze om voor gezondheid en duurzaamheid te kiezen. Zelf zijn wij ook LOHAS(Lifestyle on Health and Sustainability), maar we zijn ook interieurarchitecten die kijken naar design, uitstraling en gemak. In onze ontwerpen kiezen we bewust voor duurzaamheid en gezonde materialen, maar ook voor design, sfeer en comfort. Dit gecombineerd zorgt voor een eigen ontwerp dat bijdraagt aan een schonere wereld.

Portfolio.

Duurzaam bedrijf met een duurzaam interieur

Voor het kantoor van Solareis was de vraag om een zo circulair en duurzaam mogelijk kantoor te ontwerpen. In dit nieuwe pand hebben we door middel van veel hergebruikte materialen een solide basis neergezet voor een spannend kantoor in een anders doorsnee open ruimte. De wens was er ook vanuit de opdrachtgever om gebruik te maken van tweedehands en refurbished meubilair om het kantoor aan te kleden en dat geeft een heel fijn eindresultaat. Daarnaast hebben we door middel van duurzame en ruwe materialen een volledig uniek en stoer interieur gerealiseerd wat na het gebruik in het kantoor, zo weer terug kan naar de tweede hands bouwmaterialen handel.

Van schets tot uitvoer, het ontwerp is volledig in het beheer van van Keulen Ontwerp geweest.

Verbinding maken tussen interieur en exterieur…

Voor deze opdracht hebben we het interieur van de woning geheel gerenoveerd en opnieuw ingedeeld op begane grond niveau, waarbij de tuin een onderdeel is van de verbouwing. Het idee is geweest om het interieur met buiten te verbinden en de leefruimte bij mooi weer te verdubbelen maar ook gevoelsmatig minder niet in de weg te hebben staan richting het terras en de tuin. De bestaande aanbouw fungeert met haar openslaande deuren als een corridor en hierop sloot een grondige herindeling van de keuken, eetkamer en bijkeuken aan. De bijkeuken is opengebroken en hierin is de keuken doorgezet. De keuken is zo groter maar ook het daglicht komt nu van alle vier de zijden van de woning. Met het resultaat dat het terras een verlengstuk van de woning is geworden, die door toevoeging van de pergola met een waterafstotend schaduwdoek het mogelijk maakt om een groot deel van het jaar buiten te leven.

Doordat alles naadloos doorloopt wilden we met de tuin buiten het terras iets anders doen door hoogteverschil toe te passen. Door op verschillende hoogte bakken van steenschotten te plaatsen is de begroeiing van binnenuit beter te zien en door een zitkuil te maken, zit je ook als het waait, heerlijk beschut in je tuin te genieten.

Kleine ruimte, grote verandering!

Bij Unica in Arnhem hebben we een grote werkruimte omgebouwd naar drie prettige kleinere ruimtes. Dit was de conclusie na ons vertrouwde proces waarbij we in het begin van het traject samen met het personeel de morfologische kaart doorlopen. Door deze sessie kregen we een goed beeld van de wensen en eisen van de opdrachtgever, maar ook van het personeel dat dagelijks gebruik maakt van de ruimte. Uitgangspunt was uiteraard een duurzaam en circulair kantoor te ontwerpen en dat is het uiteindelijk dan ook geworden.

Van voederbak naar kookeiland…

Bij deze boerderij was de vraag om het voorhuis te verbinden met de stallen die er achter lagen. De verdieping was al gedeeltelijk verbouwd, maar waren lossen ruimtes van elkaar. In het ontwerp hebben we alles samengetrokken en een voorstel gedaan van de uitwerking. Bij de realisatie is enkel gebruik gemaakt van bestaande en gebruikte materialen, zoals de trappen. De uitvoer is geheel in eigen beheer geweest van de eigenaren.

Bij van Keulen Ontwerp begint een tijdloos ontwerp met een schone basis: duurzame, hergebruikte en bio-based materialen, modulaire meubels en een goed en duidelijk ontwerp. Met deze elementen voorzien wij in de wens die er op dat moment is. Maar tevens kijken wij naar de houdbaarheid van het project; kan deze basis nog een aantal rondes mee als wensen en behoeftes veranderen?

Met Biophillic Design voegen we nog meer elementen en vormentaal uit de natuur toe aan een ontwerp, bio-based materialen kunnen dit versterken en tot een hoger niveau tillen. Door de verbinding te maken tussen binnen en buiten kunnen we nog meer in contact staan met de natuur. Kijk van binnen naar het groen buiten of haal het groen naar binnen.

Middels co-creatie proberen we samen tot het beste ontwerp te komen. Met vragenlijsten of een morfologische kaart worden keuzes gemaakt waar iedereen achter staat. Wij voeden jou als opdrachtgever met de juiste informatie en maken van daaruit de juiste keuzes.

Wij zijn al jaren bezig om een duurzaam bewustzijn te creëren. Daar staat LOHAS ook voor: een manier van leven waarbij rekening gehouden wordt met gezondheid en duurzaamheid. Als interieurarchitect kiezen we ook bij ieder project voor gezondheid en duurzaamheid en nemen we jou als opdrachtgever mee in deze keuzes.

Producten & materialen

Onze plannen en adviezen hebben als doel de wereld minimaal te belasten met toxische stoffen, afval en onnodig vervuilende productie.
We houden onze ecologische footprint zo klein mogelijk. Dat doen we zo:
- We gebruiken zoveel mogelijk lokale producten en kijken niet verder dan Europa, liefst Nederland.
- We maken hergebruik van wat er al is en vullen aan met duurzame producten van hoge kwaliteit.
- Hout is voor ons de basis; waar nodig gebruiken we gerecycled staal.
- We bieden alleen stoffen aan van producenten die zich verbinden aan de REACH-verordening. Deze Europese regeling verplicht aangesloten bedrijven om het gebruik van gevaarlijke chemicaliën in kaart te brengen. Daarnaast hanteren we Well- en BRE(EAM)-richtlijnen.
- Toegepaste materialen zijn hergebruikt, herwonnen en circulair.