Breng jouw tuin of veranda in zomerse sferen!

augustus 20 2021 Kim van Spaandonk
De zomer staat voor lekker languit genieten, gezellig buiten tafelen met vrienden, bijpraten onder het genot van een drankje. Met dit moodboard creëer je zowel binnen als buiten op een duurzame manier zomerse sferen!

1. Forestry tuinbank van Weltevree

Deze stoere Forestry tuinbank (vanaf €695,-) is gemaakt van Douglas hout uit  Nederlandse bossen duurzaam beheerd door Staatsbosbeheer. Hij is perfect om in de zomer urenlang mee aan tafel te zitten. De slimme houtverbindingen met vlinderstrik houden de schoonheid van het hout intact en brengen je dichter bij de natuur. De ruwe onbehandelde planken geven de tuinbank een natuurlijke uitstraling. In de kanten zie je de vorm van de boom en de originele schors terug. Je kunt ook kiezen voor een meer verfijnde uitvoering, waarbij de randen zijn geschuurd. Elke bank is uniek en gaat een leven lang mee!

Weltevree is een Nederlands design merk, opgericht in 2007. Ze maken hedendaagse duurzame producten die als doel hebben jou en je omgeving te activeren.

Weltevree Forestrybench tuinbank zomer StudioK2K interieuradvies duurzaam

2. Theedoek van Hemplin

Deze theedoek van het duurzame merk Hemplin (€15,-) is gemaakt van 100% hennep stof in een visgraat weving. Hij is niet gebleekt of gekleurd. Afdrogen wordt deze zomer een genot met deze pluisvrije theedoek. En het geeft ook nog glans aan je vaat.

Het merk Hemplin is ontstaan uit liefde voor textiel en de behoefte betrokken te willen zijn bij ‘de innovatieve duurzaamheid in textiel’. Het textiel is gemaakt van hennepvezels, vergelijkbaar qua ‘look’ en ‘feel’ met linnen, maar veel duurzamer. Gun jezelf een exclusief en ecologisch verantwoord product van Hemplin en ervaar het zelf.

Hemplin hennep theedoek Studio K2K interieuradvies

3. RIBBEL-collectie van Saudade Collective

Op je mooi gedekte eettafel mogen natuurlijk geen bloemen en planten ontbreken! Waarin kun je die beter zetten als in de RIBBEL-collectie (vanaf €44,50) van duurzaam merk Saudade Collective. Deze collectie bestaat uit drie vazen en twee plantenbakken. Elk model is verkrijgbaar in 4 kleuren: White, Petal, Mustard en Plum.

Mix en match deze zomer de verschillende vormen en gebogen details. 

Saudade Collective richt zich op het gebruik van gerecyclede of geüpcyclede materialen. Bij het gebruik van nieuwe materialen kiezen ze voor biobased. De Saudade-collecties zijn niet seizoensgebonden, maar gemaakt om meer dan een ​​leven lang mee te gaan. Tijdloos in design en trouw aan een duurzame kijk op het leven.

Saudade collective duurzaam Studio K2K interieuradvies

4. Inheems Tuintje Zon van Sprinklr

“Zet je leven vol groen” is de slogan van Sprinklr. Zij bezorgen biologische tuinplanten en de groenste kamerplanten vers bij je thuis, én zorgen met nuttige tips via e-mail dat jij een betere tuinier wordt!

De tuinpaketten die ze aanbieden zijn super makkelijk. Neem bijvoorbeeld het Inheems Tuintje Zon Groot (€79,95). Met dit tuintje tover je deze zomer een stuk zonnig tuin om tot paradijs vol leven! Inheemse planten groeien al eeuwen en eeuwen in het wild en zijn daarom extra waardevol voor onze insecten. Zweefvliegen, wilde bijen, vlinders, ze zullen smullen uit je tuin. En jij kunt genieten van de weelderige zwiepers, in paars, geel en roze tinten, met bloei van het voorjaar tot in het najaar.

In dit pakket zitten 15 vaste planten, allemaal biologisch gekweekt.

inheems tuintje zon groot Sprinklr Studio K2K Interieuradvies

5. Kaliko Tinkturita lampen – Luma Lano

Deze kleurrijke lampen van Luma Lano (€95,- per stuk) geven je meteen een ‘zomers’ gevoel. Ze zijn gemaakt van biologisch wol uit Europa en geverfd met planten uit eigen keuken, tuin of omgeving. De Kaliko is ongeveer 20cm hoog en heeft een diameter van plusminus 13cm. De lamp heeft een porseleinen fitting.

Luma Lano is een klein bedrijf, dat zich inzet om de aarde zo min mogelijk te belasten. Niet alleen de gebruikte materialen hebben een zo laag mogelijke milieubelasting, ook in de bedrijfsvoering weegt duurzaamheid zwaar mee. Op deze manier maakt Luma Lano producten die de wereld mooier maken.

Lumalano Natuurlijke lamp interieuradvies Studio K2K duurzaam

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, de betreffende websites waar naar verwezen wordt via de link. De hoofdfoto is van Weltevree.