Breng meer kleur in huis!

juli 15 2021 Kim van Spaandonk
Kleur speelt een belangrijke rol bij het inrichten van je huis. Kleuren bepalen onze stemming, maken een interieur persoonlijk, kunnen een ruimte optisch groter laten lijken en maken jouw woning echt af. Bekijk dit moodboard en zie wat meer kleur in je eetkamer kan doen!

1. Tafel Arcum van Spoinq

Tafel Arcum, ontworpen door Floris Hovers (vanaf €1.270,-) is een echte blikvanger in je eetkamer. Het merk Spoinq is 100% Nederlands en werkt nauw samen met Dutch Designers. Ook staan zij voor duurzaamheid. De productie van al hun meubels gebeurt binnen een straal van 40 km van het bedrijf, waar zij ook hergebruikt kunnen worden.  

Deze tafel is duurzaam dankzij de eenvoudige componenten: een stalen frame en eikenhouten blad (FSC). De Roodbruine kleur (RAL 8012) van het frame zorgt voor een accentkleur in je eetkamer.

Spoinq Tafel Arcum duurzame eetkamer

2. LAB ECO Wallpaint van De Vestingh

Combineer het roodbruine frame van de tafel met de kleur Pink Champagne No. 98 (1L € 39,- | 10m2) van LAB ECO Wallpaint op de wand. Deze subtiele kleur komt uit hun Powderbox collectie. Een kleurstaal kun je bestellen op de website van De Vestingh.

LAB ECO Wallpaint is een ecologische, matte muurverf voor binnen en buiten op waterbasis die uitermate geschikt is als duurzame afwerking van wanden en plafonds waaraan hoge kwaliteitseisen worden gesteld. Deze muurverf is zeer goed reinigbaar (schrobklasse 1). Ook bevat het geen giftige stoffen, waardoor het veilig toegepast kan worden.

LAB ECO paint juwel pink champagne

3. Vloerlamp Arcum van Spoinq

De Vloerlamp Arcum (vanaf €650,-) van het duurzaam merk Spoinq is ook echt gaaf! Deze lamp zorgt voor hoogte en maakt de ruimte daardoor spannend. Ook ideaal naast de bank.

Het frame van de lamp is van staal en is verkrijgbaar in dezelfde 4 kleuren als de tafel. Durf jij te gaan voor de kleur groenbeige (RAL1000) of liever veilig zwartgrijs (RAL7021)? Ook de kap is in 4 verschillende kleuren leverbaar, zo kun je een lamp samenstellen die helemaal in jouw eetkamer past.

De vloerlamp is 190 cm hoog en inclusief de kap 110 cm breed. De lampenkap heeft een diameter van 55 cm en is 25 cm hoog.

Spoinq Vloerlamp Arcum duurzame eetkamer

4. Bijzettafel van Urban Nature Culture

Deze side table van Urban Nature Culture (€159,-) heeft de vorm van een diabolo, geïnspireerd op de zandloper. Laat de Roodbruine kleur terugkomen in je eetkamer en plaats deze als bijzettafel bij je bank of met een mooie plant ergens anders in de ruimte.

De bijzettafel is handgemaakt in India, met ecomix als materiaal. Dit is een planeetvriendelijke mix van gerecyclede papierpulp, natuurlijke gom en kalkpoeder.

Het formaat is 35 cm hoog met een diameter van 18 cm en deze kleur heet ‘Burnt brick’. 

Urban Nature culture side table

5. Bloemen van The Flower Family

Voor extra kleur en sfeer koos ik voor dit wildboeket ‘Family Bundle medium’ van The Flower Family (€24,95). 

The Flower Family bezorgt niet zomaar bloemen, maar duurzame bloemen met een verhaal! Binnen The Flower Family zijn ze ervan overtuigd dat ondernemen in de nabije toekomst alleen nog maatschappelijk geaccepteerd wordt als de onderneming effectief bijdraagt aan de bloei van mens, milieu en maatschappij – flowering a better world!

Ga op Marktplaats of bij de kringloop op zoek naar een geschikte vaas, hoogte van het boeket is ca. 75 cm.

The Flower Family duurzame bloemen

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, de betreffende websites waar naar verwezen wordt via de link. De hoofdfoto van de duurzame eetkamer is van Spoinq.