Duurzame keuken: middelpunt van je woning

juni 20 2022 Kim van Spaandonk
We worden steeds bewuster van het milieu en de impact die mensen hebben op de natuur. Steeds meer merken houden zich bezig met duurzaamheid. Wil jij een duurzame keuken? Door bewuste keuzes te maken kun je je eigen keuken ‘groener’ maken.

1. Gerecyclede keukens van KVIK

Een Kvik keuken is een duurzame investering voor je huis waar je jarenlang van kunt genieten. Sinds 2021 is al het hout in Kvik keukens afkomstig uit gecertificeerde bosbouw en zijn ze begonnen met het gebruik van gerecycled MDF in de kern van de keukenfronten. Alle fronten met folie worden gemaakt van gerecyclede PET. Dit betekent dat ze 10,5 miljoen plastic flessen per jaar recyclen en omtoveren in blijvende consumptiegoederen. In 2024 wil Kvik dat 50% van alle ruwe grondstoffen gerecyclede bronnen kunnen komen en 90% van hun producten recyclebaar zijn.

2. Duurzaam koken in stijl

Koken in stijl op de Makus inductiekookplaat. Niet alleen duurzaam, maar ook zeer stijlvol. Makus creëert inductiekookplaten met unieke designs, geïnspireerd op de natuur. Kies uit één van de 3 design: Marble, Simply Pink en Honeycomb. De inductieplaten worden in Nederland ontworpen en in Duitsland geproduceerd. Het keramische glas is van het merk Schott Ceran. De print zit onder het glas en is slijtvast. Zo kan je lang plezier blijven houden van je stijlvolle kookplaat.

3. BlueMovement – Comfort Smartgrow

Bij BlueMovement huur je tiptop kwaliteit producten van Bosch. Energiezuinig en innovatief. Nieuw of refurbished. Hun abonnementen zijn duurzaam omdat ze eigenaar blijven van de apparaten. Leuk artikel is de Comfort Smartgrow (voor € 12,99 p.m.). Hiermee kweek je snel en eenvoudig je eigen verse kruiden, groenten en eetbare bloemen. De slimme moestuinbak heeft geen aarde nodig, het zorgt automatisch voor de optimale hoeveelheid water en licht voor je planten. Hiernaast is het energieverbruik van de SmartGrow erg laag.

duurzame keuken

4. Repeat- Egg set

Marisa Klaster – Het Houtlokaal. De kleinste egg set (€99,00) bevat 2 eierdopjes, een peperstrooier en een zoutvaatje. De bekers zijn stapelbaar. Dit product is van mooi Amerikaans walnoten hout en is afgewerkt met voedsel veilige hard wax. Eenvoudig te reinigen met warm of koud water.

Repeat is een designcollectie stapelbaar servies. Het stapelen van de losse items levert verrassende objecten op.

5. Pieter Pot – Verpakkingsvrije boodschappen

Dat je boodschappen kan doen, zonder dat je verpakkingen koopt. En lekkere producten in huis haalt, terwijl je afval de wereld uit helpt. Dat je duurzamer leeft, zonder gedoe. Hoe? Via Pieter Pot, een  online verpakkingsvrijer supermarkt.

Zij kopen hun producten in bulk en bezorgen deze in statiegeldpotten. Hiermee bewijzen ze dat duurzaam, sexy en makkelijk soms hetzelfde is.

Fotocredits: De foto’s bij dit blog over duurzame keukens zijn afkomstig van, en eigendom van, KVIK keukens, Makus, BlueMovement, Het Houtlokaal en Pieter Pot.